Γ’ Εθνική: Όσα έγιναν στον δραματικό αγώνα Ορφέας Ελευθερούπολης – Έβρος Σουφλίου

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Μεγάλη ευκαιρία για να μείνει μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα έχασε το απόγευμα ο Έβρος Σουφλίου, που διατήρησε μεν το αήττητο αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον Ορφέα Στην Ελευθερούπολη, αν και είχε κερδίσει πέναλτι επτά λεπτά πριν την λήξη της αναμέτρησης.

 

Πρόσωπο της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας των γηπεδούχων Βαγγέλης Παγκάκης, που μπήκε στο 83` λόγω της αποβολής του Γεωργούση και με σπουδαία απόκρουση σε πέναλτι του Κέρι, κράτησε το 1-1 για την ομάδα του. Στην συγκεκριμένη φάση ο Κουρέλας κέρδισε το πέναλτι μετά από ανατροπή του μέσα στην περιοχή από τον γκολκίπερ του Ορφέα, αλλά ο Κέρι δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά στον αγώνα που ο Κέρι βρέθηκε στην άσπρη βούλα. Ο παίκτης του Έβρου Σουφλίου είχε ανοίξει το σκορ στο 11ο λεπτό με τον ίδιο τρόπο, νικώντας εκείνη τη φορά τον Γεωργούση.  

Όπως μεταδίδει από την Ελευθερούπολη ο Τάσος Πατσίδης, το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με τα όλα του. Έσπασαν καρδιές. Η ομάδα της Ελευθερούπολης είχε μερικά σπουδαία διαστήματα αλλά και αρκετά κενά στην άμυνα, αν εξαιρέσουμε το πολύ καλό μαρκάρισμα του Βραμέντσαλη στον Τοπούζη. Από την άλλη ο Έβρος στην κόντρα επίθεση, ήταν πολύ επικίνδυνος. Ειδικά με τον  Κουρέλλα. Ωστόσο στην άμυνα είχε επίσης είχε κενά και ο Έβρος.

Η πρώτη ευκαιρία ήταν στο πεντάλεπτο για τον Ορφέα με τον Γιαλαμή που έκλεψε, έκανε το σουτ αλλά έσωσε ο Γκουτζελάς. Στο 11ο λεπτό είχαμε την ανατροπή του Τοπούζη από τον Τριανταφυλλίδη και ο Κέρι άνοιγε το σκορ από την άσπρη βούλα. Στο 27ο λεπτό είχαμε από φάουλ του Κερμενίδη την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, ο διαιτητής έδειξε σέντρα, όμως ο βοηθός σήκωσε την σημαία και το γκολ ακυρώθηκε.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο ημίχρονο για το ακυρωθέν γκολ του Βραμέντσαλη στο 0-1, όπου ο διαιτητής έδειξε σέντρα αλλά το ακύρωσε ο βοηθός. Στο ημίχρονο πάντως ήδη είχε γίνει το 1-1 από ωραίο γκολ από συνδυασμό Τορεζάνι- Κεχαγιά και τελείωμα του Κερμενίδη με σουτ στο 41ο λεπτό.

Ενδιάμεσα, οι δυο ομάδες είχαν χάσει από μια μεγάλη ευκαιρία. Στο 33`είχαμε μεγάλη απόκρουση του Γεωργούση σε εξ επαφής πλασέ του Κουρέλλα, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ωραία εκτέλεση φάουλ από τον Κερμενίδη αλλά έσωσε  ο Γκουτζελάς.

Στο δεύτερο ημίχρνο έπεσε λίγο ο ρυθμός. Στο 54′ είχαμε πλασέ του Γιαλαμή, η μπάλα βρήκε σε πλάτη αμυντικού. Στο 59′ αστόχησε με σουτ από κοντά ο Κουρέλλας, που παραλίγο να δώσει και πάλι προβάδισμα στον Έβρο. Στο 67′ είχαμε κόρνερ του Κερμενίδη και πλασέ του Βραμέντσαλη άουτ. Νέα μεγάλη ευκαιρία για το Σουφλί είχαμε στο 73′ όταν έσωσε πάνω από τη γραμμή ο Κεχαγιάς μετά την σέντρα σουτ του Μεμέτ.

Για να φτάσουμε τελικά στην φάση που σημάδεψε τον αγώνα. Στο 83`ανατρέπει ο Γεωργούσης τον Κουρέλλα, ο διαιτητής δείχνει πέναλτι και αποβολή, ο Παγκάκης έρχεται από τον πάγκο και κάνει μεγάλη απόκρουση στο πέναλτι του Κέρι που δεν μπορεί να πετύχει δεύτερο γκολ από την άσπρη βούλα.

Αρκετός κόσμος βρέθηκε στην Ελευθερούπολη, όπου αίσθηση προκάλεσε το… προστατευτικό κιγκλίδωμα που τοποθετήθηκε λόγω του αγώνα του Αρη Θεσσαλονίκης με τον Άρη Ακροποτάμου την Δευτέρα, αλλά και την δεύτερη είσοδο που επίσης δημιουργήθηκε.

ΟΡΦΕΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ: Γεωργούσης, Κεχαγιάς, Τριανταφυλλίδης, Βραμέντσαλης, Τορεζάνι (83`Παγκάκης), Τσίτσης, Χιονίδης (75` Οτέμπερης), Αϊβάζης, Γιαλαμής, Κερμενίδης, Μουρατίδης (60` Χριστοδουλίδης).
ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ: Γκουτζελάς, Λαμπερνάκης, Κίτσος, Λίτσιος, Τσαπάνης, Δραγανίδης, Γωνιάδης (55` Μεμέτ), Ευφραιμίδης (70` Μάλκα), Κουρέλλας, Κέρη, Τοπούζης (90` Αμέτ Ερκάν).