Τα σενάρια πρόκρισης της Ξάνθης στο κύπελλο μετά την ήττα στην Κρήτη

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Περιέπλεξαν τα πράγματα για την Skoda Ξάνθη και την πιθανότητα πρόκρισης στην επόμενη φάση μετά την ήττα της στην Κρήτη αλλά και κυρίως μετά την διαφαινόμενη επικράτηση, έστω και στα χαρτιά, της Ζακύνθου επί της Νίκης Βόλου εξαιτίας της μη έγκαιρης πληρωμής των διαιτητών στο Πανθεσσαλικό.

 

Η Ξάνθης με το γκολ που δέχτηκε από τον Τζορτζ έξι λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης, έμεινε στους τρεις βαθμούς που είχε πάρει στην πρωτη αγωνιστική με τη νίκη επί της Νίκης Βόλου. Αντιθέτως ο ΟΦΗ έφτασε τους τέσσερις βαθμούς και τόσους θα έχει και η Ζάκυνθος, εφόσον κατακυρωθεί υπέρ της το ματς με τη Νίκη, όπως προβλέπει ο ΚΑΠ.

Κατά συνέπεια, ΟΦΗ και Ζάκυνθος έχουν από 4 πόντους, η Ξάνθη 3 και η Νίκη Βόλου με 0 είναι ήδη εκτός συνέχειας. Στην επόμενη και τελευταία αγωνιστική  παίζουν Ξάνθη – Ζάκυνθος και Νίκη Βόλου – ΟΦΗ. Καταρχήν, σε περίπτωση που δεν κερδίσει η Ξάνθη, θα αποκλειστεί. Και αυτό γιατί σε κάθε περίπτωση θα την περάσει η Ζάκυνθος, ενώ ακόμα και αν χάσει ο ΟΦΗ από την αδιάφορη Νίκη Βόλου και ισοβαθμήσουν οι δύο ομάδες στους 4 πόντους σε περίπτωση ισοπαλίας της Ξάνθης με την Ζάκυνθο, τότε μετράει το μεταξύ των δύο ομάδων ματς και άρα ο ΟΦΗ έχει προβάδισμα.

Κατά συνέπεια, μονόδρομος για την Ξάνθη είναι να κερδίσει. Και εφόσον κερδίσει, θα προκριθεί δεδομένα, χωρίς να περιμένει τι θα γίνει στο άλλο ματς. Η Ξάνθη με νίκη επί της Ζακύνθου φτάνει τους 6 πόντους και την προσπερνά, αφήνοντάς την πίσω με 4. Το μόνο που θα την απασχολεί σε αυτό το ενδεχόμενο από το άλλο ματς είναι το αν θα κερδίσει ο ΟΦΗ ή όχι. Αν το κάνει, τότε θα προκριθεί ως δεύτερη, αλλιώς ως πρώτη. Αυτό είναι κάτι που έχει σημασία ως προς την κλήρωση στην επόμενη φάση.

Αλλά είναι μακρινό σενάριο η κλήρωση της επόμενης φάσης. Η Ξάνθη έχει την τύχη στα χέρια της, παίζει με αντίπαλο χαμηλότερης κατηγορίας και στην έδρα της, αλλά επειδή έχει παράδοση αποτυχιών στον θεσμό του κυπέλλου με πιο πρόσφατο τον περσινό πικρό αποκλεισμό της από τον Ηρακλή της Football League, καλό θα είναι να προσέξει στο παιχνίδι που θα γίνει στις 7 Ιανουαρίου (ή κάπου εκεί κοντά).