Χωρίς Κούσα και πιθανώς Βασιλείου ο Παναιτωλικός με Ξάνθη

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

– Εκτός του κανονικού προγράμματος της προπόνησης του Παναιτωλικού ενόψει του παιχνιδιού με τη Ξάνθη, έμεινε την Παρασκευή (31/10) ο Στέλιος Βασιλείου, που στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό βοήθησε πολύ την ομάδα του.

Ο Έλληνας επιθετικός δέχθηκε ένα χτύπημα στον τετρακέφαλο στην αναμέτρηση του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο και για τον λόγο αυτό, αποφασίστηκε να ακολουθήσει πρόγραμμα θεραπείας.

Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές έκαναν ασκήσεις ευλυγισίας και συντονισμού, ενώ ολοκλήρωσαν το πρόγραμμά τους με το… βάρος στην επιθετική τακτική.

Από την στιγμή που ο Παναιτωλικός είχε χάσει στο γήπεδο του από τα Χανιά, αυτομάτως… ψαλιδίστηκαν και οι ελπίδες πρόκρισης στο Κύπελλο. Έτσι ο αποκλεισμός από το Κύπελλο που με την ήττα στην Λεωφόρο ήρθε και μαθηματικά λίγο πείραξε. Αυτό που χάλασε όλους στον Παναιτωλικό και ιδιαίτερα τον προπονητή είναι η κόκκινη στον Κούσα, που αλλάζει κι όλο το πλάνο του ενόψει του Κυριακάτικου αγώνα πρωταθλήματος.

Η προετοιμασία του Παναιτωλικού για το παιχνίδι της Κυριακής (2/11) με την Skoda Ξάνθη θα ολοκληρωθεί το απόγευμα του Σαββάτου (1/11) καθώς στις 15:00 έχει προγραμματιστεί μία προπόνηση στο Emileon και στην συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή.

Σε επαγγελματικό επίπεδο από το 1979 και μετά, σε πέντε ματς που έχουν συγκρουστεί οι δύο ομάδες,  τέσσερις νίκες έχει ο Παναιτωλικός και μία η Ξάνθη, πέρισυ με 1-3.

Αυτό το παιχνίδι μάλιστα είναι το μοναδικό που τα «καναρίνια» έχουν δεχθεί γκολ, καθώς στα άλλα τέσσερα που κέρδισαν διατήρησαν το «μηδέν παθητικό».