Επίθεση Ριάμπουκα κατά του Κώστα Δεληκώστα για το τέλος του από την Ορεστιάδα

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Ευθείες βολές κατά του Αλεξανδρουπολίτη προπονητή Κώστα Δεληκώστα εξαπέλυσε ο ουκρανός κεντρικός Koνσταντίν Ριάμπουκα, ο οποίος τον κατηγόρησε ευθέως για την αποχώρησή του από την Ελλάδα  μετά τη διακοπή του συμβολαίου του με την Ορεστιάδα και την αντικατάστασή του. Με επιστολή του στο Greekvolley ανάβει φωτιές, αφού καταφέρεται ευθέως κατά του εληκώστα, τον οποίο κατηγορεί για προπονητικά λάθη. Δηλώνει ταραγμένος και προσβεβλημένος από τις πράξεις του, ενώ τονίζει ότι δεν έχει κανένα παράπονο από τους διοικούντες και τους συμπαίκτες του.

Αναλυτικά η αποστολή του Ριάμπουκα που δημοσιεύθηκε στο Greekvolley και με την οποία καταφέρεται εναντίον του Κώστα Δεληκώστα έχει ως εξής:

«Είμαι πολύ απογοητευμένος από την αποχώρησή μου από την ομάδα της Ορεστιάδας. Ο τρόπος που ο προπονητής έλυσε το πρόβλημα είναι απαράδεκτη για την ομάδα που αγωνίζεται στην Α1 Κατηγορία. Δεν έχω παράπονα από την ομάδα και νομίζω ούτε αυτοί. Η διοίκηση είχε ένα υπέροχο πρόεδρο και καλά μέλη. Δε μπορώ να πω το ίδιο και για τον προπονητή, Κώστα Δεληκώστα. Με κράτησε στην ομάδα 2 μήνες στην οποία προπονούμουν και παρακολουθούσα όλες τις οδηγίες τακτικής και τεχνικής. Όλα πήγαιναν καλά και υπέγραψα συμβόλαιο με την ομάδα. Το συμβόλαιο τέθηκε σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου 2014. Επίσης η διοίκηση της ομάδας διαβεβαίωσε πως στο εγγύς μέλλον θα πλήρωνε και το τράνσφερ στην ομοσπονδία της χώρας μου.

Mετά από δύο ήττες σε φιλικά παιχνίδια ο προπονητής αναπάντεχα με κατηγόρησε προσωπικά – «τον κεντρικό» – για τις ήττες. Αλλά υπήρχαν ολοφάνερα προβλήματα στην υποδοχή της μπάλας. Μετά από αυτό ο προπονητής τερμάτισε το συμβόλαιο και σε έστειλε στην πατρίδα μου χωρίς κανένα σοβαρό λόγο. Για να με αντικαταστήσει ο προπονητής επικοινώνησε με ένα παίκτη που έπαιζε σε άλλη θέση με «ακραίο», κι όχι «κεντρικό», για να καλύψει το κενό στο προπονητικό του λάθος και με αυτό υποσκίασε το επαγγελματικό μου επίπεδο. Ειλικρινά η καριέρα μου απειλείται αυτή τη στιγμή. Πέρασα 2 μήνες στην ομάδα χωρίς αποτέλεσμα. Πολλές Ευρωπαϊκές ομάδες έχουν ξεκινήσει τα πρωταθλήματα. Έτσι είναι πρόβλημα να μπορέσω να βρω νέα ομάδα. Όλες οι ομάδες είναι πλήρεις και εμένα με πέταξε έξω  κυριολεκτικά από όλα τα πρωταθλήματα ο Κώστας Δεληκώστας. Είμαι ταραγμένος και προσβεβλημένος από τις πράξεις του προπονητή. Όταν μου πρότεινε τη θέση στην ομάδα με διαβεβαίωσε για τις σοβαρές προθέσεις της ομάδας. Δέχτηκα και απέρριψα άλλες προσφορές. Τώρα μένω χωρίς ομάδα και η επαγγελματική μου καριέρα απειλείτε. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ομάδας της Ορεστιάδας για την καλή τους συνεργασία. Δεν βλέπω λάθος στις πράξεις τους. Ευχαριστώ τους αθλητές για την καλή δουλειά και τους εύχομαι καλή τύχη στα μελλοντικά παιχνίδια.

Κονσταντίν Ριάμπουκα.»

Με ενδιαφέρον αναμένεται τυχόν απάντηση του Αλεξανδρουπολίτη προπονητή…