Σημαντικές διακρίσεις για τους αθλητές του ΝΟΑ στην “Kuwait International Regatta”

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Με πολλές εμπειρίες και διακρίσεις επέστρεψε η αποστολή του τμήματος αγωνιστικής Ιστιοπλοΐας του ΝΟΑ από την “Kuwait International Regatta” που διοργανώθηκε στην πόλη του Kuwait το διάστημα 14 – 18 Οκτωβρίου 2014.

 

Η ομάδα του ΝΟΑ, ως μοναδική προσκεκλημένη από την Ελλάδα, του Kuwait Sea Sport Club συμμετείχε στην Regatta με τους αθλητές της κατηγορίας σκαφών Laser 4.7  Ευάγγελο Δολιανίτη, Παναγιώτη Καμελίδη, Ζήση Ορφανίδη και Γεώργιο Χατζηκωνσταντίνου. Την αποστολή συνόδευσε ο προπονητής της ομάδας Βασίλειος Ηλιόπουλος και ο πρόεδρος του ΝΟΑ Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου.

Στο αγωνιστικό μέρος μετά από τέσσερις συνολικά ημέρες αγώνων με 9 συνολικά ιστιοδρομίες σε ιδιαίτερες και πρωτόγνωρες συνθήκες (θερμοκρασίες 37 – 39 C, υψηλή υγρασία και ισχυρό παλιρροιακό ρεύμα) οι αθλητές του ΝΟΑ κατάφεραν να προσαρμοστούν γρήγορα και να διακριθούν καταλαμβάνοντας ο Ευάγγελος Δολιανίτης την 2η θέση της γενικής κατάταξης και την 1η στα αγόρια, ενώ ο Ζήσης Ορφανίδης Ζήσης την 3η θέση στα αγόρια. Στο σύνολό της η ομάδα του ΝΟΑ διεκδίκησε με αξιώσεις τις πρώτες θέσεις και ταυτόχρονα αποκόμισε πολύτιμες για το μέλλον εμπειρίες.

Η “Kuwait International Regatta” έκλεισε με μια λαμπρή τελετή λήξης στα πλαίσια της οποίας ο πρόεδρος του ΝΟΑ κ. Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου είχε την ευκαιρία να παραδώσει στον πρόεδρο του Kuwait Sea Sport Club κ.KhaledAlfodri αναμνηστικό αγαλματίδιο με την Νίκη της Σαμοθράκης για την υπέροχη φιλοξενία που έτυχε η ομάδα του ΝΟΑ.

Παράλληλα όμως με την ξεχωριστή εμφάνιση της ομάδας του ΝΟΑ στο αγωνιστικό μέρος, δόθηκε η ευκαιρία στην Ελληνική αποστολή να συνάψει σχέσεις φιλίας με μια πληθώρα ξένων αποστολών από τον Αραβικό κόσμο και την Βόρεια Αφρική και να τους προσκαλέσει να συμμετάσχουν στην επόμενη “7th NOA Regatta Alexandroupolis 2015” που θα διοργανωθεί από τον ΝΟΑ το επόμενο καλοκαίρι το διάστημα 1 – 5 Αυγούστου 2015. Ήδη μάλιστα οι αποστολές της Αιγύπτου, του Κατάρ, του Ομάν και βεβαίως του Κουβέιτ εκδήλωσαν έντονο σχετικό ενδιαφέρον.