Τιμήθηκε από τον δήμαρχο ο 14χρονος κομοτηναίος παγκόσμιος πρωταθλητής του ζίου ζίτσου

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Τους κομοτηναίους αθλητές που πριν λίγες εβδομάδες διακρίθηκαν στο βαλκανικό και παγκόσμιο πρωτάθλημα ζίου ζίτσου στη Ρουμανία βράβευσε ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης. Μάλιστα, κάλεσε στο γραφείο του και τους τρεις κομοτηναίους αθλητές που μετείχαν στην Εθνική Ομάδα, η οποία απαρτιζόταν από 110 άτομα: τους Βασίλη Σταυρίδη, Αλέξης Κιουρτζίδη και ο Ιωσήφ Κιτσικίδη.

 

Ο Βασίλης Σταυρίδης είναι 14 ετών, ασχολείται με το ζίου ζίτσου 10 χρόνια και στέφθηκε πρωταθλητής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη τέλη Σεπτεμβρίου. Ο Αλέξης Κιουρτζίδης, με εμπειρία μόλις δύο ετών, κατέκτησε την τρίτη θέση στο βαλκανικό πρωτάθλημα, που διεξήχθη το ίδιο διάστημα στη Ρουμανία, ενώ την 7η θέση κατέκτησε στο βαλκανικό πρωτάθλημα και ο Ιωσήφ Κιτσικίδης.

Αθλητές της Budo Academy Κομοτηνής είναι και οι τρεις. Προπονητής τους είναι ο υπεύθυνος της ακαδημίας Αλέξανδρος Παρασίδης ο οποίος ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες περισσότερα από 25 χρόνια. Είναι αναγνωρισμένος προπονητής ζίου ζίτσου από τη γενική γραμματεία αθλητισμού, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος της γενικής γραμματείας Αθλητισμού, πτυχιούχος προπονητής αστυνομικής αυτοάμυνας και στρατού και συχνά ταξιδεύει για να διευρύνει τις γνώσεις του στις πολεμικές τέχνες, λαμβάνοντας μέρος σε σεμινάρια για εκπαιδευτές. Kατέχει το 5ο Νταν Self Defence, 4ο Νταν στο Ζίου Ζίτσου, 3ο Νταν στο Καράτε, και 1ο Νταν στο Τζούντο.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που κατέκτησα το χρυσό στο πρωτάθλημα», είπε στην εφημερίδα “Χρόνος” ο παγκόσμιος πρωταθλητής ζίου ζίτσου Βασίλης Σταυρίδης. Ο νεαρός αθλητής ευχαρίστησε την οικογένεια του και τους προπονητές του για τη διάκριση.  «Μετά από πολύ καλή προετοιμασία το καλοκαίρι και με βοήθεια και από την οικογένεια μου και από τον προπονητή μου, πήγαμε πάρα πολύ καλά όχι μόνο ως σύλλογος αλλά ως χώρα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια», τόνισε. Το μήνυμα ότι «με πολύ προσπάθεια μπορούμε να φτάσουμε ψηλά» έστειλε ο βαλκανιονίκης Αλέξης Κιουρτζίδης και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει την πορεία του.

Η διάκριση του Βασίλη Σταυρίδη είναι μοναδική σε όλη την Ελλάδα στο άθλημα, είπε μπαίνοντας στο γραφείο του δημάρχου ο Θεοδόσιος Χατζηβλασίου, υπεύθυνος ανάπτυξης στην Ελληνική Φίλαθλο Ερασιτεχνική Ομοσπονδία Ζίου Ζίτσου, για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Από την πλευρά του ο Γιώργος Πετρίδης ευχήθηκε πολλές ακόμα επιτυχίες και μετάλλια στους νέους. «Τιμήσαμε αυτά τα παιδιά που μας κάνουν υπερήφανους, εμένα ως δήμαρχο της πόλης, και τους συμπολίτες τους. Περισσότερο από αυτό είναι ότι δίνουν ένα παράδειγμα, είναι δύο σεμνά παιδιά, με καθαρό βλέμμα που φαίνεται ότι δεν είναι ο αθλητισμός το μόνο πεδίο στο οποίο διακρίνονται, αλλά προδιαθέτει αυτή τους η στάση και ένα αισιόδοξο αποτέλεσμα σε όλη τους τη ζωή».