Το pregame του αγώνα Παμβοχαϊκός – Εθνικός Αλεξανδρούπολης (19.00, Live, Thrakisports)

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Ένα δύσκολο εκτός έδρας παχνίδι στο Βραχάτι Κορινθίας αναμένεται να δώσει ο δευτεραθλητής Εθνικός με τον προπέρσινο δευτεραθλητή Παμβοχαϊκό σε  μια αναμέτρηση που ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Volleyleague ΟΠΑΠ (19.00, Live, ThrakisportS).

Τα δύο τελευταία χρόνια ο Παμβοχαϊκός και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έκαναν την υπέρβαση και έφτασαν μέχρι τους τελικούς του πρωταθλήματος κόντρα στον Ολυμπιακό. Δεν κατάφεραν να πάρουν τον τίτλο αλλά με συνέπεια βρίσκονται σε τροχιά πρωταθλητισμού για μία ακόμα σεζόν ενώ την Κυριακή ετοιμάζονται για άλλη μια αμφίρροπη μάχη που ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Volleyleague ΟΠΑΠ.
 
Και οι δύο ομάδες έχουν πρώτο μεγάλο στόχο την είσοδο στην 4αδα, ενώ στη σύνθεση τους έχουν από τέσσερις ξένους που θεωρούνται από τους καλύτερους στο πρωτάθλημα. Μάλιστα σήμερα ξεχωρίζει η μονομαχία των “ξαδέρφων” Τσούκ αν και από άλλη χώρα, αφού θα βρεθούν αντίπαλοι ο Μαυροβούνιος ακραίος Μπόζινταρ Τσουκ του Εθνικού και ο Κροάτης διαγώνιος του Παμβοχαϊκού Αντέλικο Τσουκ που είναι δεύτερα ξαδέλφια. Λείπει ο αδερφος του Μπόζινταρ που αγωνίζεται στη Γαλλία ως κεντρικός.

Εντυπωσιακή είναι και η ισορροπία που υπάρχει στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων που έχουν γίνει από τη σεζόν 2011-12 οπότε και ο Παμβοχαϊκός ανέβηκε στη Volleyleague. Oι δύο ομάδες έχουν από 3 νίκες σε συνολικά 6 αναμετρήσεις με τον Εθνικό να έχει το τελευταίο σερί με 3-0.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στη πρεμιέρα νίκησε στο σπίτι του τη Λαμία με 3-0 και θέλει να συνεχίσει τις επιτυχίες του και μακριά από τον Έβρο ώστε να επαναλάβει το περσινό σερί 7-0 στη ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Η αποστολή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης έφτασε στην Αθήνα το μεσημέρι του Σαββάτου και ο Σάκης Μουστακίδης που έχει ετοιμοπόλεμους όλους τους παίκτες του δήλωσε: «Είναι το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι για τον Εθνικό. Είναι πολύ δύσκολο ματς απέναντι σε ομάδα που έχει υψηλούς στόχους. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Διαφωνώ με αυτούς που υποστηρίζουν πως είμαστε ομάδα έδρας. Μπορούμε να παίξουμε καλά και εκτός έδρας και το δείξαμε και στο περσινό πρωτάθλημα. Ο Εθνικός έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια και παίζει δυνατά και εκτός έδρας. Είμαστε σε καλό δρόμο. Ο Παμβοχαϊκός έχει τα δυνατά του σημεία αλλά έχει και αδύνατα σημεία που θα προσπαθήσουμε να εκμεταλευτούμε.. Περιμένω το Βραχάτι καλύτερο απ΄ ότι στον αγώνα με τον Ολυμπιακό και πάμε για μια μεγάλη δοκιμασία».

Ο Παμβοχαϊκός δίνει τον πρώτο εντός έδρας αγώνα της σεζόν και μπροστά στο κοινό του θέλει να κάνει νέο ξεκίνημα αφήνοντας πίσω την ήττα στην πρεμιέρα από τον Ολυμπιακό στο Ρέντη. Η ομάδα του Γιώργου Κλαρούδα έχει δείξει εντυπωσιακά στοιχεία μέχρι τώρα έχοντας μεγάλη δύναμη πυρός σε σερβίς, μπλοκ αλλά και επίθεση.

Ο προπονητής του Παμβοχαϊκού Γιώργος Κλαρούδας δήλωσε: «Ο Εθνικός αν και είναι πιο αδύναμος από πέρυσι παραμένει ομάδα δυνατή σε όλους τους τομείς. Εχει διαφορετική δυναμική εντός έδρας σε σχέση με εκτός έδρας. Ακόμα είμαστε στην αρχή και οι ομάδες δεν έχουν παρουσιάσει τη πραγματική τους αξία. Στη πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό η ομάδα μου έδειξε δύο πρόσωπα. Στο 1ο σετ ήμασταν ανταγωνιστικοί. Πέσαμε σε έναν καλό Ολυμπιακό. Εμείς έχουμε καλό σερβίς και είναι ένα σημαντικό όπλο ειδικά στην έδρα μας. Θέλουμε να είναι ο κόσμος στο γήπεδο. Η παρουσία του μας βοηθάει και θέλουμε να τον κερδίσουμε με τις εμφανίσεις μας. Είναι αρχή του πρωταθλήματος αλλά σιγά, σιγά θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι».

Διαιτητές θα είναι οι  Παπαδογούλας, Κουτσούλας).