Πάτησε κορυφή ο Έβρος Σουφλίου κερδίζοντας εκτός έδρας στο θρακιώτικο ντέρμπι τον Εθνικό!!!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Ο Έβρος Σουφλίου αναδείχθηκε νικητής στο εβρίτικο ντέρμπι, αφού επικράτησε με 2-0 του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και αναρριχήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με συγκάτοικο τον Πανσερραϊκό. Η ομάδα του Γιώργου Αραμπατζή συνέχισε την αήττητη πορεία της στο φετινό πρωτάθλημα σημειώνοντας την τρίτη νίκη της σε ισάριθμους εκτός έδρας αγώνες της, ενώ το συγκρότημα του Νίκου Ουσταμπασίδη γνώρισε την πρώτη του φετινή ήττα.

 

Το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά με ελάχιστες αξιόλογες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να πιάσουν υψηλά επίπεδα απόδοσης, σε αντίθεση με τις προηγούμενες αγωνιστικές, ενώ ο Έβρος Σουφλίου κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης με σωστή διαχείριση του αγώνα και χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι κατάφεραν να προηγηθούν στο 19ο λεπτό της συνάντησης με τον Τοπούζη. Ο επιθετικός του Έβρου Σουφλίου αξιοποίησε ιδανικά την πάσα του Κουρέλλα και αφού πέρασε τον Φυσέκη, έκανε το 0-1. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και να κερδίσουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, χάνοντας δύο ευκαιρίες στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους. Συγκεκριμένα, στο 40’ ο Αγγελακάκης στην αρχή με σουτ και στη συνέχεια με κοντινή κεφαλιά δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και με τη συμπλήρωση του σαρανταπενταλέπτου το σουτ του Ελληνίδη πέρασε λίγο άουτ.

Στην επανάληψη ο προπονητής του Εθνικού προσπάθησε να δώσει νέα επιθετική πνοή στην ομάδα του περνώντας αρχικά στον αγώνα τον Θεοδωράκη και στη συνέχεια τους Καραπατσιά και Κυριζάκη. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, με σωστή τακτική και ψυχραιμία στο παιχνίδι τους κατάφεραν να ελέγξουν το ρυθμό του αγώνα και να σημειώσουν ένα δεύτερο γκολ σφραγίζοντας τη νίκη τους. Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο σημειώθηκε στο 49’ με τον Ελληνίδη, το σουτ του οποίου δε βρήκε στόχο. Δύο λεπτά μετά το σουτ του Κέρι απομάκρυνε ενστικτωδώς ο Φυσέκης. Στο 56ο λεπτά το σουτ του Θεοδωράκη κατέληξε στην αγκαλιά του Γκουτζελά.

Στο 67’ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Έβρου Σουφλίου συνεργάστηκε για το 2-0. Ο Λίτσιος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας, έκανε το σουτ, η μπάλα έφτασε στον Τσαπάνη, ο οποίος με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Στο υπόλοιπο του αγώνα, το Σουφλί, με την είσοδο των Γωνιάδη, Ναθαναηλίδη και Ερκάν, κατάφερε να παγώσει τον ρυθμό του παιχνιδιού και να διατηρήσει με άνεση το προβάδισμά του. Στο 75’ ο Εφραιμίδης απείλησε την εστία του Εθνικού, αλλά βρήκε τον Φυσέκη σε ετοιμότητα και στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα ο Ερκάν νικήθηκε σε πλεονεκτική θέση από τον γκολκίπερ των γηπεδούχων.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους ποδοσφαιριστές του Σουφλίου να πανηγυρίζουν τη νίκη τους μαζί με τους εκατό περίπου φιλάθλους τους, που ταξίδεψαν στην Αλεξανδρούπολη, ενώ ο Εθνικός δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των 1.000 περίπου φίλων του, που βρέθηκαν στο Φώτης Κοσμάς.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κουμπαράκης (Θράκης) με βοηθούς τους Καμπερίδη (Καβάλας) και Κρυωνά (Σερρών).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Φυσέκης, Θάνος, Κατρανίτσας, Παρασκευάς, Λειβαδιώτης, Τορομανίδης (52’ Θεοδωράκης), Καμπιώτης (68’ Καραπατσιάς), Ελληνίδης, Γκαϊδατζής (68’ Κυριζάκης), Φλώρος, Αγγελακάκης
ΈΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ: Γκουτζελάς, Αντωνιάδης, Λαμπερνάκης, Λίτσιος, Τσαπάνης, Δραγανίδης, Εμρέ (61’ Γωνιάδης), Εφραιμίδης, Κουρέλλας, Κέρι (61’ Ναθαναηλίδης), Τοπούζης (76’ Ερκάν).