Πανθρακικοί αγώνες σκάκι στην Αλεξανδρούπολη

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Το σκακιστικό τμήμα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, στην προσπάθεια του να αναπτύξει το σκάκι στα Δημοτικά Σχολεία της Θράκης, θα διοργανώσει τους Ατομικούς Πανθρακικούς Σχολικούς Αγώνες (Rapidγρήγορου σκακιού) σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ‘Έβρου. Σε αυτό το τουρνουά θα συμμετάσχουν παιδιά και από τις έξι τάξεις των Δημοτικών Σχολείων των Νομών Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης.  

Ο τόπος διεξαγωγής αγώνων θα είναι το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης ( Ζαρίφειος Παιδαγωγική Ακαδημία ) διεύθυνση Ζαρίφη 5, ενώ οι αγώνες είναι ατομικοί, θα διαρκέσουν μία ημέρα και θα γίνουν την Κυριακή στις 26/10/2014.

Ακολουθούν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση:

-ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ : Ελβετικό πέντε γύρων 

-ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΨΗΣ : 15 λεπτά συν 10 δευτερόλεπτα προσαύξηση για κάθε σκακιστή-σκακίστρια

-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:

Άφιξη παικτών-Δήλωση συμμετοχών 9:30 – 10:15

1ος Γύρος 10:30, 2ος Γύρος : 11:15, 3ος Γύρος 12:00, 4ος Γύρος 12:45, 5ος Γύρος 13:30

– ΕΠΑΘΛΑ : Θα απονεμηθούν μετάλλια και στις έξι τάξεις των Δημοτικών σχολείων, (στους τρεις πρώτους νικητές και στο πρώτο κορίτσι και έπαινο σε κάθε επιτυχόντα).

-Τελετή λήξης –Απονομές επάθλων ώρα 14:00.  

-Διευθυντής των αγώνων: Ανδρέας Καραμπατζάκης

-Διαιτητής των αγώνων: Κωνσταντίνος Ιωαννίδης

-Ηλεκτρονική υποστήριξη: Παναγιώτης Σακιλτζής  

Αξίζει να σημειωθεί πως οι διευθυντές των σχολείων ή οι δάσκαλοι των κάθε τάξεων, μπορούν να στέλνουν καταστάσεις συμμετεχόντων όπου θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του μαθητή και η τάξη που φοιτεί, έως σήμερα  24/10/2014 στο σκακιστικό τμήμα του Εθνικού (Διεύθυνση: Παλιό Δημαρχείο στον πρώτο όροφο, Πλατεία Πολυτεχνείου).