Β’ Εθνική: Όσα έγιναν στον αγώνα Τιτάνες Παλαμά – Ασπίδα Ξάνθης

Ανταπόκριση από τη Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

– Δεύτερη ήττα για το σύλλογο της Ασπίδας Ξάνθης που ηττήθηκε 76-68 σήμερα δεύτερη φορά από τους Τιτάνες… αλλά του Παλαμά αυτή τη φορά, μετά τη μεσημεριανή ήττα με 39-57 των κοριτσιών από τους Τιτάνες Δράμας! Η Ασπίδα που προηγούνταν στο ημίχρονο, πάλεψε τον αγώνα με τον Παλαμά που συνεχίζει αήττητος την πορεία του στη Γ’ Εθνική έπειτα από τρία παιχνίδια στο Βόρειο Όμιλο της Β’ Εθνικής!

Όπως αναφέρει το karditsapress, σε ένα γεμάτο γήπεδο και με τη βοήθεια του κόσμου, η θεσσαλική ομάδα κατάφερε να κάμψει και την αντίσταση της μαχητικής Ασπίδας Ξάνθης, κατακτώντας το 3ο ροζ φύλλο αγώνα για φέτος!

Στο πρώτο δεκάλεπτο κυριάρχησαν οι επιθέσεις, με τους προπονητές των δύο ομάδων να έχουν έντονα παράπονα για την αμυντική λειτουργία των παιχτών τους. Οι Τιτάνες έβρισκαν εύκολα το δρόμο προς το σκοράρισμα, κυρίως μέσα από τη ρακέτα με τον Μαλτέσιο, όμως οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν απαντήσεις, για το 24-23 της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, σημειώθηκαν μόλις δύο πόντοι σε 5 λεπτά και το ματς χαρακτηρίστηκε από νευρικότητα και πολλά λάθη (24-25). Στη συνέχεια οι Τιτάνες ξεμπλόκαραν επιθετικά και με σερί 7-2 έκαναν το 31-27, αναγκάζοντας τον Δημήτρη Παναγιωτόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ. Μετά τη διακοπή, η Ασπίδα με δικό της σερί (0-5) πέρασε μπροστά 31-32 στο σκορ στο 19′, ενώ στην επόμενη επιθετική ενέργεια των φιλοξενούμενων, ο Γεωργαντζάς προσπάθησε να κλέψει την μπάλα χωρίς αποτέλεσμα και ο Σταμπουλής ευστόχησε σε τρίποντο ανενόχλητος για το 31-35, το οποίο ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, η Ασπίδα  διεύρυνε το προβάδισμά της στα πρώτα λεπτά (34-42), όμως η αντεπίθεση των Τιτάνων με βομβαρδισμό από την περιφέρεια και σερί 9-2, τους έφερε στο -1, μετά από τρίποντα των Γεωργαντζά, Τριανταφύλλου και Ψαρόπουλου (43-44). Η Ασπίδα βρήκε τρόπο να σκοράρει στη συνέχεια απέναντι στη ζώνη που εφάρμοσε ο Χαντζιάρας, με τους Τιτάνες να συνεχίζουν να είναι παραγωγικοί επιθετικά και με δίποντο του Κουτίνα αλλά και γκολ-φάουλ του Ψαρόπουλου πέρασαν μετά από αρκετή ώρα μπροστά στο σκορ, 48-46 στο 27′. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι διεύρυναν το υπέρ τους σκορ σε 52-46 μετά από δύο εύστοχες βολές του Λίτσου και μπάσιμο στον αιφνιδιασμό του Ψαρόπουλου, με την τρίτη περίοδο να λήγει 54-48 υπέρ της ομάδας του Παλαμά.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Τιτάνες ήταν ιδιαίτερα αποφασιστικοί, κρατώντας το μομέντουμ από τα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου και με καθαρό μυαλό σε άμυνα και επίθεση έφτασαν στο τρίτο ροζ φύλλο αγώνα για φέτος, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι το 76-68.

Τα δεκάλεπτα: 24-23, 31-35 (ημίχρονο), 54-48, 76-68 (τελικό αποτέλεσμα)

ΤΙΤΑΝΕΣ ΠΑΛΑΜΑ (Λ. Χαντζιάρας): Ψαρόπουλος 13 (1), Κουτίνας 18, Λίτσο 7, Γεωργαντζάς 11 (1), Τριανταφύλλου 14 (4), Βουργιώτης, Μαλτέσιος 13, Κουσιάτζας, Φούντας, Πελίγκος.
ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Δ. Παναγιωτόπουλος): Δενδρινός, Κουμπάνης 2, Τσιώγκας 2, Κατριβάνος, Σταμπουλής 26 (4), Στεφανίδης 7, Καραμπέκης 3 (1), Παπανικολάου 9 (1), Κουτσογιάννης 13, Τατάρης 2, Παλλάκης 4, Πετς

 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ME ENA ΚΛΙΚ ΕΔΩ