Και επίσημα η ίδρυση Μουσικού Γυμνασίου στην Αλεξανδρούπολη

Με ημερομηνία 22 Οκτωβρίου 2014 δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων η Κοινή Υπουργική Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του Υφυπουργού Παιδείας Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου, με την οποία, και επίσημα, ιδρύεται Μουσικό Γυμνάσιο στην Αλεξανδρούπολη, από το σχολικό έτος που ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2015.

Η σημαντική αυτή προοπτική για την εκπαίδευση των μαθητών της Αλεξανδρούπολης προέκυψε πριν από λίγους μήνες, μετά από πρόταση του υφυπουργού Παιδείας Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου. Στη συνέχεια, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜΘ, με έγγραφά τους γνωμοδότησαν θετικά για τη δημιουργία ενός μουσικού γυμνασίου στην Αλεξανδρούπολη, ενώ και ο δήμος στάθηκε αρωγός προς αυτή την κατεύθυνση. Στα τέλη του περασμένου μήνα μάλιστα, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την ίδρυσή του, συζητώντας τις πιθανές λύσεις για τη στέγασή του: το κτίριο του παλιού νοσοκομείου επί της Ηροδότου, το κτίριο του Μύλου Μασούρα, ή σε αίθουσες που δεν χρησιμοποιούνται στο Γυμνάσιο της Άνθειας ή στο Γυμνάσιο των Λουτρών. Τότε μάλιστα, ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης είχε εκτιμήσει πως η επίσημη απόφαση για την ίδρυσή του θα υπογράφονταν σε διάστημα περίπου 3-4 μηνών. Προς ευχάριστη έκπληξη όλων, η υπογραφή ήρθε πολύ νωρίτερα!
Όπως αναφέρεται στην απόφαση των κ.κ. Σταϊκούρα-Δερμεντζόπουλου, σε ό,τι αφορά στο λειτουργικό κόστος του σχολείου, αυτό προϋπολογίζεται σε 3.000 ευρώ το χρόνο, τα οποία θα καλυφθούν από τις πιστώσεις του προϋπολογισμού του υπουργείου.
Σε ό,τι αφορά στο δήμο Αλεξανδρούπολης, για τους 3 μήνες του 2015 που θα λειτουργήσει το σχολείο προϋπολογίζεται δαπάνη ύψους 30.000 ευρώ (περίπου
4.000 ευρώ λειτουργικές δαπάνες και 26.000 ευρώ δαπάνες για μουσικά όργανα).
Ενώ για το οικονομικό έτος 2016 και κάθε επόμενο οικονομικό έτος θα απαιτείται δαπάνη ύψους 16.000 ευρώ περίπου για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων. Οι δαπάνες αυτές, σύμφωνα με την απόφαση, θα καλυφθούν από τους ΚΑΠ του δήμου Αλεξανδρούπολης.
Όσο για την ενδεχόμενη μεταφορά των μαθητών, αυτή θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας ΑΜΘ, ως είθισται.

Πηγή: www.gnomionline.gr