Πάτησε Ελβετία ο Εθνικός! Αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο φετινό ευρωπαϊκό του παιχνίδι (21:00, LIVE ThrakiSportS)

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Στην Ελβετία βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες η αποστολή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, της πρώτης ελληνικής ομάδας που ρίχνεται το βράδυ της Τρίτης (4/11, Ωρα 21:00, ζωντανή μετάδοση από το ThrakiSportS) στην μάχη των ευρωπαϊκών κυπέλλων – καθώς μια ημέρα αργότερα θα ξεκινήσει και ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Υπενθυμίζεται ότι και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης είχε δικαίωμα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ, την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, ωστόσο απαρνήθηκε λόγω οικονομικού κόστους την πρόκληση και δήλωσε τελικά συμμετοχή στο Challenge Cup, την τρίτη τη τάξει διοργάνωση μετά το Τσάμπιονς Λιγκ και το CEV Cup στο οποίο συμμετείχε πέρυσι.

Στην φετινή της πρεμιέρα η ομάδα του Έβρου αντιμετωπίζει την Ελβετική TV Σόνενβερντ στο Βίτεν, μια πόλη που βρίσκεται κοντά στην Ζυρίχη. Άλλωστε για την Ζυρίχη πέταξε νωρίς το πρωί με πτήση της Aegean ο Εθνικός και προσγειώθηκε στην ελβετική πόλη μετά από περίπου δυόμισι ώρες στον αέρα.

Η αποστολή ταξίδεψε χωρίς προβλήματα και έχοντας το ηθικό στα ύψη, μετά την εύκολη επικράτηση επί του Παμβοχαϊκού στο Βραχάτι, ο οποίος έχει σαφώς πιο ακριβό ρόστερ από τον Εθνικό. Με τη νίκη αυτή ο Εθνικός διατηρήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, μαζί με τον Ολυμπιακό, έχοντας το απόλυτο των έξι βαθμών σε δύο αγώνες.

«Ήταν πολύ καλή νίκη ψυχολογίας και ουσίας. Νικήσαμε μια πολύ δύσκολη ομάδα. Είχαμε προετοιμαστεί καλά και πιστέψαμε στη νίκη. Πιάσαμε καλή απόδοση από τακτική και αγωνιστική πειθαρχία. Δίκαια ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Αυτή η νίκη θα μας βοηθήσει και στην αποστολή μας στην Ελβετία», σχολίασε ο Σάκης Μουστακίδης.

Ο προπονητής του Εθνικού έσπευσε πάντως να προσγειώσει τους παίκτες του: «Κάναμε δύο νίκες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος αλλά δεν χρειάζεται να προτρέχουμε. Η ομάδα μου έχει νέα παιδιά και είναι σημαντικό να κρατάμε σε υψηλό επίπεδο την απόδοση μας. Το πρωτάθλημα θα είναι δύσκολο με πολλές εκπλήξεις και είναι σημαντικό που ξεκινήσαμε με δύο νίκες».

Οι Ελβετοί της TV Σόνενβερτ προέρχονται επίσης από νίκη στο πρωτάθλημα, αφού κέρδισαν το Σάββατο εκτός έδρας την VBC Ραϊφέσεν με 3-1 σετ (25-16, 25-17, 24-26, 25-10). Σε 3 αγώνες έχουν 6 βαθμούς, ενώ αήττητες προχωρούν Ντράγκονς Λουγκάνο και Λοζάνη που έκαναν το 3Χ3 και είναι στην πρώτη θέση.

Την αναμέτρηση με τον Εθνικό την χαρακτηρίζουν ως “πρόκληση” και το πρώτο “χάιλάιτ” της χρονιάς και ζητούν από τον κόσμο της ομάδας να δώσει δυναμικό παρών στην Sportzentrum Burkertsmatt, ώστε να βάλει τις βάσεις για είσοδο στους 16 του Challenge Cup. Μάλιστα για τον λόγο αυτό έχουν εκδώσει νεανικά και ομαδικά εισιτήρια, με το ακριβότερο να φτάνει τα 15 ελβετικά φράγκα.