ΕΠΣ Έβρου: Όσα έγιναν στο “ντέρμπι” του Ορέστη Ορεστιάδας με την Α.Ε. Διδυμοτείχου

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Δημήτρης Μηλίκας

– Το el clasico του Βορείου Έβρου αποδείχθηκε το απόγευμα της Κυριακής παράσταση για έναν ρόλο, αφού σαν τρένο πέρασε η Α.Ε. Διδυμοτείχου από την κατά παράδοση έδρα που τα έβρισκε σκούρα, το Δημοτικό Στάδιο Ορεστιάδας.

Παίζοντας με δύναμη σε ένα παιχνίδι που ο αέρας και η βροχή δυσκόλευαν τις προσπάθειες των παικτών και έκαναν βαρύ τον αγωνιστικό χώρο, ο Ορέστης , όπως γράφει και το radioevros, δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να πιάσει την απόδοση που είχε η Α.Ε. Διδυμοτείχου και έτσι έχασε με το βαρύ 0-4.

Ελαφρυντικά σαφώς και υπάρχουν για τον Ορέστη καθώς ακόμα δεν έχει δέσει η ομάδα που ως γνωστών φτιάχτηκε από την αρχή το καλοκαίρι. Από την άλλη η Α.Ε. Διδυμοτείχου απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι η ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει φέτος στην κατηγορία αφού πέρασε από τις δύο θεωρητικά πιο δύσκολες έδρες του ομίλου με νίκη! Χωρίς κανένα πρόβλημα κύλησε το παιχνίδι για το διαιτητικό τρίο των Κυριαζίδη, Βασιλόπουλου και Καραΐσκου.

Στο 19′ είχαμε το 0-1 για την ΑΕΔ στη πρώτη ουσιαστική φάση του αγώνα, όταν σε κόρνερ του Θεμελάκη η μπάλα μετά από κόντρες κατέληξε στον Γιαννόπουλο που σκόραρε  από κοντά με κεφαλιά. Το 0-2 έγινε στο 22′ σε παρόμοια φάση με τον Θεμελάκη να εκτελεί κόρνερ και τον Γιαννόπουλο να σκοράρει με διαγώνια κεφαλιά! Η ΑΕΔ καθάρισε το παιχνίδι στο 30′ κάνοντας το 0-3 πάλι από στημένη φάση, όταν σε κόρνερ του Ιντζέ ο Μαργαρίτης από την μικρή περιοχή σκοράρει με κεφαλιά.

Στο δεύτερο ημίχρονο στο 50΄φεύγει στην αντεπίθεση η Α.Ε. Διδυμοτείχου ο Ιντζές κάνει την ωραία κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Ορέστη βρίσκοντας τον Μεμούρη ο οποίος προλαβαίνει την έξοδο του Μπεχτσούδη κάνει και την λόμπα αλλά η μπάλα περνάει άουτ βρίσκοντας στην πάνω μεριά των διχτυών της εστίας του Ορέστη. Στο 57′ σε πολύ όμορφη εκτέλεση φάουλ για τον Ορέστη από τον Παπαδόπουλο λίγο έξω από την περιοχή , απογειώνεται και αποκρούει ο Δουλούδης κοντά στην συμβολή των δοκών της εστίας του.

Στο 71′ όμορφη συνεργασία της ΑΕΔ ανάμεσα σε Γιαννόπουλο με τον Δραγούμη στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, κάνουν το ένα δύο δεξιά μέσα στην περιοχή του Ορέστη εξουδετερώνοντας την άμυνα ο Γιαννόπουλος κάνει την παράλληλη μπαλιά και ο Ζιαρτούδης από κοντά γράφει το 0-4 που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα. Το ντέρμπι αποδείχθηκε μονόλογος της ΑΕΔ που θα μπορούσε να σκοράρει περισσότερα τέρματα.

ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Δημήτρης Λυμπερίδης): Οτέμπερης (37΄Μπεχτσούδης), Καδόπουλος, Βλασίδης, Χριστοφορίδης, Γιώντης, Δήμου, Καραγιάννης, Χατζημιχάλης (30΄Παπαθανασίου), Παγωνίδης, Οικονόμου, Παπαδόπουλος (60΄Παπαζήσης).

Α.Ε. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ (Χρήστος Μαυράκης): Δουλούδης, Ζιαρτούδης, Ναζίρης (60΄Τσιτσικάρης), Μαργαρίτης, Τζανετάκος, Παυλίδης, Μεμούρης, Θεμελάκης (55΄Γκατσιούδης), Κούρτ (70΄Δραγούμης), Γιαννόπουλος, Ιντζές.

[iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/zMU3PUaZbPU?feature=player_embedded” frameborder=”0″ allowfullscreen]