Μπλόκο Εθνικού και Σουφλίου στην διεξαγωγή του ντέρμπι Αρη Ακροπόταμου – Αρη Θεσσαλονίκης!!!

Ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

Στον αέρα βρίσκεται η διεξαγωγή του αγώνα ανάμεσα στον Άρη Ακροποτάμου και τον Αρη Θεσσαλονίκης λόγω… Εθνικού Αλεξανδρούπολης και Έβρου Σουφλίου.

Πώς γίνεται αυτό; Γίνεται και παραγίνεται, σύμφωνα με τον (θρακιώτη) τεχνικός διευθυντής του ΑΟ Καβάλας και πρώην προπονητή, γενικό διευθυντή και team manager στη Skodα Ξάνθης Στέλιο Κατρακυλάκη.

Το ζήτημα έχει να κάνει με την ακαταλληλότητα του γηπέδου του Ακροποτάμου, σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, που ζήτησε να πάει το ματς σε άλλο γήπεδο – έστω και σε άλλη ημερομηνία, πχ Σάββατο.

Πρώτη επιλογή είναι το «Ανθή Καραγιάννη» της Καβάλας, αλλά εκεί θα παίξει ο ΑOΚ με τον Εθνικό. Δεύτερη αυτό της Ελευθερούπολης, αλλά εκεί έχει προγραμματιστεί το Ορφέας – Εβρος Σουφλίου και πιθανώς το γήπεδο Χρυσούπολης αν και έχει αγώνα ο Νέστος για το τοπικό της Καβάλας, αλλα αν αποφασιστεί ο αγώνας εκεί δε προβάλει ιδιαίτερες αντιρρήσεις.

Όπως μάλιστα τονίζει στην εφημερίδα «Πρωινή» ο Κατρακυλάκης, στα συγκεκριμένα γήπεδα δεν μπορούν να φιλοξενηθούν δύο αγώνες μέσα στο Σαββατοκύριακο καθώς δεν θα αντέξει ο αγωνιστικός χώρος.

Αναλυτικά, τα όσα είπε: «Το θέμα είναι ότι επειδή το ‘Ανθή Καραγιάννη’ είναι αποκλειστικά στη χρήση της ομάδας μας και επειδή κάναμε πρόσφατα μια επανασπορά και είναι σε πολύ ευαίσθητη κατάσταση, έχουμε την άποψη ότι δύο συνεχόμενα παιχνίδια θα το καταστρέψουν εντελώς. Θα δημιουργήσει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για τη συνέχεια στην ομάδα μας. Αυτή ήταν η τοποθέτηση μας.

Απλά η Αστυνομική Διεύθυνση επειδή θεωρεί ότι δεν μπορεί να γίνει το παιχνίδι στο γήπεδο του Ακροποτάμου για λόγους ασφαλείας, πρότεινε να γίνει στο ‘Ανθή Καραγιάννη’ ή στην Ελευθερούπολη ή στη Χρυσούπολη. Στην Ελευθερούπολη υπάρχει το ίδιο πρόβλημα με μας. Έγινε και εκεί επανασπορά. Μάλιστα ο Ορφέας παίζει την Κυριακή με το Σουφλί, στην Ελευθερούπολη. Επίσης ο Νέστος έχει παιχνίδι στην έδρα του.

Εγώ επικοινώνησα με τον πρόεδρο του Αρη Ακροποτάμου κ. Παρασκευά.  Υπάρχει θέληση και διάθεση. Αν δεν παίζαμε εμείς την επόμενη μέρα με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, τότε δε θα υπήρχε πρόβλημα. Θα μπορούσε να δοθεί το γήπεδο για να βοηθήσουμε στη διεξαγωγή του αγώνα αλλά και την ομάδα του Ακροποτάμου.

Δεν είναι δυνατό να παιχθούν δυο παιχνίδια σ` ένα γήπεδο που αυτή τη στιγμή είναι στη δημιουργία του. Αυτό θα είναι ολική καταστροφή. Μακάρι να μην παίζαμε εμείς. Δεν έχουμε μπει ούτε μια φορά στο «Ανθή Καραγιάννη», τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Είναι ένα πρόβλημα. Η θέση του ΑΟΚ, είναι ότι έχουμε καλή διάθεση αλλά πρακτικά δε γίνεται. Δε γίνονται δυο παιχνίδια το Σαββατοκύριακο. Δε θέλει κανείς να καταστραφεί ένα γήπεδο. Γίνονται πολλές προσπάθειες».