“Ροζ” πορεία στη Κομοτηνή για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Με σύνθημα «Η πρόληψη του καρκίνου του μαστού δεν είναι στο χέρι μας, η έγκαιρη διάγνωση όμως είναι» γυναίκες και άνδρες κάθε ηλικίας, με τους Οn Bikes ποδηλάτες Κομοτηνής, φόρεσαν ροζ μπλούζες με το κορδελάκι-σήμα της ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, προκειμένου να συμμετέχουν στο «Μαραθώνιο Ζωής» που οργάνωσε στην Κομοτηνή την Παρασκευή το βράδυ, ο σύλλογος Καρκινοπαθών και φίλων «Δύναμη Ψυχής», με την αρωγή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Όπως αναφέρει στο εκτενές ρεπορτάζ του το www.inkomotini.gr, η βροχή δεν αποθάρρυνε ούτε στο ελάχιστο, τους συμμετέχοντες στην πορεία, η οποία ξεκίνησε έξω από το κτίριο της Περιφέρειας για να καταλήξει ύστερα από ενδιάμεση στάση στο Ηρώο, στη Λέσχη Κομοτηναίων, όπου και προσφέρθηκε ροζέ κρασί, σε ειδική τιμή για την περίσταση.

Τα κτίρια της Περιφέρειας, της ΠΕ Ροδόπης, και της Λέσχης παρέμειναν φωτισμένα με ροζ χρώμα ως ένδειξη συμμετοχής και συμπαράστασης στο αγώνα.

Ο «Μαραθώνιος Ζωής» ήταν ενταγμένος στο διήμερο εκδηλώσεων του Συλλόγου «Δύναμη Ψυχής»- που κορυφώνεται σήμερα Σάββατο-  στο πλαίσιο του«Μήνα Πρόληψης – Ενημέρωσης για τον καρκίνο του στήθους», που έχει καθιερωθεί από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, ο μήνας Οκτώβριος κάθε έτους.

Με αφορμή την εκδήλωση, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ροδούλα Κοκκινάκη, προέτρεψε τις γυναίκες «να μην παραμελούν τον εαυτό τους» και να προβαίνουν όποτε απαιτείται σε μαστογραφία».

Η ίδια ανέφερε στο inkomotini πως στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για την έκταση της ασθένειας κι ότι καταβάλλεται προσπάθεια για τη δημιουργία αρχείου νεοπλασιών στη χώρα μας. Υπενθύμισε δε πως ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων – ο οποίος αριθμεί σήμερα περί τα 400 μέλη- λειτουργεί καθημερινά στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κομοτηνής, με την συνεργασία και φοιτητών του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης του ΔΠΘ.