Α2 Γυναικών: Άντεξε για ένα ημίχρονο η Ασπίδα κόντρα στην πρωτοπόρο Λευκάδα

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Χωρίς νίκη παρέμειναν για πέμπτο παιχνίδι τα κορίτσια της Ασπίδας Ξάνθης, που πάλεψαν αλλά δεν τα κατάφεραν γνωρίζοντας την ήττα από την πρωτοπόρο Νίκη Λευκάδας, που είναι και από τα φαβορί για άνοδο, με 48-68.

Τα κορίτσια του Νεδίμ Καρά Αχμέτ έπαιξαν στα ίσα τις αντιπάλους τους στην πρώτη περίοδο και αν ήταν πιο προσεκτικές θα μπορούσαν να είναι και μπροστά στο σκορ μένοντας ωστόσο στο 16-20, όμως το φορτσάρισμα των κοριτσιών της Λευκάδας στο πρώτο πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου άνοιξε κατά πολύ την διαφορά, με τα κορίτσια της Ασπίδας το μόνο που κατάφεραν είναι να κλείσουν την διαφορά με το τέλος του ημιχρόνου στο -8 (26-34).

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Λευκάδας παρουσιάστηκε πολύ σοβαρή και με χαρακτηριστική άνεση κατάφερε όχι μόνο να διατηρήσει το προβάδισμα αλλά εν τέλει να φτάσει στην επικρατήσει με 20 πόντους διαφορά και το τελικό 48-68 που την κρατά στην κορυφή με 5 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια ενώ από την άλλη η ομάδα της Ξάνθης έμεινε χωρίς νίκη για ακόμη ένα ματς.

Στα αρνητικά για την ομάδα της Ξάνθης που δεν της έφτανε η ήττα αλλά ήρθε και ο τραυματισμός της Παπαχρυσοβέργη στην τέταρτη περίοδο να μεγαλώσει τα προβλήματα για τον Ξανθιώτικο σύλλογο.

Δεκάλεπτα: 16-20, 26-34, 39-53, 48-68

Διαιτητές: Μπίκης-Τζιοπάνος Γ.

Ασπίδα Ξάνθης (Καρά Αχμέτ): Καραλίδου Σ. 5(1), Παπαευαγγέλου 12(2), Ομέρ-Ογλού 2, Ψωμαδοπούλου, Παπαδοπούλου 4, Παπαϊωάννου 3, Αντώνογλου 18, Μαμαλίκατζη, Παπαχρυσοβέργη 2, Ζιώγα, Ταταρίδου 2, Γκιρκίζα. 

Νίκη Λευκάδας(Δουβίτσας-Βαφειάς): Χαιριστανίδου 7(1), Αργυρού 2, Τζίμπο 4, Κανταρά 16(2), Μπαλλά 3, Κρητικού, Ψυχογιού 12(2), Μοσχοπούλου 22(1), Λογοθέτη 2, Σταματέλου, Δελαπόρτα.