Σπουδαίες επιτυχίες για το τμήμα πινγκ πονγκ του Εθνικού στην Φλώρινα

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Εξαιρετική ήταν η παρουσία των εννιά επίλεκτων αθλητών του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο πανελλήνιο ανοιχτό τουρνουά της Φλώρινας που συγκέντρωσε φέτος την αφρόκρεμα του Ελληνικού πινγκ – πονγκ.

Ειδικότερα ο Θρακιώτικος σύλλογος κατέκτησε 2 χάλκινα μετάλλια με τους Γιάννη Παπαδόπουλο και Θεοδώρα Βασιλειάδου.

Στην Φλώρινα αγωνίστηκαν συνολικά 146 αθλητές και αθλήτριες απ’ όλη την Ελλάδα, ενώ η διοργάνωση ήταν άψογη.

Από τον Εθνικό έλαβαν μέρος οι Γιάννης Παπαδόπουλος, Ανδρέας Καραφύλλης, Χρήστος Μπανταλίδης, Νίκος Αγαθαγγέλου, ο μικρός Κίμωνας Μήτκας και οι Θεοδώρα Βασιλειάδου, Ηρώ Κοζάρη, Μαρία Βλασίδου και η Μαριάννα Γρηγοριάδου.

Για τους Βλασίδου, Γρηγοριάδου, Καραφύλλη, Μπανταλίδη, Αγαθαγγέλου και τον Μήτκα ήταν η πρώτη τους εμφάνιση σε Πανελλήνιο ανοιχτό τουρνουά και η παρουσία τους και η απόδοσή τους, έδωσε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Οι παλιοσειρές του Εθνικού, η Ηρώ Κοζάρη που σιγά – σιγά επανέρχεται σε υψηλό επίπεδο ύστερα από τον τραυματισμό της προσπάθησε για το καλύτερο, ενώ η Θεοδώρα Βασιλειάδου και ο Γιάννης Παπαδόπουλος ήταν για μία ακόμη φορά πρωταγωνιστές και ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών.

Στην κατηγορία των πανκορασίδων η Βασιλειάδου στον ημιτελικό έχασε από την Παπαδημητρίου της Σαλαμίνας με 3-2 (11-13, 11-8, 6-11, 7-11 και 13-11) σε ματς θρίλερ και στον μικρό τελικό διέλυσε την αθλήτρια Κουκουτού του Ολυμπιακού Πειραιώς με 3-0 (11-2, 11-3, 11-5) κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Στην κατηγορία των παμπαίδων ο Γιάννης Παπαδόπουλος έχασε στον ημιτελικό από τον Σταματόπουλο του Φάρου Αλεξανδρούπολης με 3-2 ενώ προηγήθηκε με 2-0 και στον μικρό τελικό νίκησε τον Τσίτσιο του Φάρου με 3-0 (11-7, 11-3, 11-5)  κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κατηγορία των παμπαίδων η Αλεξανδρούπολη είχε τους τρεις από τους τέσσερις αθλητές των τελικών, δείχνοντας έτσι την σοβαρή δουλειά που γίνεται στην πόλη μας.

Σειρά έχει τώρα, την Κυριακή 9/11 το ανοιχτό τουρνουά της Βέροιας όπου ο Εθνικός θα συμμετέχει με οκτώ (8) αθλητές και αθλήτριες.