Η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανθρακικός για το διαζύγιο με Μάντζιο και οι πρώτες δηλώσεις…

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

–  Ανακοινώθηκε και επίσημα από την ιστοσελίδα της ΠΑΕ Πανθρακικός το διαζύγιο με τον Άκη Μάντζιο, που έγινε γνωστό λίγη ώρα νωρίτερα μέσα από την κοινή συνέντευξη Τύπου του μέχρι σήμερα προπονητή της ομάδας με τον πρόεδρο Δημήτρη Τζελέπη και τον μεγαλομέτοχο Τάσο Καραολάνη. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

 

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τύπου του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κομοτηνής με την παρουσία του μεγαλομετόχου του Πανθρακικού κου Καραολάνη, του Προέδρου κου Τζελέπη και του Άκη Μάντζιου όπου και ανακοίνωσαν την κοινή απόφαση τους για λύση της συνεργασίας τους. 
Αρχικά τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ΠΑΕ, κος Τζελέπης που προχώρησε στις παρακάτω δηλώσεις: « Σας ευχαριστούμε πολύ που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας για αυτή την ξαφνική συνέντευξη τύπου. Είναι μία δύσκολη μέρα για την ομάδα μας και δυστυχώς δεν είναι ευχάριστη η εξέλιξη, γιατί θα ανακοινώσουμε τη λύση της συνεργασίας μας με τον Άκη Μάντζιο. Δε θέλω να πω πολλά λόγια. Μόνο ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον άνθρωπο αυτό για όλα όσα μας προσέφερε και για την παρακαταθήκη που αφήνει στον Πανθρακικό.
Δυστυχώς στο ποδόσφαιρο όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά το θύμα κι όχι ο αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο προπονητής. Ο Άκης αγαπάει πολύ την ομάδα και μαζί αποφασίσαμε πως η ομάδα χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ και μαζί φτάσαμε στην απόφαση αυτή. Ο Άκης να ξέρει ότι η οικογένεια του Πανθρακικού θα είναι πάντα ανοιχτή για αυτόν».
Στη συνέχεια ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, από την πλευρά του, δήλωσε: «Δυστυχώς θα χωρίσουν οι δρόμοι μας με τον Άκη Μάντζιο. Θέλω να τον ευχαριστήσω για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε και όσα προσέφερε στον Πανθρακικό. Είναι μια πολύ δύσκολη και στενάχωρη στιγμή για εμάς, γιατί ο Άκης είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και υπέροχος άνθρωπος. Του εύχομαι τα καλύτερα, σε προσωπικό κι επαγγελματικό επίπεδο».
Την συνέντευξη τύπου έκλεισε ο πρώην προπονητής του Πανθρακικού, Άκης Μάντζιος: « Θα συμφωνήσω και με τον Πρόεδρο και με το μεγαλομέτοχο, γιατί και για μένα είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή, σε ανθρώπινο επίπεδο. Είχαμε μια τέλεια συνεργασία με δύο υπέροχους ανθρώπους και παράγοντες. Με βάση την περσινή εξαιρετική χρονιά που κάναμε, θέλαμε φέτος να μεγαλώσουμε και να γίνουμε λίγο καλύτεροι. Θέλαμε να δουλέψουμε σκληρά επάνω σε αυτό το πλάνο, αλλά δυστυχώς στο ποδόσφαιρο πολλές φορές τα πράγματα δεν έρχονται έτσι όπως τα υπολογίζεις. 
Εγώ από την πρώτη ημέρα που ήρθα εδώ πάντα έλεγα πως ο Πανθρακικός είναι πάνω από όλους. Κι αυτό γίνεται τώρα, για το λόγο αυτό πήραμε την απόφαση αυτή. Πιστεύω πολύ στην ομάδα και στους παίκτες και νομίζω ότι χρειάζονται ένα καλό αποτέλεσμα για να πατήσουν πάνω σε αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου και τον Πρόεδρο και το μεγαλομέτοχο, δύο εξαιρετικούς ανθρώπους που είχα την τύχη, πραγματικά, να γνωρίσω. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο της Κομοτηνής, γιατί με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή και εύχομαι να ζήσουν όλοι ανάλογες στιγμές με πέρυσι και καλύτερες αν γίνεται.
Δεν έχει σημασία αν είναι δική μου η απόφαση ή όχι. Οι άνθρωποι έδειξαν ότι με στηρίζουν, ακόμη και τώρα, ακόμα και την τελευταία στιγμή. Είναι μια απόφαση κοινή για το καλό του Πανθρακικού».