Τα αποτελέσματα του 1ου Πανθρακικού Πρωταθλήματος Σκάκι Δημοτικών Σχολείων

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 26/10 το πρώτο ατομικό Πανθρακικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι των Δημοτικών Σχολείων των Νομών Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, που διοργάνωσε το σκακιστικό τμήμα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο της Αλεξανδρούπολης (Ζαρίφειος Παιδαγωγική Ακαδημία).

Στόχος του σκακιστικού τμήματος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης είναι η καθιέρωση του Σχολικού Πρωταθλήματος της Θράκης στο πρόγραμμά του και ειδικότερα κάθε χρόνο τον μήνα Οκτώβριο οπότε και θα πραγματοποιείται. Αξίζει να σημειωθεί πως στους αγώνες πήραν μέρος 80 παιδιά από όλη την Θράκη.

Απονεμήθηκαν μετάλλια και στις έξι τάξεις των Δημοτικών Σχολείων (στον πρώτο, δεύτερο και τρίτο καθώς και στο καλύτερο κορίτσι). 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά τάξη:

Α΄ Τάξη

Στην πρώτη θέση ήταν o Αλέξανδρος Περιστέρης του 12ου Δημοτικού Σχολείου της Αλεξανδρούπολης με (4) τέσσερις βαθμούς σε πέντε παιχνίδια και του απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο.

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Ρουμελιώτης του 5ου Δημοτικού Σχολείου της Αλεξανδρούπολης με 3,5 βαθμούς σε πέντε παιχνίδια και του απονεμήθηκε το αργυρό μετάλλιο.

Στην τρίτη θέση ήταν ο Μανώλης Αλεξάκης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φερών με 2,5 βαθμούς σε πέντε παιχνίδια και του απονεμήθηκε το αργυρό μετάλλιο.

Στην κατηγορία του καλύτερου κοριτσιού βρέθηκε η Ειρήνη Δημητριάδου του 6ου Δημοτικού Σχολείου της Ξάνθης και της απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο.

Β΄ Τάξη

Στην πρώτη θέση ήταν ο Κωνσταντίνος Παντελίδης του Πρότυπου πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της Αλεξανδρούπολης με 5 βαθμούς σε πέντε παιχνίδια και του απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο.

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε η Άρτεμις Μπλίτσα του 12ου Δημοτικού Σχολείου της Αλεξανδρούπολης με 3,5 βαθμούς σε πέντε παιχνίδια και της απονεμήθηκε το αργυρό μετάλλιο.

Στην τρίτη θέση ήταν ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης του 1ου Δημοτικού Σχολείου τον Φερών με 3 βαθμούς σε πέντε παιχνίδια και του απονεμήθηκε το αργυρό μετάλλιο.

Στην κατηγορία του καλύτερου κοριτσιού βρέθηκε η Αλεξάνδρα Κολίδη του Δημοτικού Σχολείου της Ν. Χιλής Αλεξανδρούπολης και της απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο.

Γ΄ Τάξη

Στην πρώτη θέση ήταν ο Νικόλαος Κούτλας του 3ου Δημοτικού Σχολείου τον Φερών με 5 βαθμούς σε πέντε παιχνίδια και του απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο .

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Σταύρος Δημάκης του Δημοτικού Σχολείου Καβαριώτισσας Σαμοθράκης με 4 βαθμούς σε πέντε παιχνίδια και του απονεμήθηκε το αργυρό μετάλλιο.

Στην τρίτη θέση ήταν ο Χρήστος Βαγιάνος του 4ου Δημοτικού Σχολείου της Ξάνθης με 3,5 βαθμούς σε πέντε παιχνίδια και του απονεμήθηκε το αργυρό μετάλλιο.

Στην κατηγορία του καλύτερου κοριτσιού βρέθηκε η Ευαγγελία Δημάκη του Δημοτικού Σχολείου Καβαριώτισσας Σαμοθράκης και της απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο.

Δ΄ Τάξη

Στην πρώτη θέση ήταν ο Βαλέτριος Νάσος του Δημοτικού Σχολείου της Ν. Χιλής Αλεξανδρούπολης με 4,5 βαθμούς σε πέντε παιχνίδια και του απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο.

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε η Αντιγόνη Κούτλα του 3ου Δημοτικού Σχολείου τον Φερών με 4 βαθμούς σε πέντε παιχνίδια και του απονεμήθηκε το αργυρό μετάλλιο.

Στην τρίτη θέση ήταν ο Ιωάννης Φωτεινιάς του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Κομοτηνής με 4 βαθμούς σε πέντε παιχνίδια και του απονεμήθηκε το αργυρό μετάλλιο.

Ε΄ Τάξη

Στην πρώτη θέση ήταν ο Κωνσταντίνος Τσιραμπίδης του 10ου Δημοτικού Σχολείου της Ξάνθης με 5 βαθμούς σε πέντε παιχνίδια και του απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο.

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Πέτρος Γαβριηλίδης του 3ου Δημοτικού Σχολείου τον Φερών με 4 βαθμούς σε πέντε παιχνίδια και του απονεμήθηκε το αργυρό μετάλλιο.

Στην τρίτη θέση ήταν ο Παναγιώτης Μπακάλογλου του 14ου Δημοτικού Σχολείου της Ξάνθης με 3 βαθμούς σε πέντε παιχνίδια και του απονεμήθηκε το αργυρό μετάλλιο.

Στην κατηγορία του καλύτερου κοριτσιού βρέθηκε η Παναγιώτα-Ελένη Καμίδη του 6ου Δημοτικού Σχολείου της Ορεστιάδας και της απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο.

ΣΤ΄ Τάξη

Στην πρώτη θέση ήταν ο Ορέστης Μπλίτσας του 12ου Δημοτικού Σχολείου της Αλεξανδρούπολης με 5 βαθμούς σε πέντε παιχνίδια και του απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο.

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Ιωάννης Μουρκάκης του 9ου Δημοτικού Σχολείου της Ξάνθης με 4 βαθμούς σε πέντε παιχνίδια και του απονεμήθηκε το αργυρό μετάλλιο.

Στην τρίτη θέση ήταν η Ευαγγελία Μπαλόγλου του 14ου Δημοτικού Σχολείου της Ξάνθης με 3 βαθμούς σε πέντε παιχνίδια και της απονεμήθηκε το αργυρό μετάλλιο.

Στην κατηγορία του καλύτερου κοριτσιού βρέθηκε η Κωνσταντίνα Πασχαλίδου του Πρότυπου πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της Αλεξανδρούπολης και της απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο.

Διευθυντής των αγώνων ήταν ο Ανδρέας Καραμπατζάκης, διαιτητής ο Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, ενώ την ηλεκτρονική υποστήριξη είχε ο Παναγιώτης Σακιλτζής.