ΕΠΣ Ξάνθης: Αντιδράσεις σωματείων για διεξαγωγή αγώνων την 28η Οκτωβρίου

  Ανταπόκριση από τη Ξάνθη: εκτάριος Αμποβιανίδης

Με επιστολή τους τη Κυριακή (26/10) στην Διοίκηση της ΕΠΣ Ξάνθης και συγκεκριμένα προς τον πρόεδρο της Σάββα Υφαντίδη,  6 σωματεία εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την απόφασή να ορίστουν  τα απιχνίδια τπυ Σαββάτου που αναβλήθηκαν για την Τρίτη 28 Οκτωβρίου, ημέρα δηλαδή της Εθνικής  μας εορτής. Οι σύλλογοι αυτοί είναι οι Ορφέας Puma, Ορφέας 2005, Ασπίδα Ξάνθης, Αστέρας Μαγικού, ΑΟ Βιστωνίδας και Ελπίς Σουνίου, οι οποίοι μάλιστα τονίζουν πως αδυνατούν να αγωνιστούν στην συγκεκριμένη ημερομηνία.

Η επιστολή των 6 σωματείων αναφέρει τα παρακάτω:

“ΞΑΝΘΗ 26/10/2014
Π Ρ Ο Σ 
Την Ένωση ποδοσφαιρικών σωματείων Ξάνθης (Ε.Π.Σ.Ξ.), που εδρεύει στην Ξάνθη, οδός Θερμοπυλών 2 και εκπροσωπείται νόμιμα.          
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, αξιότιμα μέλη του Δ.Σ.

  
Όπως φυσικά γνωρίζετε, τα παιχνίδια της Α΄ Κατηγορίας του Πρωταθλήματος μας, που ήταν προγραμματισμένα για το απόγευμα του Σαββάτου 25-10-2014, λόγω της κακοκαιρίας που  επικρατεί  στην  περιοχή  της  Ξάνθης,  αναβλήθηκαν.  Aν  και  εκφράσαμε  εξαρχής  τις έντονες επιφυλάξεις μας, συνεπικουρούμενοι και από το γεγονός ότι ο καιρός βελτιώθηκε το μεσημέρι  της  ίδιας  ημέρας,  υπαναχωρήσαμε,  θεωρώντας  ότι  οι  αγώνες  θα πραγματοποιηθούν  σε  κάποια  ημερομηνία  κατά  την  οποία  θα  ληφθούν  υπ΄  όψιν  οι υποχρεώσεις των ποδοσφαιριστών και προπονητών των ομάδων μας.

Έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε ότι τα παιχνίδια αυτά θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη28/10, με πιθανή ώρα έναρξης 15:00 μ.μ.
Όλοι  οι  συμμετέχοντες  ενεργά  στο  χώρο  του  ερασιτεχνικού  ποδοσφαίρου, είμαστε  περήφανοι  Έλληνες  πολίτες  που  σεβόμαστε  την  ιστορία  της  Πατρίδας  μας. Θεωρούμε  σοβαρό  ατόπημα  την  διοργάνωση  ποδοσφαιρικών  αγώνων  την  ημέρα  που άπαντες  επιθυμούμε  να αποτίσουμε  φόρο τιμής  στους  προγόνους  μας,  που  θυσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Αλλά και πέραν αυτού, θεωρούμε ότι η επιλογή αυτής της ημερομηνίας είναι λανθασμένη, καθώς τη μέρα της 28ης Οκτωβρίου οι περισσότεροι από τους ποδοσφαιριστές, παράγοντες, προπονητές μας, θα βρίσκονται στην μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην οποία  ή  θα παρακολουθούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα ή και οι ίδιοι θα συμμετέχουν.

Αφού λοιπόν  παρακολουθήσουν την προγραμματισμένη παρέλαση η οποία και λήγει 14:00η ώρα περίπου, είναι αδύνατον να βρίσκονται ταυτόχρονα την προγραμματισμένη ώρα στα γήπεδα διεξαγωγής των αγώνων. Και όπως είναι φυσικό θα προτιμήσουν να περάσουν του υπόλοιπο της μέρας με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Για τους παραπάνω λόγους
Σας ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ότι αδυνατούμε  να συμμετάσχουμε κατά τη διεξαχθείσα εξ αναβολής  αγωνιστική  που  προγραμματίστηκε  να  λάβει  χώρα  στις  28-10-2014,  ημέρα Εθνικής Εορτής της Πατρίδας μας,

Σας  ΖΗΤΟΥΜΕ  με  το  παρόν  να  λάβετε  υπόψη  σας  την  πρότασή  μας,  ήτοι  να σεβαστείτε  πρωτίστως την Εθνική μας  Εορτή και  κατά δεύτερο λόγο,  τις  επιθυμίες  του συνόλου των μελών των σωματείων που υπογράφουν την παρούσα και να ανακαλέσετε την αρχική σας απόφαση ώστε κατόπιν, με πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας με όλα τα σωματεία, να ληφθεί απόφαση για τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής της αγωνιστικής ημέρας,

ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ πως  επιφυλασσόμαστε,  αν  κριθεί  απαραίτητο,  να  ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας στα αρμόδια αθλητικά όργανα και ενώπιον οιουδήποτε άλλου οργάνου. 

 Ξάνθη, 26-10-2014
Με τιμή οι εκπροσωπούντες τα σωματεία”