Αθλητικά είδη σε 200 παιδιά της Κομοτηνής από την Δεβετζή μέσω της Intersport

Αθλητικά είδη στα 200 παιδιά του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής μοίρασαν πριν λίγες μέρες η Πηγή Δεβετζή και ο καθηγητής φυσικής αγωγής και πρόεδρος του Πανθρακικού Σταδίου Μιχάλης Πολυτσάκης, προσφορά της Intersport στο πλαίσιο της καμπάνιας «Φτάνουμε στα Άκρα».

Συνεχίζοντας για 4η συνεχή χρονιά την επιτυχημένη εκστρατεία «Φτάνουμε στα Άκρα», η αλυσίδα αθλητικών ειδών Intersport του ομίλου Fourlis που έχει καταστήματα και στην Θράκη, επέλεξε απομακρυσμένα και ακριτικά δημόσια δημοτικά σχολεία του γεωγραφικού μας διαμερίσματος για να προσφέρει δωρεάν αθλητικό εξοπλισμό για το μάθημα της φυσικής αγωγής και για να ενημερώσει τους μικρούς μαθητές για τη σημασία της άθλησης και της σωστής διατροφής.

Φέτος, η ειδική κινητή μονάδα της Intersport επισκέπτεται 25 δημόσια δημοτικά σχολεία των νομών Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου με στόχο, περισσότεροι από 2.500 μαθητές να λάβουν τον απαραίτητο αθλητικό εξοπλισμό για τις αθλοπαιδιές τους. Ο χορηγούμενος εξοπλισμός σε κάθε σχολείο περιλαμβάνει αξεσουάρ και είδη γυμναστικής υψηλών προδιαγραφών, τα οποία συμβάλλουν στη διεξαγωγή προπονήσεων σε ομαδικά ή ατομικά αθλήματα.

Την κινητή μονάδα συνοδεύουν, όπως κάθε χρόνο, αθλητές τοπικών συλλόγων, οι οποίοι μιλούν στους μαθητές για τα οφέλη του αθλητισμού και της υγιεινής διατροφής στη ζωή τους. 

Η εκδήλωση για το 11ο Δημοτικό της Κομοτηνής ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία, με τη συμμετοχή φοιτητών του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και αθλητών του ποδηλατικού συλλόγου Θράκα Ιππέα. Κινήθηκαν πάνω στα ποδήλατα τους έως το 11ο δημοτικό σχολείο της πόλης, το οποίο βρίσκεται δίπλα από το ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η διανομή μίας ατομικής τσάντας σε όλα τα παιδιά και αθλητικού εξοπλισμού για το μάθημα της φυσικής αγωγής στο σχολείο. Μπάλες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, χρονόμετρο, σχοινάκια, στρώματα γυμναστικής περιελάμβανε το κιβώτιο που πρόσφερε στο σχολείο, η Intersport δια χειρός της Πηγής Δεβετζή.

Αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η διανομή των αθλητικών ειδών, οι μαθητές μεταφέρθηκαν εντός του σχολείου για να παρακολουθήσουν την ενημέρωση σχετικά με το θέμα της παιδικής παχυσαρκίας  στο σχολικό περιβάλλον, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας  που τιμήθηκε στις 24 Οκτωβρίου. 

«Βρισκόμαστε στην Κομοτηνή, θέλοντας με αφορμή την ημέρα κατά της παχυσαρκίας,  να δώσουμε ένα μήνυμα στα παιδιά, για τον αθλητισμό, την ισορροπημένη διατροφή. Είναι πολύ καλό να αθλούνται για το σώμα και τη υγεία τους», είπε  η ολυμπιονίκης Πηγή Δεβετζή. Αναφερόμενη στη δράση της Intersport, δήλωσε πως «όλα αυτά τα δώρα είναι μία προσφορά από την αλυσίδα αθλητικών ειδών, μία πολύ καλή κίνηση με την οποία χαίρονται ιδιαίτερα τα παιδιά».

«Θέλοντας να συμβάλλουμε και να δείξουμε στα παιδιά έναν καινούριο τρόπο ζωής αποφασίσαμε να έρθουμε από την πόλη μέχρι το σχολείο με τα ποδήλατα, δείχνοντας πόσο καλό είναι για την υγεία  μας, να χρησιμοποιούμε ένα μέσο μετακίνησης, που δεν είναι ούτε το λεωφορείο, ούτε το ταξί, ούτε οι γονείς μας αλλά το ποδήλατο»,  είπε στην εφημερίδα “Χρόνος”  η Ράνια Ματσούκα επίκουρη καθηγήτρια του ΤΕΦΑΑ, στην ειδικότητα αθλητικού τουρισμού και αναψυχής, που συμμετείχε μαζί με τους φοιτητές της στην εκδήλωση.

Μέσα από την εκδήλωση επιχειρείται ένα άνοιγμα του σχολείου προς την κοινωνία, είπε ο διευθυντής του 11ου δημοτικού Γιώργος Σερμπέζης.«Μιλάμε για ένα κοινωνικό σχολείο που θα φέρει και τα μηνύματα από έξω προς τα μέσα, αλλά θα στέλνει και μηνύματα στην κοινωνία. Απώτερος στόχος είναι να φέρουμε κοντά το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, φορείς και σχολείο προς όφελος των μαθητών».

Όπως ανέφερε ο διευθυντής του στην εφημερίδα “Χρόνος”, στην τρέχουσα σχολική χρονιά το σχολείο προγραμματίζει δράσεις που θα αφορούν το περιβάλλον, καθώς και επετειακές εκδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του.  Η αξιόλογη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με αθλητικές δραστηριότητες, με τη συμμετοχή όλων των παιδιών του σχολείου.

Материалы по теме:

Οι 101 πιο δημοφιλείς αναρτήσεις του ThrakiSportS για το 2013, που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε
Καλώς να μας έρθει ο καινούριος χρόνος. Τι συζητήθηκε όμως πιο πολύ στα αθλητικά δρώμενα της Θράκης την χρονιά που φεύγει; Το ...
Η τελική βαθμολογική κατάταξη όλων των ομάδων στίβου της Θράκης για το 2013
Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης -  Η Ολυμπιάδα Κομοτηνής είναι η κορυφαία ομάδα στίβου της Θράκης, σύμφωνα με την πανελλήνια αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ ...
1o Φεστιβαλ υπαίθριων δραστηριοτήτων στο Άλσος Νυμφαίας
Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος - Το 1o φεστιβαλ υπαίθριων δραστηριοτήτων στο Άλσος Νυμφαίας θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 27-28 Σεπτεμβρίου με συνδιοργανωτές τους ...
Εξι μεταγραφές ανακοίνωσε ο ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής
Μπορεί η δράση να έχει σταματήσει από τα τέλη Οκτωβρίου στον στίβο και γενικά στον αθλητισμό, ωστόσο ο σχεδιασμός συνεχίζεται ώστε όλα να είναι ...
Προβολή ταινίας για τον αθλητισμό στα ελληνικά βουνά διοργανώνει ο Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής
  Την προβολή της ταινίας ''Frozen Amvrosia'' του διάσημου Ελληνοαμερικανού σκηνοθέτη αθλημάτων δράσης Κωνσταντίνου Παπανικολάου, που δίνει νέα διάσταση στα βουνά της χώρας μας, διοργανώνει ...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here