Φεύγει για διπλή αποστολή σε Βραχάτι και… Ελβετία ο Εθνικός

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

–  Για σχεδόν έξι ημέρες θα απουσιάσουν οι παίκτες του Εθνικού από την Αλεξανδρούπολη, αφού αναχωρούν το Σάββατο για την Αθήνα για το παιχνίδι με τον Παμβοχαϊκό αλλά μετά από αυτό το παιχνίδι στο Βραχάτι, δεν θα επιστρέψουν αλλά θα πετάξουν από το “Ελ. Βενιζέλος” για την Ελβετία, καθώς μεσοβδόμαδα διεξάγεται το παιχνίδι με την ελβετική TV Σόνενβερντ.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο παιχνίδι για την προκριματική φάση του Challenge Cup (την τελευταία τη τάξει διοργάνωση της CEV στην οποία υποβιβάστηκε ο Εθνικός μετά την άρνησή του να αγωνιστεί στο Champions League, αν και είχε δικαίωμα για κάτι τέτοιο) ορίστηκε να διεξαχθεί Τρίτη βράδυ και όχι Τετάρτη, όπως νομίζουν πολλοί. Η ίδια η CEV στην ιστοσελίδα της έχει ανακοινώσει ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί την Τρίτη 4 Νοεμβρίου στις 21:00 το βράδυ ώρα Ελλάδος στην Sportzentrum Burkertsmatt που βρίσκεται στην πόλη του Βίντεν. 

Κατά συνέπεια, ο Εθνικός θα κληθεί να δώσει το πρώτο ευρωπαϊκό του παιχνίδι πριν καλά καλά συμπληρωθούν δυο 24ωρα από το προηγούμενο παιχνίδι του, που δεν είναι με κάποια τυχαία ομάδα αλλά με τον ιδιαίτερα ενισχυμένο φέτος Παμβοχαϊκό που θεωρείται από τις τρεις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος, ενώ θα έχει μεσολαβήσει και ένα κοπιαστικό αεροπορικό ταξίδι. Και αυτό, καθώς κατόπιν αιτήματος του Εθνικού, που ήθελε να φέρει πιο κοντά τα δύο ματς και να μειώσει τις διανυκτερεύσεις του στην Αθήνα, το παιχνίδι με τον Παμβοχαϊκό ως γνωστόν θα διεξαχθεί Κυριακή βράδυ και όχι Σάββατο, όπως όλα τα υπόλοιπα της αγωνιστικής (πλην του τηλεοπτικού Παναθηναϊκού – Ορεστιάδας που θα γίνει Δευτέρα).

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Εθνικός θα αναχωρήσει με κοινή αποστολή για τα δύο παιχνίδια, η οποία ωστόσο για λόγους κόστους θα περιορίζεται στα απολύτως απαραίτητα άτομα που θα πρέπει να ταξιδέψουν. Η αναχώρηση για Αθήνα και αρχικό προορισμό το Βραχάτι θα γίνει το Σάββατο, Κυριακή είναι το ματς με τον Παμβοχαϊκό, Δευτέρα θα πετάξει η ομάδα για την Ελβετία, Τρίτη είναι το ευρωπαϊκό παιχνίδι με την TV Σόνενβερτ και Τετάρτη θα επιστρέψουν οι παίκτες μέσω Αθήνας στην Αλεξανδρούπολη, ώστε να ξεκινήσουν ουσιαστικά από την Πέμπτη προετοιμασία για το επόμενο παιχνίδι του πρωταθλήματος με τον Άρη Θεσσαλονίκης στο “Μιχάλης Πρασκευόπουλος”.

Ιδιαίτερα προβλήματα ο Σάκης Μουστακίδης δεν αντιμετωπίζει στον αγωνιστικό τομέα, αλά σίγουρα προβληματίζει ο συγκεκριμένος προγραμματισμός και η κούραση που θα ενδεχομένως θα βγει στους παίκτες. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι από την CEV ανακοινώθηκε και επίσημα ότι ο επαναληπτικός με την ελβετική ομάδα θα διεξαχθεί την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 στο κλειστό της πρωτεύουσας του Έβρου.