ΕΠΣ Ξάνθης: Μπήκε ασθενοφόρο στο γήπεδο στο Ηρακλής Ν. Ζυγού – Ερμής Μάνδρας

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στο γήπεδο του Ζυγού, μια από τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της 5ης αγωνιστικής της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης, ανάμεσα στον τοπικό Ηρακλή και τον Ερμή Μάνδρας.

Η ομάδα του Ζυγού που διατηρεί έπειτα από πέντε αγωνιστικές την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα έχοντας καταφέρει να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της, δεν κατάφερε ωστόσο να σκοράρει σε ακόμη ένα εντός έδρας ματς και έτσι και το τρίτο εντός έδρας παιχνίδι της έληξε με 0-0. Από την άλλη η ομάδα της Μάνδρας κατάφερε για πρώτη φορά φέτος σε αγώνα πρωταθλήματος να κρατήσει το μηδέν πίσω αλλά για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δεν βρήκε τον τρόπο να σκοράρει, για να φτάσουμε έτσι μοιραία στο τελικό 0-0.

Πάντως η αναμέτρηση δεν έδειχνε ότι θα μπορούσε να λήξει χωρίς τέρματα, μια και είχαμε αρκετές ευκαιρίες εκατέρωθεν με τους τερματοφύλακες των δύο ομάδων και κυρίως του Ερμή να έχουν πολύ δουλειά. Η αναμέτρηση ωστόσο στιγματίστηκε από τον τραυματισμό του μεσοεπιθετικού του Ηρακλή Τσακίρ Σουλεϊμάν Τζέμ, που δέχτηκε σε μια ανύποπτη φάση χτύπημα στο ζυγωματικό, χωρίς να υπήρχε βέβαια πρόθεση από τον αντίπαλο ποδοσφαιριστή.

Στα αγωνιστικά οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και στο διάστημα από το 12 έως το 20 έχασαν τρείς πολύ καλές στιγμές, αρχικά με το άστοχο σουτ του Κωφφίδη μετά από κλέψιμο της μπάλας, με τον ίδιο παίχτη να αστοχεί δύο λεπτά αργότερα εκ νέου, αν και αυτή την φορά τον σταμάτησα εντυπωσιακά ο Ζώης, ενώ στο 18 το δυνατό σουτ του Τζέμ έδιωξε με τα πόδια ο Ζώης που δεν περίμενε το σουτ από τον επιθετικό του Ηρακλή. Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν κυρίως από τα άκρα να διαβολίσουν την άμυνα του Ηρακλή θέλοντας να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα των Καρακάση και Ξενόπουλου και είχαν και αυτή τις δικές τους στιγμές κυρίως με κάποια σουτ εκτός περιοχής. Στην επανάληψη ο ρυθμός ανέβηκε αισθητά με τις δύο ομάδες να χάνουν συνεχώς ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ έχοντας ωστόσο και οι δύο σε εξαιρετική μέρα του τερματοφύλακες τους ποθυ όποτε χρειάστηκαν δήλωσαν παρών.

Η ομάδα του Γιάννη Δημητριάδη κρατά για ακόμη ένα παιχνίδι το μηδέν πίσω αλλά θέλει από το εντός έδρας παιχνίδι με την Αναγέννηση Θαλασσιάς το ερχόμενο Σάββατο να πετύχει και την πρώτη εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, κάτι που σίγουρα με αντίπαλο την Αναγέννηση δεν θα είναι εύκολο. Από την άλλη η ομάδα του Χρήστου Μαλαδένη θέλει να επιστρέψει στις νίκες απέναντι στο εντός έδρας παιχνίδι που ακολουθεί με τον Ερμή να υποδέχεται την Ελπίδα Σουνίου. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Χρήστος Μπουραζάνης με βοηθούς τους Άγγελο Κοτινούδη και Κώστα Γκοντόλια.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΝΕΟΥ ΖΥΓΟΥ (Γιάννης Δημητριάδης): Ζλατίνης, Γότζης, Τσαντίδης, Ιωσηφίδης, Τσαβδαρίδης, Ευθυμιάδης, Κοκκαλίδης(90’ Καλτσίδης), Τσακίρ Τζέμ(45’ Δάρδας), Κωφφίδης(78’ Τσακιράκης), Κριεζής, Παπαστεφάνου
ΕΡΜΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ (Χρήστος Μαλαδένης): Ζώης, Καρακάσης Β., Μεμέτογλου, Τσετινές, Πελτεκίδης(74’ Καραμπατζάκης), Καλαμάρης, Ξουπιάδης(46’ Γαλανόπουλος), Κωσταντινίδης(58’ Βούλκος), Καρακάσης Αν., Ξενόπουλος, Θωμαίδης