Θέμα στο BBC ο προπονητής που θα αντιμετωπίσουν άμεσα Ξάνθη και Πανθρακικός

Ανταπόκρiση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

– Οι τελευταίες εξελίξεις στον ΟΦΗ επόμενου αντιπαλου των ομάδων της Θράκης σε κύπελλο και πρωτάθλημα και γνωστού σε όλο τον κόσμο προπονητή του Τζενάρο Γκατούζο, έγιναν θέμα στην ηλεκτρονική έκδοση του BBC.

Ο Ιταλός τεχνικός ήταν το πρόσωπο των ημερών καθώς απασχόλησε ιδιαίτερα το θέμα της παραίτησής του από τον ΟΦΗ. Εν τέλει, ο 36χρονος Γκατούζο παρέμεινε στον πάγκο των Κρητικών, και το BBC ασχολήθηκε με τον πρώην άσο της Μίλαν και της Εθνικής Ιταλίας.

Όπως γράφει το onsports, «Ο πρώην Ιταλός μέσος, Τζενάρο Γκατούζο, άλλαξε γνώμη σχετικά με την απόφασή του να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ. Ο 36χρονος ανακοίνωσε πως φεύγει από την ελληνική ομάδα μετά την ήττα 3-2 από τον Αστέρα Τρίπολης την Κυριακή. Η ήττα άφησε τους Κρητικούς με εννέα πόντους σε επτά παιχνίδια και ο Γκατούζο είχε περιοριστεί», ανέφερε αρχικά το δημοσίευμα.

Στη συνέχεια, υπογραμμίζεται: «Αλλά έκανε στροφή 180 μοιρών μετά από συζητήσεις που είχε με τη διοίκηση του συλλόγου και μετά το… σόου υποστήριξής του από τους οπαδούς. ‘Μετά από πολλές συζητήσεις με τα μέλη της διοίκησης και τους οργανωμένους οπαδούς του ΟΦΗ, μετά την αγάπη που μου έδειξαν όλοι στην πόλη του Ηρακλείου, αποφάσισα να κάνω ένα βήμα πίσω και να μείνω για μια νέα αρχή’, είπε ο Γκατούζο στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου».

Οι Άγγλοι αναφέρουν όλη την πορεία του Γκατούζο, την απόλυσή του από τη Σιόν αλλά και την Παλέρμο ως την έλευσή του στον ΟΦΗ. Στο δημοσίευμα υπάρχει η δήλωσή του περί μη πίστης των ποδοσφαιριστών στο πρόσωπό του, ενώ αναγράφεται και η ατάκα του «Δεν ειμαι ο πρόεδρος και η δουλειά μου είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Είμαι αναστατωμένος και δεν μπορώ να συνεχίσω», την οποία είχε κάνει λίγο πριν την παραίτηση.

Στα αγωνιστικά θέματα της ομάδας της Κρήτης, με τις δύο γνωστές απουσίες των Περογαμβράκη και Αρτόλα που νιώθουν ενοχλήσεις σε γόνατο και δικέφαλο αντίστοιχα, συνεχίστηκε την Τρίτη η προετοιμασία του ΟΦΗ για το παιχνίδι Κυπέλλου με την Ξάνθη. Οι Κρητικοί καλούνται να ξεπεράσουν την ήττα από τον Αστέρα, αλλά και το σοκ από την παραίτηση του Γκατούζο, που τελικά ανακλήθηκε, και να συγκεντρωθούν στο ματς της Πέμπτης.