Συγκλόνισαν οι 20 Έλληνες οπαδοί του Εθνικού που τα έβαλαν με πάνω από 300 Ελβετούς

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Μπορεί ο Εθνικός να αγωνίστηκε το βράδυ της Τρίτης στην Ελβετία, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι απουσίασαν οι οπαδοί του από την κερκίδα. Στο καντόνι του Βίτεν, κοντά στην Ζυρίχη, υπάρχει ελληνική κοινότητα και μάλιστα υπάρχουν και ορισμένοι Εβρίτες και από μόνοι τους φρόντισαν να προμηθευτούν εισιτήρια και να βρεθούν στην εξέδρα του Sportzentrum Burkertsmatt.

Τους βλέπετε  άλλωστε και στην φωτογραφία από το τέλος του αγώνα, στο αριστερό μέρος, με ελληνικές σημαίες. Μπορεί ο Εθνικός να ηττήθηκε, αλλά οι Έλληνες μετανάστες έκαναν αισθητή την παρουσία τους και μάλιστα σε κάποια σημεία παρότι ήταν περίπου 20-25 άτομα, ανάμεσά τους και γυναίκες και παιδιά, υπερκάλυπταν με τις φωνές τους τους 300 περίπου Ελβετούς που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον αγώνα βρέθηκε, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου του Εθνικού Γιάννη Τζίμα, ακόμα και ο πρέσβης της Ελλάδος στην Ελβετία και συγκεκριμένα την Βέρνη Χαράλαμπος Μάνεσης. Μάλιστα, ο κ. Τζίμας τον ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την πολύτιμη βοήθειά του, καθώς στάθηκε δίπλα στην ομάδα σε οτιδήποτε είχε ανάγκη. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά άλλωστε ότι και ο Εθνικός είναι πρεσβευτής του ελληνικού βόλεϊ στην Ευρώπη…