Βατερλό του Εθνικού! Έριξε κόσμο στον… κουβά χάνοντας από την Σόνενβερτ, στο χέρι του όμως η πρόκριση

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Δεν τα κατάφερε στον πρώτο του φετινό ευρωπαϊκό σταθμό ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, καθώς στο πρώτο ματς του δεύτερου γύρου του Τσάλεντζ Καπ γνώρισε στην Ελβετία την (καθαρή) ήττα με 3-1 από την Σόνενβερτ. Η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη παρουσιάστηκε αγνώριστη σε σχέση με την εικόνα της στον αγώνα του πρωταθλήματος με τον Παμβοχαϊκό δυο ημέρες πριν, έχοντας σοβαρό πρόβλημα στην υποδοχή από το σερβίς της Σόνβερντ.

Πάντως, οι άνθρωποι του Εθνικού ρίχνουν ευθύνες και στην διαιτησία υποστηρίζοντας ότι έπαιξε έδρα με αδικαιολόγητα σφυρίγματα στο φινάλε του 2ου και 4ου σετ που κρίθηκαν στον πόντο και τα οποία οδήγησαν τον Εθνικός Αλεξανδρούπολης σε ήττα 3-1 στην Ελβετία στον πρώτο αγώνα της φάσης των «32» του Τσαλεντζ Καπ. Ωστόσο ο Σάκης Μουστακίδης παραδέχεται ότι η ομάδα του έκανε πάμπολλα λάθη (συνολικά 34!!!), δεν ψάχνει για δικαιολογίες αλλά έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι η ομάδα του θα μπορέσει να ανατρέψει την εις βάρος της διαμορφωθείσα κατάσταση στην ρεβάνς, που έχει προγραμματιστεί σε δύο εβδομάδες στην Αλεξανδρούπολης (στις 19 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 το απόγευμα).

Οι Εβρίτες δεν κατάφεραν αντεπεξέλθουν στο καλό σερβις των Ελβετών και δέχθηκαν 8 άσσους, πέντε από τους οποίους στο κρίσιμο δεύτερο σετ. Μπήκαν από την αρχή μουσιασμένοι (στο ξεκίνημα του αγώνα βρέθηκαν πίσω με 5-0 στο πρώτο σετ!!!) και γενικά στην πρεμιέρα τους με την στοιχηματική 7epta7 στην φανέλα, κάθε άλλο παρά δικαιολόγησαν τον τίτλο του φαβορί. Αξίζει να σημειωθεί ότι το διπλό του Εθνικού θεωρούνταν τόσο δεδομένο από τις στοιχηματικές αλλά και τον κόσμο που πόνταρε, που λίγο πριν την έναρξη του αγώνα παιζόταν στο 1,25 σε αντίθεση με τον άσο των Ελβετών που σχεδόν τετραπλασίαζε το ποσό που θα έπαιζε κάποιος σε αυτόν τον αγώνα. Ωστόσο οι φίλοι του Εθνικού που έσπευσαν να ποντάρουν στη νίκη της ομάδας τους, τελικά έπεσαν στον… κουβά, μετά την μάλλον αποκαρδιωτική εμφάνιση της ομάδας τους.

Ο Μπόζινταρ Τσουκ είχε καλη απόδοση με 22 πόντους, κάτι που δεν ισχύει για τον Λεό Άντριτς που πέρασε στον πάγκο στο τελευταίο σετ. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τον Εθνικό αγωνίστηκε βασικός κεντρικός ο Χρήστος Κιόσης στη θέση του Γιώργου Παπάζογλου, που λίγες ώρες νωρίτερα είχε αναδειχθεί MVP όλης της 2ης αγωνιστικής. Η αλλαγή αυτή στην αρχική σύνθεση έγινε για λόγους τακτικής, όπως εξήγησε πάντως ο Σάκης Μουστακίδης, ο οποίος ωστόσο στέκεται ιδιαίτερα και στην διαιτησία του Ολλανδού Μαρκ Μπλόεμχαρτ και του Μάρκο Σγκρο, ειδικά για σφυρίγματα στο φινάλε του 2ου και 4ου σετ. Η αλήθεια είναι ότι τον Σάκη Μουστακίδη σπάνια τον έχουμε δει να σχολιάζει την διαιτησία, το κακό όμως και για τον ίδιο είναι ότι δυστυχώς με ευθύνη και του ίδιου του ΤΑΑ Εθνικός δεν υπήρχε οποιοσδήποτε έλληνας δημοσιογράφος στο γήπεδο, ώστε με πιο ψύχραιμο και ουδέτερο μάτι να μπορέσει να δώσει πληροφορίες σχετικά με την εικόνα της αναμέτρησης και το μέγεθος που η διαιτησία επηρέασε το αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, μια μάχη χάθηκε, αλλά όχι και ο πόλεμος. Η πρόκριση έτσι και αλλιώς θα κρινόταν στην Αλεξανδρούπολη, απλά πλέον δεν επιτρέπεται για τον Εθνικό άλλη τόσο κακή εμφάνιση, και κατά βάση δεν επιτρέπεται κάτι τέτοιο στο τελευταίο σετ του αγώνα. Ακόμα και στην κακή του μέρα ο Εθνικός απέδειξε ότι την έχει την αντίπαλό του και μπόρεσε να την κοντράρει στα περισσότερα σετ (πλην του πρώτου στο οποίο δέχτηκε τον απόλυτο αιφνιδιασμό), οπότε έχοντας και τον κόσμο του στο πλευρό του, έχει όλα τα εχέγγυα να ανατρέψει την κατάσταση. Άλλωστε, δεδομένου ότι κανονικά έπρεπε να μετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ και ο ίδιος δήλωσε συμμετοχή σε αυτήν την τρίτη τη τάξει της CEV ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, δεν κάνει μεν την όποια πρόκριση σε αυτήν την φάση μεγάλη επιτυχία, την καθιστά όμως υποχρέωση προς τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας καθώς το αντίθετο, πιθανός αποκλεισμός δηλαδή που όλοι απεύχονται, σίγουρα θα αποτελέσει μεγάλη αποτυχία.

Οι πόντοι της Σόνερβερντ προήλθαν από 8 άσσους, 45 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 34 λάθη αντιπάλων (!!!) ενώ του Εθνικού προήλθαν από 1 άσσο, 48 επιθέσεις, 8 μπλοκ και 16 λάθη αντιπάλων
Τα σετ: 3-1 (25-18, 25-23, 16-25, 25-23) ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

TV ΣΟΝΕΡΒΕΡΝΤ (Μπουζάρ): Χόφστεντ 3 (1/4 επ, 2 μπλοκ), Γκίγκερ 5 (1/1 επ, 2 άσσοι, 2 μπλοκ), Σνίντερ 16 (12/25 επ, 3 άσσοι, 72% υπ – 32% άριστες), Ρίτσαρντς 15 (13/26 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Γκέρμπερ 20 (17/35 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 47% υπ – 29% άριστες), Χαέγγι 3 (1/5 επ, 2 μπλοκ) / Χέιμγκαρτνερ (λ, 69% υπ – 40% άριστες), Λίερ, Ειχέρμπεργκερ, Φρέιμ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Μουστακίδης):Κίσιτς, Μιχάλ 11 (7/9 επ, 1 άσσος, 3 μπλοκ), Τσουκ 22 (22/42 επ, 67% υπ – 33% άριστες), Κιόσης 8 (6/7 επ, 2 μπλοκ), Αν. Δαλακούρας 8 (5/18 επ, 3 μπλοκ, 56% υπ – 44% άριστες), Άντριτς 7 (7/20 επ) / Δαρίδης (λ, 41% υπ – 18% άριστες), Κ. Δαλακούρας 1 (1/3 επ), Κασαμπαλής.