Χαμόγελα Μίτροβιτς για το θρακιώτικο “μπράβο” που κατέβασε την σημαία της Αλβανίας

Γράφει ο Κουτσοballης

– Τον γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου κάνει μια φωτογραφία από τοίχο κτηρίου της Ξάνθης με μήνυμα επιβράβευσης στον σέρβο παίκτη Στεφαν Μίτροβιτς, που κατέβασε την σημαία της “Μεγάλης Αλβανίας” από το αεροπλανάκι που πετούσε πάνω από το γήπεδο της Παρτιζάν, με αποτέλεσμα τα θλιβερά επεισόδια που ακολούθησαν την διακοπή της αναμέτρησης και το έντονο διπλωματικό επεισόδιο που ακολούθησε. 

Μία ημέρα μετά το συμβάν άγνωστος (ή άγνωστοι) έστειλαν μήνυμα… επιβράβευσης στον Μίτροβιτς για την παραπάνω ενέργεια του. «Μπράβο Μίτροβιτς» ανέφερε το μήνυμα που ήταν γραμμένο στα σερβικά, σε τοίχο κτιρίου στο κέντρο της Ξάνθης. Πρόκειται για πολυκατοικία στο παζάρι της πόλης, η οποία έχει πέσει αμέτρητες φορές «θύμα» βανδαλισμού με συνθήματα να αναγράφονται συχνά – πυκνά στο ίδιο σημείο. Αυτή τη φορά οι άγνωστοι απευθύνθηκαν στον Στέφαν Μίτροβιτς, επαινώντας τον για την κίνησή του με την αλβανική σημαία.

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι η φωτογραφία με το παραπάνω σύνθημα κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο κάνοντας το γύρο του κόσμου μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης και δέχθηκε πολλά σχόλια από άλλους χρήστες, θετικά και αρνητικά, ενώ αναρτήθηκε και στην επίσημη ιστοσελίδα του ίδιου του ποδοσφαιριστή! Μάλιστα, η ανάρτηση της φωτογραφίας συνοδεύεται από το γνωστό εικονίδιο με το χαμόγελο, γεγονός που δείχνει την ικανοποίηση του διαιχειριστή της σελίδας (που δεν αποκλείεται να είναι και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής).

Κάπως έτσι, ακόμα και μια εβδομάδα σχεδόν μετά το περιστατικό, ο θόρυβος για το οποίο ακόμα δεν έχει κοπάσει, μπαίνει πλέον και το γεωγραφικό μας διαμέρισμα στο παιχνίδι των εντυπώσεων μέσα από αυτήν την φωτογραφία για τα εύσημα στον Μίτροβιτς, την έμμεση απάντηση του τελευταίου