Καλλιτεχνικά δρώμενα και ομιλίες καρδιάς στην Ορκωμοσία ΤΕΦΑΑ στην Κομοτηνή

– Με τρεις ομιλητές –μεταξύ τους και την κοσμήτορα της Σχολής Μαρία Μιχαλοπούλου – που έδωσαν εγκάρδιες ευχές και συμβουλές στους πτυχιούχους Αναφώνησε ο πρωτεύσας Παπακώστας Κυριάκος με υπερηφάνεια και αίσθημα ευθύνης τον όρκο Κάτι παραπάνω από …ερασιτεχνική η εξαιρετική χορευτική παράσταση με οπτικές «ψευδαισθήσεις» που προηγήθηκε της ορκωμοσίας.

 

Η χθεσινή μέρα για τους περισσότερους από εμάς ήταν απλώς η αφετηρία της εβδομάδας, για 75 ωστόσο ανθρώπους ήταν μια μέρα «σταθμός» για τη ζωή τους. Χθες στις 12:00 το μεσημέρι 75 τελειόφοιτοι ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής παρέλαβαν τα πτυχία τους, σε μια τελετή διαφορετική από τις άλλες.  Το κεντρικό αμφιθέατρο του τμήματος στην Πανεπιστημιούπολη –χωρητικότητας 300 ατόμων- ήταν κατάμεστο, ενώ πολλοί ήταν και οι όρθιοι ή όσοι παρέμειναν καθισμένοι στις σκάλες. Ορκίστηκαν όλοι όσοι περάτωσαν με επιτυχία τις εξετάσεις όλων των εξαμήνων μέχρι και την εξεταστική του Ιουνίου 2014.

Κλίμα συγκίνησης και χαράς με γονείς και φίλους να δίνουν το παρόν δυναμικά, αφού σε καθένα από τα 75 ονόματα που ανακοινώθηκαν, το κοινό αποθέωνε με ξεχωριστό τρόπο. Πανό και κομφετί γέμισαν το αμφιθέατρο. Μαζί τους το «γέμισαν» και πρόσωπα ευτυχισμένα. Όλα μαζί συνέθεταν ένα γιορταστικό κλίμα, αντάξιο του επιτεύγματος των πτυχιούχων.  

Επαγγελματικό θέαμα Πριν από την ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε σύντομη παρουσίαση βίντεο με την ιστορία της σχολής και τα επιτεύγματα του Τμήματος, ενώ η συνέχεια ήταν πιο καλλιτεχνική με φοιτήτριες και φοιτητές ΤΕΦΑΑ να πραγματοποιούν μια 15λεπτη παράσταση, που άφησε το κοινό έκπληκτο.  Σε μαύρο φόντο και με οπτικές «ψευδαισθήσεις», παρακολουθήσαμε ένα καθ’ όλα επαγγελματικό δρώμενο με επιδέξιους χορευτές-φοιτητές. Το μόνο φως σε όλο το αμφιθέατρο προερχόταν από τις στολές των φοιτητών, με το οποίο μορφοποιούνταν σχήματα και σχέδια που κατέπληξαν τους πάντες. Όλα εκτελεσμένα με άρτια τεχνική και κατόπιν ικανοποιητικής προετοιμασίας. Μια οπτικό-ακουστική παράσταση που πολλοί δεν περίμεναν να αντικρύσουν σε μια φοιτητική ορκωμοσία.

Τρεις ήταν οι ομιλητές με την κοσμήτορα της Σχολής Μαρία Μιχαλοπούλου, να ανεβαίνει στο βήμα τελευταία. «Σήμερα είναι μια μέρα χαράς, χαιρετισμού αλλά και αλλαγής. Περάσατε τουλάχιστον 4 χρόνια κοντά μας, μαθαίνοντας τι πρέπει να κάνετε. Τώρα έφτασε η στιγμή, που ίσως έχει και μια ιδιαίτερη δυσκολία, να εφαρμόσετε στην πράξη αυτά που μάθατε», θα πει η κ. Μιχαλοπούλου, με την ιδιότητα τόσο της κοσμήτορος όσο και της καθηγήτριας με αντικείμενο την Απόκτηση Δεξιοτήτων στη Φυσική Δραστηριότητα και στον Αθλητισμό. Δεν παρέλειψε να ευχηθεί καλή δύναμη στους πτυχιούχους, μια δύναμη που θα την βρουν τόσο από τα πράγματα που τους ενώνουν με τους άλλους πτυχιούχους, όσο και από τις ιδιότητες που θα τους κάνουν να ξεχωρίσουν.  Πρώτος κατά σειρά ομιλητής ήταν ο Αντώνης Καμπάς, αναπληρωτής καθηγητής στην προπονησιαολογία με έμφαση στην κινητική ανάπτυξη. Σε μια ομιλία συνοδευόμενη από βίντεο-παρουσίαση, στην οποία αναπαράγονταν οπτικά τα λεγόμενά του, κέρδισε την προσοχή όλων με χιούμορ και λόγια καρδιάς. «Φιλοξενήσαμε κατά καιρούς πολύ μεγάλους αθλητές και ομάδες, σε αυτούς τους χώρους πραγματοποιήθηκαν σημαντικές εκδηλώσεις και προγράμματα που απευθύνονταν στο κοινωνικό σύνολο και πάρα πολλές δραστηριότητες, ενώ διοργανώθηκαν και διάφορα συνέδρια και αθλητικές εκδηλώσεις» θα πει για τη Σχολή, ενώ δεν θα ξεχάσει να αναδείξει και τον τομέα του, τονίζοντας ότι το Τμήμα Επιστήμης Φυσικών Αγωγής Αθλητισμού Κομοτηνής είναι πανελλήνια το πρώτο ΤΕΦΑΑ που έφτιαξε μεταπτυχιακό πρόγραμμα προπονητικής. Αλλά και ο εκπρόσωπος πρύτανη και αναπληρωτής καθηγητής Νικόλαος Αγγελούσης πρόσθετε με τον ευχαριστήριο λόγο του τη δική του προοπτική, δίνοντας και τα ευχαριστήρια εκ μέρους του πρύτανη, που απουσίαζε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. «Από εδώ και πέρα οι στόχοι σας είναι πιο ατομικοί. Θα πρέπει από μόνοι σας να διαμορφώσετε το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα λειτουργήσετε και στην προσπάθειά σας αυτή του πανεπιστήμιο θα συνεχίζει να είναι αρωγός. Μέχρι το τέλος της χρονιάς θα ενημερωθείτε για το πώς θα μπορείτε να είστε σε περισσότερη επαφή με το ίδρυμα πτυχιούχων ΤΕΦΑΑ». Πρωτεύσαντας ο Παπακώστας Κυριάκος με 7,96  Με μια εξαιρετική επίδοση ο πρώτος στη βαθμολογία Κυριάκος Παπακώστας είχε την τιμή να εκφωνήσει τον όρκο. Και το έκανε με περηφάνια και αίσθημα ευθύνης, ακολουθούμενος από τους 74 πρώην συμφοιτητές του. Χωρίς να κρύψει τα συναισθήματά του, δήλωσε πως είναι «ιδιαίτερα χαρούμενος και ευτυχισμένος. Μετά από 4 χρόνια σε αυτή την πόλη ήρθε η ώρα να πούμε το τελευταίο αντίο. Όλα τα καλά κάποια στιγμή τελειώνουν», ενώ δεν δίστασε –καταχειροκροτούμενος- να παρακαλέσει τους γονείς του να σηκωθούν όρθιοι, τιμώντας τους με αυτό τον τρόπο για τη σύμπραξη και τη βοήθειά τους στην εκπλήρωση των σπουδών του.

Πηγή: www.xronos.gr