To pregame του αγώνα Ορεστιάδα – Φοίνικας Σύρου (19:00, LIVE ThrakiSportS)

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Δημήτρης Μηλίκας

–  Μετά από τα ιστορικά μπαράζ ανόδου στην Volley League τη σεζόν 2007-08, ο Α.Ο.Ορεστιάδας και ο Α.Ο.Φοίνικας Σύρου θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στην μεγάλη κατηγορία  για την 3η αγωνιστική (8/11, 19.00, Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Αβραμίδης, ζωντανή μετάδοση από το ThrakiSportS).

 

Ο Α.Ο.Ορεστιάδας δίνει τον δεύτερο εντός έδρας αγώνα μετά το 3-2 επί της Κηφισιάς στον απόηχο της αποχώρησης του Αυστραλού ακραίου Γκρέγκορι Μάαν. Όπως ανέφερε το ThrakiSportS, tο συμβόλαιο του λύθηκε και η ακριτική ομάδα αναζητά ξένο ακραίο. Μέχρι τότε, πίσω από τους Γκιγιέρμε, Ριζόπουλο θα βρίσκεται ο Δημήτρης Βλασακίδης ο οποίος έχει αφήσει τις προπονήσεις ως λίμπερο και δουλεύει πάλι ως ακραίος. Άλλα αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν.

Ο Δημήτρης Βλασακίδης που παράλληλα προσπαθεί να αντλήσει δύναμη και για την πρόσφατη απώλεια του πατέρα του δήλωσε: «Η ομάδα μου προετοιμάζεται για έναν δύσκολο αγώνα. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε έμπειρη ομάδα. Ο Μάαν αποχώρησε και έχω αρχίσει προπονήσεις ως ακραίος. Θα βοηθήσω όπου χρειαστεί. Περιμένω να γίνει καλός αγώνας και ελπίζω να τον απολαύσουν οι φίλοι μας που θα έρθουν στο γήπεδο».

Ο Α.Ο.Φοίνικας Σύρου προέρχεται από τη νίκη επί της ΜΕΝΤ και θέλει να σημειώσει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη. Πάντως, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Λγκας, οι συριανοί έχουν παράπονα από τους ακρίτες επειδή δεν τους παραχώρησαν το γυμναστήριο της Ορεστιάδας για προπόνηση. Ο Ράτκο Παβλίσεβιτς δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα.

Η αναμέτρηση θα είναι η πρώτη στην Volley League μεταξύ του Α.Ο.Ορεστιάδας και του Α.Ο.Φοίνικα. Οι δύο ομάδες είχαν δώσει μεγάλες μάχες τη σεζόν 2007-08 για τα μπαράζ ανόδου στην Α1. Ήταν η πρώτη χρονιά που η Ορεστιάδα είχε υποβιβαστεί στην Α2. Ο Φοίνικας τερμάτισε στη 2η θέση της κανονικής περιόδου πίσω από τον Απόλλων Καλαμαριάς που ανέβηκε απ΄ευθείας. Η Ορεστιάδα τερμάτισε στην 4η θέση, ενώ στην 3η θέση ήταν ο Επίκουρος.

Στον πρώτο αγώνα στη Σύρο η Ορεστιάδα νίκησε 3-1, αλλά ο Φοίνικας νίκησε 3-1 στην Ορεστιάδα και 3-2 πάλι στη Σύρο και πήρε προβάδισμα 2-1 στις νίκες. Στον τέταρτο αγώνα στην Ορεστιάδα οι ακρίτες νίκησαν 3-0 και όλα κρίθηκαν σε πέμπτο αγώνα που νίκησε η Ορεστιάδα 3-1 σετ.