Λάμψη από NBA για τον Τάκη Φωτεινάκη

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Την ευκαιρία να φωτογραφηθεί αλλά και να μιλήσει με ένα θρύλο του NBA είχε αυτές τις μέρες ο Τάκης Φωτεινάκης, αλλά και ο Ομοσπονδιακός Προπονητής της Εθνικής Ομάδας του Κατάρ Βασίλης Φραγκιάς.

Ο κονγκολέζος θρύλος του NBA Ντικέμπε Μουτόμπο, ύψους 2 μέτρων και 18 εκατοστών, βρέθηκε αυτές τις μέρες στη Ντόχα μαζί με την βοσνιακής καταγωγής παίκτρια του μπάσκετ Ιντίρα Κάλιο στα πλαίσια της κινητοποίησης που υπάρχει στα αραβικά κράτη και ιδιαίτερα στο Κατάρ για την χρήση χιτζάμπ από τις παίκτριες κατά την διάρκεια του αγώνα. Ήδη η FIBA έχει δώσει την έγκριση της να αγωνίζονται παίκτες και παίκτριες με χιτζάμπ (μαντίλες) στο κεφάλι, με τουρμπάνια όπως των Ινδών Σιχ, όπως και με τα γνωστά σε όλους μαύρα καπέλα των Εβραίων και μένει να δούμε αν θα δοθεί η έγκριση και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Επίσης ο Μουτόμπο είχε επαφές με τους προπονητές των Εθνικών Ομάδων του Κατάρ, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Τάκης Φωτεινάκης. Ο πρώην παίκτης του NBA επισκέπτεται εδώ και 4 χρόνια την αραβική χώρα και προσπαθεί αν συμβάλει και αυτός στην ανάπτυξη του αθλήματος στο Κατάρ. Ο Ντικέμπε Μουτόμπο αγωνίστηκε στον μαγικό κόσμο του NBA για 18 χρόνια. Ήταν νούμερο 4 στον πρώτο γύρο των Ντραφτ και αγωνίστηκε με τους Denver Nuggets, Atlanta Hawks, Philadelphia 76ers, New Jersey Nets, New York Kniks και Houston Rockets, ενώ πήρε μέρος και σε 8 All Star Game.