Ταλαιπωρία για τους καρκινοπαθείς της Θράκης

Περισσότεροι από 4.000 καρκινοπαθείς στην Θράκη βρίσκονται στον “αέρα” καθώς εδώ και μία εβδομάδα έχει χαλάσει το μοναδικό μηχάνημα ακτινοθεραπείας στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα καθημερινά δεκάδες άρρωστοι πολίτες από την Ξάνθη, την Κομοτηνή, τον Έβρο, την Καβάλα και τη Δράμα να αναγκάζονται να ταξιδεύουν ως τη Θεσσαλονίκη για τη θεραπεία τους.

“Υπάρχει ιδιαίτερο σοβαρό πρόβλημα. Το μοναδικό μηχάνημα ακτινοθεραπείας στη Θράκη έχει χαλάσει, με αποτέλεσμα οι συνάνθρωποί μας να ταλαιπωρούνται, προκειμένου να εξυπηρετηθούν στο “Θεαγένειο” νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Η επισκευή του εν λόγω μηχανήματος κοστίζει περί τα 150.000 ευρώ, με κίνδυνο στο μέλλον να παρουσιάσει εκ νέου πρόβλημα” περιγράφει στην εφημερίδα “Δημοκρατία” ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστος Γεωργιτσόπουλος.

Σε επιστολή που έστειλε πολίτης στον περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας-Θράκης αναφέρει γλάφυρα ότι “ασθενείς και συνοδοί συγγενείς των καρκινοπαθών από τον Έβρο, την Κομοτηνή, την Ξάνθη, την Καβάλα και τη Δράμα αναγκάζονται να μετακινηθούν προς τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για τη σχεδόν καθημερινή θεραπευτική αγωγή, προσθέτοντας μια ακόμα σωματική και οικονομική ταλαιπωρία στον γολγοθά της ασθενείας τους”.

 

Πηγή: www.radiomax.gr