Μετάλλιο για την Θράκη στους αγώνες του Μαραθωνίου της Αθήνας! Ρεκόρ κλασικής διαδρομής από τον Κάντιε!!!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Την δεύτερη θέση στον αγώνα των 10.000 μέτρων που διεξήχθη στο πλαίσιο του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας κατέκτησε ο εβρίτης πρωταθλητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Δήμος Μαγγίνας. Ο θρακιώτης πρωταθλητής τερμάτισε σε χρόνο 32 λεπτών και 4 δευτερολέπτων, 44 ολόκληρα δευτερόλεπτα μακριά από τον τρίτο Βότσο.

 

Ο Μαγγίνας διεκδίκησε μέχρι τα τελευταία μέτρα την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο, ωστόσο δεν κατάφερε να προσπεράσει τον Γκαλεούζο που τερμάτισε στην πρώτη θέση σε 31 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα. Στο ίδιο αγώνισμα των γυναικών πρώτη αναδείχθηκε η Καρακατσάνη (35.29), δεύτερη η Βλαχάκη (37.58) και τρίτη η Λεβεντάκη (38.06).

Στην διαδρομή των πέντε χιλιομέτρων του Μαραθωνίου της Αθήνας νικητής ήταν ο Κώστας Νακόπουλος, ενώ ακολούθησαν οι Δημητράκης και Μίνο. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Θεοδωροπούλου, και την τριάδα συμπλήρωσαν οι Αστροπεκάκη, Ζωγραφάκη.

Η μεγάλη είδηση όμως της ημέρας είναι το ρεκόρ κλασικής διαδρομής που πέτυχε ο κενυάτης Φέλιξ Κάντιε, μεγάλος νικητής των 42.195 μέτρων της κλασικής διαδρομής από τον Μαραθώνα ως το Παναθηναϊκό Στάδιο, ο οποίος τερμάτισε στο Καλλιμάρμαρο σε  2:10:37, που αποτελεί ρεκόρ αγώνα, κατεβάζοντας κατά 19 δευτερόλεπτα τον χρόνο, αλλά και διαδρομής που κράταγε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Δεύτερος τερμάτισε ο Ράιμοντ Μπετ και τρίτος ο Τσομπέι. Ο περσινός νικητής του Μαραθωνίου, Χίλαρι Γέγκο τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Πρώτος Έλληνας στην 10η θέση ήταν ο Μερούσης με 2:25.15, 11ος ο Θεοδωρακάκος με 2:29.58, 12ος ο Καραβίδας με 2:31.05 και 13ος ο Κωνσταντίνος Πούλιος με 2:32.22.

Στις γυναίκες νικήτρια είναι η Ναόμι Μάγιο από την Κένυα με 2:41.05 ενώ η περσινή νικήτρια Νάνσι Τζόαν Ρότιτς ήταν δεύτερη με 2:41.28.Τρίτη τερμάτισε η Τίντλα από την Αιθιοπία.Αθλητές από 120 χώρες έτρεξαν στην κλασική διαδρομή ενώ υπολογίζεται ότι στις συνολικές εκδηλώσεις του Μαραθωνίου της Αθήνας φέτος συμμετείχαν πάνω από 30.000 άνθρωποι, καθιστώντας το γεγονός ένα από τα κορυφαία στον κόσμο.