Η ανοιχτή επιστολή ενός πρώην παίκτη του Πανθρακικού προς τον ιδιοκτήτη της ομάδας

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

– Την ώρα που η φημολογία φουντώνει για το ποιος θα είναι ο νέος προπονητής του Πανθρακικού, αίσθηση και πολλές συζητήσεις προκαλεί από το πρωί η ανοιχτή επιστολή ενός από τους πιο γνωστούς οπαδούς της ομάδας, ο οποίος στο παρελθόν έχει φορέσει ως παίκτης και την φανέλα της, προς τους ιδιοκτήτες. Ο λόγος για τον Δημήτρη Κουτσογιάννη, που αναφέρεται στα προβλήματα που ταλανίζουν τον σύλλογο της Κομοτηνής και απευθεύνεται μάλιστα σε πρώτο πρόσωπο ακόμα και στον μεγαλομέτοχο Τάσο Καραολάνη, που θα κληθεί άλλωστε να λάβει και τις όποιες αποφάσεις.

 

Η επιστολή, που αναρτήθηκε στο facebook και ήδη έχει αποσπάσει πολλά likes από άλλους φίλους του Πανθρακικού, αποτελεί ήδη talk of the town στην Κομοτηνή και έχει ως εξής:

“Η έλευση του νέου προπονητή της ΠΑΕ Πανθρακικός, μετά την προχθεσινή συγκινητική απομάκρυνση του Άκη Μάντζιου, θα δείξει τις πραγματικές προθέσεις του Τάσου Καραολάνη… οι οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες, όχι μόνο με το μέλλον του Πανθρακικού, αλλά και με την ίδια του την ύπαρξη, μιας και όπως γνωρίζουμε όλοι σ’ αυτή την πόλη, δεν υπάρχει άλλος που να μπορεί να τον σηκώσει στις πλάτες του. Είναι κρίμα πάντως να κλείσει αυτός ο κύκλος έτσι, στον οποίον μέσα παρεμπιπτόντως τροχοδρόμησαν πολλοί ανύπαρκτοι και τυχοδιώκτες, κάνοντάς τον κυριολεκτικά τον κύκλο του θανάτου… αρκεί να μην θανατωθεί η ομάδα. Πρόσωπα και επιλογές, συνεπικουρούμενοι και από την κρίση, απομάκρυναν τον κόσμο από το γήπεδο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μέχρι και θέματα βιωσιμότητας της ομάδας, με ότι αυτό συνεπάγεται. Οι παρελάσεις ποδοσφαιριστών που είναι εξαιρετικοί στο μπάσκετ (δεν γνωρίζω τα ακριβή ποσοστά τους) και στο χάντμπολ έδωσαν και πήραν, για τα δε κιλά κάποιων κουβέντα. Μεταξύ μας, άσυλο χρονίων παθήσεων γίναμε έχοντας κυριολεκτικά θεοποιήσει τη μετριότητα σ’ αυτή την πόλη… αγνοώντας επιδεικτικά τον θυμόσοφο λαό που λέει ότι “η φτήνια τρώει τον παρά”. Για τις Ακαδημίες δε αφήστε το καλύτερα…. σε χωράφια, με όλη τη σημασία της λέξης, μαθαίνουν τα επτασφράγιστα μυστικά της μπάλας οι υποτιθέμενοι μελλοντικοί ποδοσφαιριστές του από τους καθ’ ύλην αρμόδιους. Τελειώνοντας, Τάσο Καραολάνη, θεωρώ ότι έχεις πλέον την εμπειρία να καταλάβεις το ρόλο, τις γνώσεις και τις ικανότητες του καθενός που πλαισιώνει την ομάδα… πάρε τις σωστές αποφάσεις προς όλες τις κατευθύνσεις και να ‘σαι σίγουρος, ότι ο φίλαθλος κόσμος θα ανταποκριθεί στο μέτρο του δυνατού.
Υ.Γ.: Λυπάμαι Τάσο που θα το πω, αλλά κάποιος πρέπει να το κάνει… αλήθεια, όταν το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της ομάδος, τη δεδομένη πάντα χρονική στιγμή, που άκουγε στο όνομα Μουνάφο, απ’ ότι ξέρω έφυγε χωρίς η ομάδα να αποκομίσει το παραμικρό, κάνοντας μία δαιμονισμένη χρονιά. Αλήθεια, ένας δεν είδε το παραμικρό, ούτως ώστε να του γίνει καλύτερη πρόταση, πείθοντάς σε να του γίνει ανανέωση του συμβολαίου του, ως είθισται, δίνοντας το κάτι παραπάνω (σεβόμενος πάντα το ότι βάζεις το χέρι στην τσέπη), όταν ήταν ηλίου φαεινότερο ότι θα έπαιρνε σίγουρα μεταγραφή (ήδη οι φυλλάδες είχαν αρχίσει να παίζουν το όνομά του) και η ομάδα θα είχε οικονομικό όφελος, που είναι και το ζητούμενο. Κλείνοντας θα πω τούτο…. ας μας τεκμηριώσει επιτέλους κάποιος, τους λόγους για τους οποίους φεύγουν κάποιοι ποδοσφαιριστές και όχι τους λόγους για τους οποίους έρχονται οι υποτιθέμενοι πάντα αντικαταστάτες τους.
Τα λέω επειδή τα ψιλογνωρίζω.. πέρασα κι εγώ από την ομάδα ως ποδσφαιριστής με όνειρα και ευτυχώς για μένα έφυγα κυριολεκτικά τάχιστα… μη αντέχοντας τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, όπως είπε και ο Κλεόπας στον Ιησού στο δρόμο προς την Εμμαούς!!!
Ας μου επιτραπεί, το κείμενο αυτό να το αφιερώσω σε όλους τους παλιούς συμπαίκτες μου και σε όλους τους ποδοσφαιριστές του Νομού που αδίκησε κατάφωρα ο Πανθρακικός και στον κο Γραβουνιώτη. ΤΕΛΟΣ.”