Europa League: Παρέα με τον Νίνη είδε ο Ντίνας τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Aπό την εξέδρα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, δίπλα στον Σωτήρη Νίνη που το πρωί έγινε γνωστό ότι επιστρέφει στον Παναθηναϊκό, έζησε την συγκλονιστική αναμέτρηση με την Αϊντχόφεν ο κομοτηναίος ποδοσφαιριστής Θανάσης Ντίνας, που δεν μπόρεσε να προλάβει και έμεινε εκτός όχι μόνο ενδεκάδας αλλά και αποστολής από το συγκεκριμένο παιχνίδι.

 

Έτσι δεν μπόρεσε να βοηθήσει παρά μόνο με τις φωνές του την ομάδα του, που μετά από ένα όμορφο παιχνίδι, τελικά έφυγε από το γήπεδο ηττημένη και ήδη αποκλεισμένη και μαθηματικά από την συνέχεια του Europa League, αφού οι πράσινοι έμειναν μετά από τέσσερις αγωνιστικές στον ένα βαθμό και έχασαν κάθε ελπίδα να συνεχίσουν. 

Ο Παναθηναϊκός είχε απόλυτη ανάγκη τη νίκη στο ματς και προσπάθησε από την αρχή να επιβάλλει το ρυθμό του, αλλά η PSV δεν του το επέτρεψε. Οι Ολλανδοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 10′ με τον Ντεμπάι να βγαίνει τετ α τετ με τον Στιλ αλλά ο Άγγλος τερματοφύλακας αντέδρασε εξαιρετικά.

Στην επόμενη φάση οι “πράσινοι” προηγήθηκαν με τον Ατζαγκούν να εκμεταλλεύεται το λάθος της αντίπαλης άμυνας και με το αριστερό άνοιξε το σκορ. Το γκολ δεν άλλαξε την εικόνα του αγώνα αφού η PSV έφτανε με ευκολία έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού. Τελικά κατάφερε να σκοράρει στο 27′ με τον Ντεμπάι να μην κάνει λάθος από πλεονεκτική θέση.

Οι παίκτες του Κοκού συνέχισαν να απειλούν και έχασαν ευκαιρίες με τον Νάρσινγκ και τον Βίλεμς. Ωστόσο λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Μλάντεν Πέτριτς με υπέροχο σουτ έξω από την περιοχή έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του. 

Η PSV στο δεύτερο μέρος αναζήτησε το γκολ της ισοφάρισης ενώ ο Παναθηναϊκός βρήκε χώρους για αντεπιθέσεις. Οι Ολλανδοί είχαν σημαντικές ευκαιρίες να φτάσουν στο 2-2 και τελικά έφτασαν στο γκολ στο 65′ με τον Ντε Γιονγκ να πλασάρει σωστά τον Στιλ μετά την πάσα του Βίλεμς.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ατζαγκούν έχασε τεράστια ευκαιρία να ξαναδώσει προβάδισμα στην ομάδα του και η PSV κατάφερε στο 78′ να πάρει προβάδισμα στο ματς. Ο Βιλιάλντουμ με κεφαλιά άφησε… άγαλμα τον Στιλ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, αφού τίποτα δεν άλλαξε από τη μοίρα του αγώνα στη συνέχεια της αναμέτρησης και μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Ντιναμό Μόσχας νίκησε με το γκολ του Κουράνι την Εστορίλ και εξασφάλισε την πρώτη θέση του 5ου ομίλου.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ντιναμό Μόσχας 12
2. Αϊντχόφεν 7
3. Εστορίλ 3
4. Παναθηναϊκός 1