Ισόπαλη η Εθνική των Ξενιτίδη, Σαμπανίδη με τον Ολυμπιακό

Ανταπόκριση από την Ξάνθη : Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Ισόπαλο με 1-1 έληξε το φιλικό παιχνίδι της Εθνικής ομάδας Κ17 με το αντίστοιχο ηλικιακό τμήμα του Ολυμπιακού, οπού μετείχαν με την φανέλα της Εθνικής ο Ξανθιώτης μέσος των Κ5 του Ολυμπιακού Γιώργος Ξενιτίδης και ο επιθετικός των Κ17 της Skoda Ξάνθη Νίκος Σαμπανίδης.

Στο πρώτο ημίχρονο όπως μας πληροφορεί το football-academies, η Εθνική είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα με τον Ολυμπιακό να είναι αξιόμαχος και να βρίσκεται συνέχεια μέσα στο ματς. Η υπεροχή της Εθνικής απέδωσε στο 29’ όταν ο Μασούρας κέρδισε τη μπάλα στην περιοχή και με  προβολή έγραψε το 1-0. Στο 39’ η Εθνική είχε δοκάρι μετά από εκτέλεση φάουλ του Παυλίδη.

Στην επανάληψη οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 48’ με τον Τσιλίκη. Από εκεί και μετά ο Ολυμπιακός είχε την υπεροχή, αλλά σταδιακά η Εθνική ανέβαζε ρυθμούς, αλλά δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη ευκαιρία και το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Τον αγώνα παρακολούθησαν ο Διευθυντής Ποδοσφαίρου των εθνικών ομάδων Γιώργος Καραγκούνης, και ο ομοσπονδιακός προπονητής των Εθνικών Νέων και Ελπίδων Κώστας Τσάνας. Επίσης το παρόν έδωσαν οι Γεωργάτος, Αμανατίδης, Ελευθεριάδης, Κοκολάκης Κωνσταντινίδης και οι μάνατζερ Γάτσης, Τσιάρτας, Τζώρτζεβιτς, Νινιάδης, Λιβαθινός, Βεΐσι.

Οι συνθέσεις:

ΕΘΝΙΚΗ Κ17:

Α’ Ημίχρονο: Σιαμπάνης, Βαλμάς, Φουάσης, Ρέτσος, Νάτσος, Μασούρας, Καραμήτος, Λάμπρου, Παυλίδης, Τσιώλης, Αργυρίου.

Β’ Ημίχρονο: Ιακωβίδης, Τάμπας, Κατράνης, Ευαγγέλου, Κουτσοποδιώτης, Πανάγου, Κουγιός, Μίγγος, Σαμπανίδης, Ξενιτίδης, Λημνιός.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ17: Γαβαλάς, Μπέτσας, Χελάς, Αγιώτης, Θυμιανός, Κολτσίδας, Κηπουρός, Δερμιτζάκης, Νταίς, Σπυριδάκης, Τσουμάκης, Αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο και οι: Παπαδάκης, Τσιμπούκας, Μανωλάκης, Βέρβερης, Αγγελόπουλος, Βάρκας, Κωστανάσιος, Κεφαλιανός, Τσιλίκης.