ΕΣΠΕΘΡ: Νίκη του Ερμογένη στην πρεμιέρα απέναντι στον Φοίνικα

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Ο Φοίνικας Αλεξανδρούπολης ηττήθηκε με 0-3 από τον Ερμογένη Ξάνθης στην πρεμιέρα της Β’ Εθνικής Γυναικών του πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΘΡ.

Η ομάδα της Ξάνθης ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έφτασε δίκαια στην επικράτηση, εκμεταλλευόμενη τα λάθη των αθλητριών του Φοίνικα σε άμυνα και επίθεση.

Στο πρώτο σετ οι παίκτριες του Φοίνικα ξεκίνησαν δυναμικά το παιχνίδι, καθώς προηγήθηκαν βασιζόμενες στο πολύ καλό σερβίς τους με 11-6, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με τις φιλοξενούμενες να ανεβάζουν την απόδοσή τους, φτάνοντας στην κατάκτηση του σετ με 21-25.

Ο Ερμογένης ξεκίνησε εντυπωσιακά στο δεύτερο σετ, μιας και βρέθηκε μπροστά με 2-10 και 11-18, εκμεταλλευόμενος και τα λάθη των παικτριών του Φοίνικα στα κρίσιμα σημεία. Έτσι η Ξανθιώτικη ομάδα με σωστές και αποτελεσματικές επιθέσεις έφτασε εύκολα στην κατάκτηση του δεύτερου σετ με 17-25.

Το τρίτο σετ ήταν συναρπαστικό με τις παίκτριες του Φοίνικα να προηγούται με 10-5, χάνοντας όμως την αυτοσυγκέντρωση τους στην συνέχεια κυρίως στο κομμάτι της υποδοχής, αλλά και των επιθέσεων, κάτι που επέφερε την ισοφάριση (19-19) και τελικά την ήττα με 21-25 από τον Ερμογένη.

Από πλευράς των γηπεδούχων ξεχώρισαν οι Σιρδάρη, Μουσουνάκη και Εμμανουηλίδη, ενώ για την νικήτρια ομάδα διακρίθηκαν οι Κυριαζίδη, Ρεκάρη και Γκιόλια.

Τα σετ: 21-25, 17-25, 21-25

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Ανδραβίζος): Γκούβερ, Μουσουνάκη, Κωνσταντινίδου, Κουρτίδου, Αλεξανδροπούλου, Σιρδάρη, Βογιατζή Π. (λ) / Εμμανουηλίδη, Βογιατζή Ειρ., Καλογέρα, Κούρτη, Φιλοξενίδου

ΕΡΜΟΓΕΝΗΣ ΞΑΝΘΗΣ (Παρασκευόπουλος): Ρεκάρη, Ιωάννου, Χαλιαντάλια, Κυριαζίδη, Γκιόλια, Κοντιζά, Κοντοπούλου (λ) / Βουδούρη, Κερενίτση, Βασιλειάδου