Συγκλονίζει τον Έβρο το ντέρμπι ανάμεσα στους αήττητους Εθνικό και Σουφλί

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Τα βλέμματα του ποδοσφαιρικού κόσμου του Έβρου είναι στραμμένα στο μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον Έβρο Σουφλίου, που θα διεξαχθεί το μεσημέρι της Κυριακής (2/11, 15:00, LIVE από το ThrakiSportS) στο δημοτικό στάδιο της πρωτεύουσας του Έβρου “Φώτης Κοσμάς”.

Οι δύο εκπρόσωποι του εβρίτικου ποδοσφαίρου στη Γ’ Εθνική πραγματοποιούν εντυπωσιακή πορεία μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα του πρώτου ομίλου, όντας αήττητοι στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές.  

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Νίκου Ουσταμπασίδη έχει ως μεγάλο όπλο τη δύναμη της έδρας της, όπου κατάφερε να επικρατήσει άνετα με 4-0 του Άρη Ακροποτάμου και να αποσπάσει ισοπαλία με 1-1 κόντρα στον πρωτοπόρο Πανσερραϊκό. Μακριά από την Αλεξανδρούπολη αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα στην πρεμιέρα κόντρα στον τοπικό Ηρακλή στους Αμπελόκηπους και μοιράστηκε τους βαθμούς στο Κοκκινόχωμα (1-1). Έχει σημειώσει τέσσερα γκολ και δέχτηκε δύο.

Αντίθετα, ο σύλλογος του Σουφλίου εμφανίζεται μέχρι τώρα πιο ισχυρός εκτός έδρας, όπου κατάφερε να κερδίσει με 3-0 τη Δόξα Δράμας και με 1-0 τον Απόλλωνα Αρναίας. Αντίθετα, στο “Δημήτρης Μπακιρτζής” παραχώρησε ισοπαλίες με την Αναγέννηση Γιαννιτσών (0-0) και Θύελλα Φιλώτα (1-1). Έχει ενεργητικό πέντε γκολ και παθητικό μόλις ένα (η καλύτερη άμυνα της κατηγορίας μαζί με την Καβάλα).

Πρώτος σκόρερ για τον Εθνικό είναι ο Αγγελακάκης με δύο γκολ, ενώ από ένα σημείωσαν οι Φλώρος, Θεοδωράκης, Καμπιώτης και Μαμούτ Σεϊδάν. Επτά ποδοσφαιριστές έχουν αγωνιστεί και στα 360’ (Φυσέκης, Κατρανίτσας, Τορομανίδης, Λειβαδιώτης, Θάνος, Ελληνίδης και Αγγελακάκης), ενώ συνολικά έχουν χρησιμοποιηθεί 19 παίκτες του ρόστερ.

Για το συγκρότημα του Γιώργου Αραμπατζή τρία από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας σημείωσαν τα πέντε γκολ και συγκεκριμένα: ο Ερκάν σκόραρε τρεις φορές και από μία οι Κέρι και Τοπούζης.

Στην ομάδα του Σουφλίου ο χρόνος συμμετοχής έχει κατανεμηθεί μέχρι τώρα σε περισσότερους παίκτες, αφού μόλις τρεις έχουν αγωνιστεί και στα τέσσερα ενενηντάλεπτα (Βογιατζής, Μ. Αντωνιάδης και Λίτσιος). Οι μοναδικοί ποδοσφαιριστές που δε γεύτηκαν τη χαρά της συμμετοχής μέχρι τώρα είναι οι Γκουτζελάς, Μπινόπουλος, Ανογιάν, Γ. Αντωνιάδης, Κυπραίος, Παντελίδης και Ντόλας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εννιά ποδοσφαιριστές του Εθνικού έχουν φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα του Σουφλίου και συγκεκριμένα οι Κατρανίτσας, Τορομανίδης, Θεοδωράκης, Δανίδης, Καμπιώτης και Γκαϊδατζής, που έκαναν το καλοκαίρι το δρομολόγιο Σουφλί-Αλεξανδρούπολη, όπως επίσης και οι Φλώρος, Δαμιανίδης και Δούπας παλαιότερα.

Την αντίθετη διαδρομή έκαναν οι Λίτσιος, Ματθαίος Αντωνιάδης και Ντόλας. Ο τελευταίος μάλιστα συμμετείχε σε μέρος της καλοκαιρινής προετοιμασίας του Εθνικού, αγωνίστηκε σε κάποια φιλικά, αλλά επέλεξε να αποδεχτεί την πρόταση του Σουφλίου. Σε τοπικές ομάδες της Αλεξανδρούπολης έχουν αγωνιστεί επίσης κατά καιρούς οι Βογιατζής, Μπινόπουλος, Λαμπερνάκης, Τσαπάνης, Γωνιάδης και Ναθαναηλίδης.

Οι δύο ομάδες έδωσαν μία φιλική αναμέτρηση στο Σουφλί στις 23 Αυγούστου, στα πλαίσια της καλοκαιρινής τους προετοιμασίας, με τον Εθνικό να επικρατεί χάρη σε γκολ του Καραπατσιά στο 43’ (φωτό από εκείνο το παιχνίδι). Είχε προγραμματιστεί και δεύτερος φιλικός αγώνας των δύο συλλόγων στις 26 Σεπτεμβρίου, ο οποίος όμως αναβλήθηκε.

Η μέχρι τώρα πορεία των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα μας προδιαθέτει για μια αμφίρροπη αναμέτρηση, αντάξια της μεγάλης ιστορίας και της δυναμικής τους. Μεγάλη κινητοποίηση επικρατεί στις τάξεις των φιλάθλων και των δύο συλλόγων, που ανυπομονούν μετά από πολλά χρόνια να δουν αντιμέτωπες δύο εβρίτικες ομάδες σε επίπεδο Γ’ Εθνικής.

Τον μεγάλο αγώνα θα καλύψει με όλο σχεδόν το εβρίτικο δυναμικό του το ThrakiSportS, με live μετάδοση από τις δύο το μεσημέρι και πλήρες ρεπορτάζ, δηλώσεις και φωτορεπορτάζ αμέσως μετά τη λήξη του ματς.