A2 Ανδρών: Ροπαλιά του Ηρακλή των τεσσάρων Εβριτών επί της ΓΕΑ

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Άνετη και αναμενόμενη ήταν η επικράτηση για τον πρωτοπόρο Ηρακλή στην Αλεξανδρούπολη, στο «Μ. Παρασκευόπουλος» απέναντι στη ΓΕ Αλεξανδρούπολης με 3-0 σετ στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Α2 Ανδρών.

Ο παίκτες του γηραιού ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι, προηγήθηκαν με 5-10 και 11-18 απέναντι στην Εβρίτικη ομάδα εκμεταλλευόμενη την κακή υποδοχή των γηπεδούχων, και το επιθετικό κρεσέντο των Παλέντζα, Γάτση και Μποζίδη έφτασαν εύκολα στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 15-25.

Το δεύτερο σετ κύλησε στον ίδιο ρυθμό με τους αθλητές του Ηρακλή να είναι καταγαιστικοί, παίρνοντας από νωρίς σημαντικό προβάδισμα με 7-13 και 11-20 κόντρα στη ΓΕΑ, με όπλο τα εξαιρετικά σερβίς και τα αβίαστα λάθη κυρίως στην άμυνα του Θρακιώτικου συλλόγου το σετ ολοκληρώθηκε στο 14-25. Στην αρχή του τρίτου σετ η ΓΕΑ προσπάθησε να είναι πιο ανταγωνιστική στο παιχνίδι, βρέθηκε πίσω με 5-8, όμως οι Θεσσαλονικείς άνοιξαν τη διαφορά σταδιακά φτάνοντας στο 13-20 και στο τελικό 16-25.

Αξίζει να επισημανθεί πως με την ομάδα του Ηρακλή αγωνίστηκαν και τέσσερις Εβρίτες, ο αειθαλής Θόδωρος Μποζίδης, οι νεαροί διεθνείς Βασίλης Μούχλιας (ακραίος) και Θεοδόσης Ηλίας (πασαδόρος) καθώς και ο Βασίλης Στοϊλούδης (κεντρικός). 

Τα σετ: 15-25, 14-25, 16-25

ΓΕΑ (Κρεούζης): Γατέλας, Καβαρατζής, Μπουφίδης, Ζλατιλίδης, Αμαριαννάκης, Κυριακίδης, Αρχοντούδης (λ) / Φιλιππίδης, Τασάκος, Κωνσταντινίδης

ΗΡΑΚΛΗΣ (Πάτρας): Κολτσιάκης, Γάτσης, Παλέντζας, Στεφανίδης, Τσολάκος, Μποζίδης, Ρωμαλιάδης (λ) / Μούχλιας, Τσιάρας, Στοϊλούδης, Ηλίας, Κατσιαφλάκας