Έξαλλος ο Μαρσελίνιο με το αποτέλεσμα των εκλογών στην Βραζιλία

Γράφει ο Κουτσοballης

–  Ο υποψήφιος για την προεδρία της Βραζιλίας, Αέσιο Νέβες, παραδέχτηκε την ήττα του έναντι της αντιπάλου του, Ντίλμα Ρούσεφ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε υποστηρικτές της παράταξής του, μετά την ολοκλήρωση του 99,66% της καταμέτρησης των ψήφων.

 

Σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής επίσημη καταμέτρηση, η Ρούσεφ επικρατεί με ποσοστό 51,60% και επανεκλέγεται πρόεδρος της χώρας έναντι του 48,40% που έχει συγκεντρώσει ο Νέβες. Το αποτέλεσμα αυτό φαίνεται πάντως ότι δεν χαροποίησε ιδιαίτερα έναν από τους πιο γνωστούς βραζιλιάνους παίκτες που έχουν αγωνιστεί στην Θράκη, τον Μαρσελίνιο.

Ο ίδιοςέγραψε στο προφίλ του: “Cade o trem bala? Cade as obras do Nordeste que viraram fantasmas? Corrupção na petrobras, roubos eternos…, a elite consciente tentou mudar mas o povão reelegeu né, vamos experimentar viver em Cuba, ou no Equador! Perdemos a oportunidade de ver o país mudar pra melhor, estamos fudidos”.

Σε απλά ελληνικά, λέει ότι οι πολίτες χάσαν μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξει η χώρα προς το καλύτερο, η οποία κινδυνεύει από μια ισχυρή οικονομία να κατακτήσει εξαιτίας της διαφθοράς και της εγκληματικότητας στα επίπεδα ζωής της Κούβας και του Ισημερινού, που δεν είναι προφανώς και τα καλύτερα δυνατά. Και αυτά τα λέμε σε ελεύθερη μετάφραση και κάπως ήπια, γιατί αν μέναμε πιστοί στα όσα αναφέρονται, θα έπρεπε να αρχίσουμε τα μπιιιιιιιιιπ…