Στόχος διαρρηκτών ξανά το δημοτικό γυμναστήριο «Ανάξαρχος» στην Ξάνθη

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Αγανάκτηση επικρατεί από την περασμένη Παρασκευή στα μέλη αλλά και τους αθλητές του συλλόγου ενόργανης/ρυθμικής γυμναστικής «ΑΣΚΑ Προμηθέας» Ξάνθης, λόγω της διάρρηξης που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο δημοτικό γυμναστήριο «Ανάξαρχος» (βρίσκεται πίσω από το κτίριο της Ένωσης Θερμοϋδραυλικών, στην περιοχή ¨Σφαγεία¨) όπου προπονούνται οι αθλητές, και μάλιστα για Τρίτη φορά!

Συγκεκριμένα άγνωστος ή άγνωστοι δράστες, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης διέρρηξαν το γυμναστήριο και τα γραφεία του συλλόγου «Προμηθέας» αφαιρώντας από εκεί ένα ηχοσύστημα με τα παρελκόμενα (ηχεία, μικρόφωνο κλπ) με το συνολικό κόστος των κλοπιμαίων να αγγίζει τις 3000 Ευρώ! Χαρακτηριστικά η πρόεδρος του συλλόγου μίλησε στην εφημερίδα Εμπρος και τον Δημήτρη Καλτέκη αναφέροντας τα εξής:

«Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, αφού ολοκληρώσαμε την απογευματινή προπόνηση, γύρω στις 21:00, κλειδώσαμε τα γραφεία και αποχωρήσαμε από το γυμναστήριο. Να σημειώσω ότι καθώς έχουμε γίνει και στο παρελθόν στόχος διαρρηκτών, το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαμε ενισχύσει τα μέτρα προστασίας του χώρου με περισσότερες κλειδαριές, κάγκελα στα παράθυρα και σιδεριές. Το μεσημέρι της Παρασκευής όταν πήγαμε για την καθιερωμένη προπόνηση, είδαμε ότι οι διαρρήκτες είχαν αφαιρέσει ολόκληρο το κάγκελο από ένα παράθυρο 60Χ60 εκ. και μπήκαν μέσα. Λόγω της απομακρυσμένης περιοχής όπου βρίσκεται το γυμναστήριο έδρασαν ανενόχλητοι το βράδυ της Πέμπτης και δεν έγιναν αντιληπτοί».

Όπως αναφέραμε, αυτή είναι η 3η φορά για φέτος που το γυμναστήριο έγινε στόχος διαρρηκτών και πολλοστή στα χρόνια λειτουργίας του. Η πρόεδρος του «Προμηθέα» σημείωσε χαρακτηριστικά:
«Αυτή τη φορά μας έκλεψαν το ηχοσύστημα, παλαιότερα έναν βατήρα γυμναστικής, μια άλλη φορά είχαν κλέψει στολές που κάνουν ενόργανη τα μικρά παιδιά και στο παρελθόν διάφορα άλλα όργανα γυμναστικής σημαντικής αξίας. Είμαστε απογοητευμένοι και σε απόγνωση, δεν ξέρουμε πώς να αντιμετωπίσουμε αυτά τα κρούσματα».

Όσον αφορά το πώς θα συνεχίσει τη λειτουργία του ο σύλλογος «Προμηθέας», η κα. Κοσμίδου ανέφερε:
«Θα προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε ένα ποσό για να αντικαταστήσουμε το κλεμμένο ηχοσύστημα και να συνεχιστούν οι προπονήσεις των νεαρών αθλητών και αθλητριών μας. Είναι κρίμα κυρίως για τα παιδιά να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα που τα εμποδίζουν να κάνουν αυτό που αγαπούν. Στην ενόργανη γυμναστική η μουσική είναι απαραίτητη κι έτσι δεν μπορούμε να μείνουμε χωρίς κάποιο ηχοσύστημα».

Μετά το πρόσφατο συμβάν, οι ιθύνοντες του «Προμηθέα» κάλεσαν την αστυνομία που κατέφθασε στο σημείο για να πάρει αποτυπώματα ενώ οι έρευνες για την ανεύρεση των δραστών συνεχίζονται.
Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι αυτή τη φορά οι διαρρήκτες αφού μπήκαν από το παράθυρο πέρασαν από άλλα γραφεία όπου υπήρχαν επίσης διάφορα μηχανήματα τα οποία δεν πείραξαν ενώ πήγαν στοχευμένα στα γραφεία του συλλόγου για να κλέψουν το ηχοσύστημα.