Ο Νίκος Καραγεωργίου για Εθνικό, Σουφλί, Καβάλα, Ξάνθη, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Κοσμάς Πανταζής

–  Για τον Εθνικός Αλεξανδρούπολης, το Σουφλί, την Καβάλα στην οποία έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα, την Ξάνθη, αλλά και για το ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού μίλησε τη Δευτέρα στον «Maximum FM» και στην εκπομπή «Παίζουμε Θράκη», ο καβαλιώτης πρώην προπονητής της Ξάνθης Νίκος Καραγεωργίου, που βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη με αφορμή το ματς κυπέλλου Γ’ Εθνικής ανάμεσα σε Εθνικό και Καβάλα. Αναλυτικά ο έμπειρος προπονητής είπε:

Για τον Εθνικό: «Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης είναι πολύ καλή και πιστεύω πως θα τερματίσει ψηλά. Δεν έχω δει πολλά παιχνίδια στη Γ’ Εθνική, αλλά συγκρίνοντας το ματς του Εθνικού με την Καβάλα που είδα και αυτό της Καβάλας με την Αναγέννηση Γιαννιτσών στο οποίο είχα βρεθεί, μπορώ να πω πως ο Εθνικός είναι πολύ πολύ καλύτερος από τα Γιαννιτσά. Αν δεν υπάρχουν προβλήματα οικονομικής φύσεως και αν με το καλό επιστρέψουν και οι ποδοσφαιριστές που λείπουν, νομίζω πως η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει και την άνοδο». 
 
Για την συμμετοχή Εθνικού και Σουφλίου στη Γ’ Εθνική: «Πιστεύω πως για το μέγεθος της περιοχής οι ομάδες θα έπρεπε να είναι σε υψηλότερη κατηγορία από τη Γ’ Εθνική. Έστω και έτσι όμως μπορεί να αρχίσει να χτίσει μια κατάσταση ο Έβρος και οι πόλεις της Αλεξανδρούπολης και του Σουφλίου, έτσι ώστε να ανέβουν οι ομάδες κατηγορία. Είναι μία περιοχή που το αξίζει, έχει πολλά χρόνια να εκπροσωπηθεί σε υψηλό επίπεδο και πιστεύω πως θα έρθει η στιγμή που θα συμβεί και αυτό. Αρκεί φυσικά να στη ριχτεί αυτή η προσπάθεια από τους παράγοντες και από τον φίλαθλο κόσμο.  
 
Για την Καβάλα: «Η Καβάλα είναι μια ιστορική ομάδα και είναι πολύ στενάχωρο για όλους εμάς που περάσαμε από το σύλλογο αυτό ο οποίος μας έδωσε τη δυνατότητα να αναδειχθούμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να την βλέπουμε τώρα σε τόσο χαμηλή κατηγορία. Δεν σας κρύβω ότι το καλοκαίρι είχα την δυνατότητα μιας και δεν βρίσκομαι αυτή τη στιγμή στους πάγκους, να βοηθήσω λίγο τους βετεράνους με τις γνωριμίες που έχω για να πλησιάσουμε κάποιες εταιρίες ώστε να γίνουν σπόνσορες, χορηγοί της ομάδας. Το καταφέραμε σε κάποιο βαθμό, αλλά νομίζω πως χρειαζόταν μεγαλύτερη στήριξη η όλη προσπάθεια για να συγκεντρωθεί ένα μπάτζετ έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία ακόμα πιο ανταγωνιστική ομάδα. Παρ’ όλα αυτά, πιστεύω πως η Καβάλα είναι μία καλή ομάδα που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα.
 
Για την Ξάνθη στην οποία ήταν ποδοσφαιριστής και προπονητής: «Το ξεκίνημα της Ξάνθης δεν ήταν αυτό που έπρεπε, αλλά εγώ δεν θα σταθώ στην φετινή χρονιά. Η Σκόντα Ξάνθη είναι η σημαία της Θράκης, είναι η ομάδα που κρατάει ψηλά το επίπεδο στην περιοχή. Τα τελευταία χρόνια βέβαια είναι και ο Πανθρακικός, αλλά η Ξάνθη είναι γύρω στα 25 χρόνια στην πρώτη κατηγορία. Πιστεύω ότι έχει τις δυνατότητες να διεκδικήσει θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Στο παρελθόν άλλωστε έχει συμβεί, όπως και πέρυσι που ήμουνα εγώ προπονητής, παίξαμε κάποια ευρωπαϊκά ματς. Δεν ξέρω αν μπορεί να το πετύχει φέτος, αλλά το σίγουρο είναι ότι με την οργάνωση που έχει κάποια στιγμή θα το πετύχει».
 
Για το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού και για τους «πράσινους» στους οποίους έπαιξε τη διετία 1991-93: «Ήταν ένα μέτριο έως κακό παιχνίδι που δεν ανέδειξε τα καλά χαρακτηριστικά που έχουν οι δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που έχει υψηλού επιπέδου παίκτες, αλλά πιστεύω ότι δεν έχει καταφέρει ακόμα να  φτάσει στο περσινό επίπεδο, ίσως γιατί αλλάξανε πολλοί ποδοσφαιριστές και χρειάζεται χρόνος. Ο Παναθηναϊκός ενώ ήταν μια ομάδα συνόλου τον τελευταίο καιρό περνάει μια περιπέτεια και αυτό φάνηκε στα παιχνίδια του και στις απώλειες που είχε, όπως και στο ντέρμπι καθώς δεν δημιούργησε προβλήματα στον Ολυμπιακό. Βέβαια ο Παναθηναϊκός έχει και την πολύ σημαντική απουσία του Μπεργκ, χωρίς τον οποίο δεν μπορεί να βρει τον δρόμο του επιθετικά. Πιστεύω ότι όταν επιστρέψει τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Όπως για μένα μεγάλη απουσία είναι και αυτή του Αμπέιντ τον οποίο δεν μπόρεσε να τον φέρει πίσω ο Παναθηναϊκός. Πιστεύω πως με την επιστροφή του Μπεργκ και με μία προσθήκη ακόμα τον Γεννάρη, ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει στο περσινό επίπεδο».