Μετά την Ξάνθη και πριν τον… Πανθρακικό, ο Σάκης Τσιώλης αναλύει Ολυμπιακό – Παναθηναϊκό

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Παναγιώτης Τζαμπαζλής

–  Ο Σάκης Τσιώλης, ένα μήνα μετά τη λύση της συνεργασίας του με την Ξάνθη και λίγο πριν αναλάβει (σύμφωνα με μπαράζ δημοσιευμάτων) αυτόν του Πανθρακικού, αναλύει τους δύο μονομάχους του «αιώνιου» ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός τονίζοντας τις κινήσεις που πρέπει να κάνουν στην τακτική οι Μίτσελ και Αναστασίου για να πάρουν τη νίκη.

 

Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός ανέλυσε το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό για χάρη του Onsports ξεκαθαρίζοντας πως σε τέτοια ματς δεν υπάρχουν φαβορί. «Αυτά τα παιχνίδια δεν έχουν φαβορί. Η στατιστική μπορεί να δείχνει πως ο Ολυμπιακός έχει περισσότερα πλεονεκτήματα, αλλά φαβορί δεν υπάρχουν. Ρόλο θα παίξουν οι παίκτες κλειδιά κάθε ομάδες και το πώς θα αποδώσουν. Σημαντικός παράγοντας όμως είναι η τακτική που θα ακολουθήσουν οι δύο προπονητές», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Και οι δύο ομάδες προέρχονται από ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά δεν υπάρχει θέμα κούρασης. Ακόμα δεν έχουν παίξει πολλά παιχνίδια για να έρθει η κόπωση, ενώ τέτοια ντέρμπι δίνουν άλλη ενέργεια στους παίκτες».

Για τις διαφορές με το περσινό ντέρμπι: «Πέρυσι ο Ολυμπιακός είχε κατοχή μπάλας 65-70% και πίεζε ψηλά, με αποτέλεσμα να βρίσκει χώρους ο Παναθηναϊκός και να τους εκμεταλλεύεται, γι’ αυτό έφτασε και στη νίκη. Φέτος όμως και οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν διαφορετικά».

Για τα πλάνα του Ολυμπιακού, είπε: «Ο Ολυμπιακός, όσο είναι ο Μίτσελ στον πάγκο, δεν θα αλλάξει το 4-3-2-1. Θεωρώ πως θα παίξει όπως και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια με πιο σφικτή άμυνα. Αν αγωνιστεί ο Αμπιντάλ δεν θα ανεβαίνει ψηλά, για να μην αφήσει χώρους στον Παναθηναϊκό».

Για τα πλάνα του Παναθηναϊκού, επισήμανε: «Ο Παναθηναϊκός θα θέλει να δώσει χώρο στον αντίπαλο και να ψάξει τις αντεπιθέσεις. Για να πάρει όμως αποτέλεσμα, θα πρέπει να παίξει και πιο ψηλά και να οργανώσει παιχνίδι για να πετύχει το γκολ. Παίκτης κλειδί είναι ο Καρέλης, που μπορεί να αλλάξει την εικόνα του Παναθηναϊκού. Ο Γιάννης Αναστασίου έχει παίκτες στη διάθεσή του για να χτίσει παιχνίδι».

Για τους δύο προπονητές, σχολίασε: «Και οι δύο προπονητές πρέπει να προσεγγίσουν διαφορετικά το ντέρμπι σε σχέση με το περσινό. Ο Αναστασίου θα πρέπει να βρει τον τρόπο να φέρει την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή για να απειλήσει. Ο Μίτσελ πρέπει να κάνει ένα πιο κοντρολαρισμένο παιχνίδι, όπως παίζει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη, για να μην κινδυνέψει στις αντεπιθέσεις».

Κλείνοντας ο Σάκης Τσιώλης, κατέληξε: «Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι, αντάξιο του ονόματος των δύο ομάδων. Αυτό το παιχνίδι θα πρέπει να διαφημίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη».