Το μπράβο των Τσε Γκεβάρα του Πανσερραϊκού στον Θοδωρή Τορομανίδη

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Ακόμα σχολιάζεται στους ποδοσφαιρικούς κύκλους η ενέργεια του Άγγελου Καμπιώτη να πανηγυρίσει το γκολ που πέτυχε στο ματς του Εθνικού με τον Πανσερραϊκό μπροστά από την κερκίδα των φιλοξενούμενων οπαδών, αλλά και ο τρόπος πανηγυρισμού του Νίκου Γκαϊδατζή. Ωστόσο οι “Τσε Γκεβάρα”, οι οργανωμένοι του Πανσερραϊκού δηλαδή, δεν έσπευσαν μόνο να κατακρίνουν αλλά και να εγκωμιάσουν.

 

Καταρχήν εγκωμίασαν τον προπονητή του Εθνικού Νίκο Ουσταμπασίδη, που καταδίκασε αμέσως την ενέργεια του παίκτη του και προανήγγειλε τιμωρία του. Επίσης, τον κόσμο της Αλεξανδρούπολης που γέμισε το Φώτης Κοσμάς και έκανε τον αγώνα να μοιάζει με γιορρτή. Επιπλέον όμως, έπλεξαν και το εγκώμιο του ξανθιώτη πρώην ποδοσφαιριστή της Skoda Θοδωρή Τορομανίδη, που αγωνίστηκε πέρυσι και στον Έβρο Σουφλίου πριν συμφωνήσει με τον Εθνικό. Η ανάρτησή τους στο facebok έχει ως εξής:

“Βλέποντας τα βίντεο του αγώνα, θέλουμε να πούμε ένα μπράβο στον παίχτη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με το 6 στη φανέλα (Τορομανίδης) επειδή έκανε το αυτονόητο. Όπως φαίνεται ξεκάθαρα, την ώρα που συμπαίχτες του προβαίνουν σε κινήσεις που ρεζιλεύουν το ποδόσφαιρο και το πραγματικό του νόημα, αυτός αποστασιοποιημένος από τους “πανηγυρισμούς” ζητάει με τον τρόπο του από τους οπαδούς του Πανσερραϊκού να μη δώσουν συνέχεια στο γεγονός”.

Λίγο αργότερα υπήρξε και νεώτερη και εκτενέστερη ανάρτηση για όσα συνέβησαν στην Αλεξανδρούπολη, η οποία έχει ως εξής:

Ο κόσμος της γηπεδούχου ομάδας αντιμετώπισε το ματς σα γιορτή, με πολλούς φιλάθλους να βρίσκονται στο γήπεδο, με παρουσία Ακαδημιών και οικογενειών. Το κλίμα πήγε να χαλάσει μόνο όταν ο σκόρερ της ισοφάρισης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, προτίμησε αντί να πανηγυρίσει με τους οπαδούς της δικής του ομάδας, να πάει στην κερκίδα των φιλάθλων του Πανσερραϊκού για να προκαλέσει. Από εκείνη τη στιγμή και μετά από αυτήν την ενέργεια, επικράτησε μέχρι και μετά τη λήξη του αγώνα ένταση, με τα πράγματα να μη γίνονται χειρότερα χάρη στην ψυχραιμία που επέδειξαν οι περισσότεροι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σκόρερ της ισοφάρισης ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΠΟΔΙ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΝΤΑ ΖΗΛΟ ΠΟΥ ΕΠΕΔΕΙΞΕ! Στο βίντεο διακρίνεται ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΟΥΧΩΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΥ, σε ένα ματς που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε ακουστεί ούτε ένα υβριστικό σύνθημα από τις δύο κερκίδες. Ένα μπράβο αξίζει στον ποδοσφαιριστή με το νούμερο 6 των γηπεδούχων (Τορομανίδης), ο οποίος έκανε το αυτονόητο καθώς φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο ότι αποστασιοποιείται από τους πανηγυρισμούς των υπολοίπων, αντιλαμβάνεται το μεγάλο λάθος των συμπαιχτών του και ζητάει από τους οπαδούς της ομάδας μας να μη δώσουν συνέχεια.
Στη σύγχρονη εποχή του ποδοσφαίρου, στην οποία η μαγκιά ενός παίχτη μετριέται με τον αριθμό των τατουάζ του, την επόμενη φορά που θα ακούσουμε για “επεισόδια”, μικρότερα ή μεγαλύτερα, σε κάποιο Ελληνικό γήπεδο, ας μην πάει το μυαλό μας μόνο στους οπαδούς ως υπαίτιους. Γίνονται πολλές φορές λάθη και από τον κόσμο των ομάδων, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις η σπίθα μπαίνει από τους “πρωταγωνιστές” εντός των γραμμών.

Πλέον και στις Σέρρες αναμένουν την επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης του  Εθνικού αναφορικά με το ποια θα είναι η τιμωρία του Αγγελου Καμπιώτη και ενδεχομένως του Νίκου Γκαϊδατζή, με βάση και όσα ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Ουσταμπασίδης…