Γ’ Εθνική: Όσα έγιναν στο θρίλερ του κυπέλλου Εθνικός – Καβάλα των 13 γκολ

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

– Σε ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ηττήθηκε με 4-3 στα πέναλτι (2-2 κανονική διάρκεια, 3-3 παράταση) από την Καβάλα και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου της Γ’ Εθνικής.

Ωστόσο, παρά τον αποκλεισμό, η ομάδα του Νίκου Ουσταμπασίδη έδειξε πάθος και αγωνιστικότητα κόντρα σε μία από τις ισχυρότερες ομάδες του ομίλου φτάνοντας πολύ κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Από τα πρώτα λεπτά η σημερινή αναμέτρηση επεφύλασσε δυνατές συγκινήσεις στους 200 περίπου θεατές, που βρέθηκαν στις κερκίδες του ‘’Φώτης Κοσμάς’’. Μόλις στο 6ο λεπτό οι ‘’Αργοναύτες’’ κέρδισαν ένα αμφισβητούμενο πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Μπαρμπαγιάννη στον Παππά. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Διαμαντίδης ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Ωστόσο, η απάντηση του Εθνικού στο γρήγορο γκολ της Καβάλας ήταν άμεση. Σε φάση διαρκείας στα καρέ της Καβάλας, ο Θάνος σέντραρε με τον Αθανασίου να αποκρούει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Φλώρου, στη συνέχεια ο γκολκίπερ της Καβάλας είπε νέο όχι στο σουτ του Μαμούτ, δε μπόρεσε όμως να κάνει το ίδιο στο σουτ του Φλώρου, που ισοφάρισε σε 1-1.

Η γρήγορη ισοφάριση έδωσε ώθηση στους γηπεδούχους να πιέσουν για ένα δεύτερο τέρμα χάνοντας δύο σημαντικές ευκαιρίες με τον Καραπατσιά στο 17ο και 19ο λεπτό της συνάντησης αντίστοιχα. Ό,τι δεν κατάφερε ο επιθετικός του Εθνικού, το πέτυχε ο Γαβριηλίδης στο 44’ με σουτ στην επαναφορά της μπάλας από την απόκρουση του Φυσέκη στην προσπάθεια του Βιτλή, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά και οι αξιόλογες στιγμές μπροστά στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες. Στο 56’ ο Αθανασίου μπλόκαρε τη μπάλα με δεύτερη προσπάθεια σε σουτ του Καραπατσιά και στο 67’ η κεφαλιά του Ιορδανίδη δε βρήκε στόχο. Και ενώ όλα έδειχναν ότι οι φιλοξενούμενοι θα έπαιρναν την πρόκριση στην κανονική διάρκεια του αγώνα, οι ποδοσφαιριστές του Εθνικού και συγκεκριμένα ο Αγγελακάκης (πήρε τη θέση του Καραπατσιά στο 71’) δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο επιθετικός του Εθνικού ισοφάρισε σε 2-2 στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Το αριθμητικό πλεονέκτημα του Εθνικού λόγω της αποβολής του Σταματόπουλου στο 90’ και το γκολ του Κυριζάκη στο 102ο λεπτό, με το οποίο έγινε το 3-2, έδωσαν στην ομάδα της Αλεξανδρούπολης ένα σημαντικό προβάδισμα και δημιούργησαν προσδοκίες για μια σπουδαία πρόκριση. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι πλήρωσαν τον Εθνικό με το ίδιο νόμισμα, δηλαδή με γκολ στο τελευταίο λεπτό της παράτασης! Στο 120’ ο Γαβριηλίδης με σουτ έκανε το 3-3 στέλνοντας το παιχνίδι στα πέναλτι.

Στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι η Καβάλα εμφανίστηκε πιο ψύχραιμη και τυχερή κερδίζοντας με 4-3. Αναλυτικά η διαδικασία:

Κυριζάκης μπλόκαρε ο Αθανασίου
Διαμαντίδης 0-1
Θεοδωράκης 1-1
Κανούλας απέκρουσε ο Φυσέκης
Φλώρος 2-1
Μπάτζιος 2-2
Κατρανίτσας 3-2
Παππάς 3-3
Τορομανίδης απέκρουσε ο Αθανασίου
Ιορδανίδης 3-4

Στην επόμενη φάση του θεσμού η Καβάλα θα υποδεχθεί τον Καμπανιακό, ενώ στον άλλο ημιτελικό του Α’ Ομίλου ο Πανσερραϊκός θα παίξει με τον Άρη.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γκορτσίλας με βοηθούς τους Καζακτσίδη και Συμεωνίδη του συνδέσμου Μακεδονίας.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Φυσέκης, Θάνος, Κατρανίτσας, Μπαρμπαγιάννης, Κουρτόβ, Τορομανίδης, Γκαϊδατζής (84’ Κυριζάκης), Ελληνίδης, Καραπατσιάς (71’ Αγγελακάκης), Φλώρος, Μαμούτ (62’ Θεοδωράκης)
ΚΑΒΑΛΑ: Αθανασίου, Κοσμίδης, Σταματόπουλος, Γκαρακλίδης, Ιορδανίδης, Γαβριηλίδης, Παππάς, Βιτλής (68’ Μπρατσιάνι), Πόποβιτς (106’ Κανούλας), Διαμαντίδης, Ζουνίνιο (90’ Μπάτζιος).

 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE TOY ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ME ENA KΛIK ΕΔΩ