Ολοκληρώθηκε το όμορφο ταξίδι των Κυκλώπων στο Champions Cup

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

– Το όμορφο ταξίδι ολοκληρώθηκε για τους Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης στο Champios Cup στις παραλίες της Γκραν Κανάρια της Ισπανίας. Τρεις ημέρες Beach Handball με αντιπάλους τις υπερδυνάμεις του αθλήματος, μία ομάδα με μικρή σχετικά εμπειρία κοίταξε στα μάτια Κροάτες και Ρώσους με μόνιμες παρουσίες σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα.

Από τα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης στον Ατλαντικό οι αθλητές των Κυκλώπων ταξίδεψαν χάρη στις δικές τους προσπάθειες και θυσίες για να υψωθεί η Ελληνική σημαία σε μία Ευρωπαϊκή διοργάνωση και για να ακουστεί η Αλεξανδρούπολη σε όλη την Ευρώπη.  Οι Κύκλωπες στο τελευταίο παιχνίδι του πρώτου Champios Cup της Eυρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης, ηττήθηκαν για ακόμη μία φορά στα shout-out από την Ελβετική Copaca Bale. Στο πρώτο σετ οι Ακρίτες επικράτησαν εύκολα με 14-9, ενώ έχασαν το δεύτερο με 11-12, στα shout-out νικητές οι Ελβετοί με 3-4.

Μετά το τέλος του αγώνα ο παίκτης της Θρακιώτικης ομάδας Κώστας Θεοδώρου ο οποίος συμμετέχει για δεύτερη φορά σε μία τελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, καθώς τον Ιούνιο με την Acropolis είχε κατακτήσει την τρίτη θέση στο EBT, δήλωσε: «Για μία ομάδα που παίζει Beach Handball μόνο 2 καλοκαίρια και μόνο η συμμετοχή σε ένα τουρνουά επιπέδου Champions Cup αποτελεί τιμή και χαρά για εμάς. Προσπαθήσαμε να το απολαύσουμε και να το διασκεδάσουμε όσο μπορούμε, ήταν ένα υπέροχο τετραήμερο, είχαμε την τιμή να παίξουμε με κάποιες από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Αν υπολογίσουμε και κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες που είχε η ομάδα μας σε σχέση με τις υπόλοιπες του τουρνουά (έλλειψη χρηματικών πόρων, προπονήσεων και εμπειρίας) τότε νομίζω ότι κάναμε ένα αξιοσέβαστο τουρνουά παρόλο την 10η θέση, εμείς θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για αυτό που αγαπάμε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ραντεβού το καλοκαίρι….!!».

Τα σετ 14-9, 11-12, 3-4.

ΚΥΚΛΩΠΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Αραμπατζής 2, Χαραλαμπίδης 2, Ξανθόπουλος, Städtler 19, Ανδρεάδης, Κοτσαμαρίκογλου 3, Παπαδόπουλος 2, Θεοδώρου, Χαραλαμπάκης, Ξενοπανάγος.
COPACA BALE (Marianne Van Weezenbeek): Blumer Florian 4, Güntert, Hess 6, Van Weezenbeek Bart, Blumer Benjamin 4, Chari 2, Cassaday, Imbeck 4, Posselt 1, Pohle 4.

  • Διαιτητές: Edyta Jaworska – Anna Kleszcz (Πολωνία). 
  • EHF-Delegate: Ivan Sabovik (Σλοβακία).  
  • Αποκλεισμοί: 0-2. 
  • Πέναλτι: 3/4-0/0.