Photos: Οι… διαιτητίνες της ΕΠΣ Θράκης που βαδίζουν στα χνάρια της Χρύσας Κουρομπίλια

Γράφει ο Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Το πρωινό του περασμένου Σαββάτου δεν είχε μόνο ως ξεχωριστό σημείο αναφοράς το “Ελ Θράκικο” των εφήβων, που βρήκε τις Κ17 του Πανθρακικού και της Ξάνθης ισόπαλους 1-1. Σε αυτό το παιχνίδι είχαμε και το ξεχωριστό γεγονός να παίζουν ως βοηθοί του διαιτητή Χρήστου Δρούζα δύο… γυναίκες.

 

Ο λόγος για την Χρύσα Ευγενίδου, 26 χρονών, καθηγήτρια Φυσικής και την Δήμητρα Τανανάκη, 19 ετών, φοιτήτρια Φιλολογίας. Και οι δύο Κομοτηναίες στην καταγωγή, ανήκουν στον Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Θράκης και τελευταία ορίζονται σε ολοένα και πιο κρίσιμα παιχνίδια, με αποκορύφωμα τον “Ελ Θράκικο” των Κ17 το περασμένο Σάββατο.

Η Ευγενίδου ανήκει τέσσερα χρόνια στον Σύνδεσμο, ενώ η Τανανάκη είναι διαιτητής τα τελευταία τρία χρόνια. Για την περίπτωσή της μάλιστα ισχύει και το… το μήλο κάτω από την μιλιά, αφού ο πατέρας της Στέφανος ήταν για χρόνια διαιτητής φτάνοντας βοηθός μέχρι και την Β’ Εθνική Κατηγορία.

Και οι δύο νεαρές διαιτητίνες είναι φιλόδοξες και καλά κάνουν. Και έχουν ως πρότυπο την Χρύσα Κουρομπίλια, η οποία υπήρξε φοιτήτρια του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και έκανε στον ίδιο αυτό Σύνδεσμο της Θράκης  τα πρώτα της διαιτητικά βήματα, για να φτάσει σήμερα να είναι η μοναδική γυναίκα βοηθός στην Super League που να ορίζεται από την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ομοσπονδία και σε διεθνείς αγώνες και μεγάλες διοργανώσεις, καθότι τυγχάνει και διεθνής…