ΕΠΣ Θράκης: Όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση Μ. Αλεξ. Ιάσμου – Φιλία Κομοτηνής

Ανταπόκριση από την Κομοτηνή: Δημήτρης Μπακιρτζής

– Ασφαλώς και ανώτερη σε όλους τους τομείς η ομάδα του ΑΟ Φιλία επιβλήθηκε με 0-4 επί του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου που δεν κατάφερε ουσιαστικά να απειλήσει την εστία του Μπουτσακτσή Εφτούν και έτσι ο ΑΟ Φιλία σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας…

Οι παίκτες του Παναγιώτη Τσιμπουργκένη μπήκαν χαλαρά στο α’ μέρος και αν και δημιούργησαν ευκαιρίες δεν έβρισκαν στόχο… στο β’ όμως «σοβαρεύτηκαν», δυνάμωσαν στο κέντρο και κατάφεραν να πετύχουν μέχρι το 65’ τέσσερα τέρματα για να «τελειώσουν» εύκολα το παιχνίδι… που θεωρητικά ήταν ντέρμπι…!

Από αγωνιστικής πλευράς ο αγώνας στο πρώτο μέρος περιορίστηκε σε σουτ εκτός περιοχής που άλλα έφευγαν αουτ και άλλα εξουδετέρωναν οι τερματοφύλακες… Πρώτη φάση για το παιχνίδι στο 3’ όταν ο Νεαζή έκανε τη σέντρα και ο Οσμάν έπιασε κεφαλιά αουτ. Στο 4’ ο Παρασκευόπουλος έβγαλε «μαγική» μπαλιά στον Οσμάν αλλά το πλασέ του βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Στο 8’ ο Παρακευόπουλος έκανε από πλάγια την προσπάθεια έδωσε στον Ντράτζη που από καλή θέση πλάσαρτε αουτ.

Στο 10’ ο Νεαζή πάσαρε στον Αντωνιάδη που δοκίμασε το σουτ για να μπλοκάρει ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος. Στο 12’ νέο σουτ του Αντωνιάδη μόλις αουτ, όπως και στο 17’ νέα προσπάθεια και σουτ του Αντωνιάδη έδιωξε ο τερματοφύλακας. Στο 18’ ο Χισήμ Χασάν έπιασε σουτ για να αποκρούσει με τη σειρά του ο Μπουτσακτσή… Στο 20’ σε διπλή προσπάθεια του Οσμάν ο Παπαδόπουλος «κράτησε» ανέπαφη την εστία του. Στο 25’ ο Χασιώτης επιχείρησε σουτ αλλά ο τερματοφύλακας του ΑΟ Φιλία απέκρουσε. Στο 30’ νέο μακρινό σουτ του Κερασιώτη εξουδετέρωσε ο Μπουτσακτσή. Στο 33’ ήταν η σειρά του Ναζίμ αλλά το σουτ που έπιασε πέρασε μόλις αουτ. Στο 40’ ο Χασάν Οσμάν έβγαλε στον Αντωνιάδη που από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να σκοράρει… στέλνοντας την μπάλα ψηλά πάνω από τα δοκάρια.

Στο ημίχρονο οι οδηγίες του Παναγιώτη Τσιμπουργκένη έπιασαν τόπο. Ο Σουκρή του Ιάσμου έγινε αναγκαστική αλλαγή, ο Χασιώτης έπαιξε τραυματίας και η ομάδα του Ιάσμου αποδυναμώθηκε στο χώρο του κέντρου. Έτσι στο 51’ και στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία του β’ ημιχρόνου και σε φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή του Ιάσμου ο Ζιούλης έβγαλε από πλάγια σέντρα και ο Αντωνιάδης με όμορφο γυριστό σουτ άνοιξε το σκορ. Στο 56’ ο Νεαζή Αλή με απευθείας εκτέλεση φαουλ, που είχε κερδίσει ο Αντωνιάδης διπλασίασε τα τέρματα του ΑΟ Φιλία. Στο 59’ είχαμε μια κοκορομαχία που ευτυχώς έληξε με κίτρινες στον Χισήμ Χασάν και τον Αντωνιάδη, που γενικώς το έψαχναν το «καρτελάκι» του διαιτητή. Στο 63’ ατομική προσπάθεια και εύστοχο πλασέ του Αντωνιάδη για το 0-3, στο «καπάκι» στην επόμενη φάση στο 64΄ νέο σουτ του Αντωνιάδη μόλις αουτ, ενώ στο 66’ πάλι ο Αντωνιάδης μετά από μπαλιά του Οσμάν Χασάν πέτυχε το «χατ-τρικ» ανεβάζοντας το σκορ στο 0-4.

Από εκεί και πέρα παραδόθηκαν οι παίκτες του Ιάσμου αλλά και οι φιλοξενούμενοι αρκέστηκαν στα τέσσερα τέρματα και πέρασαν τους πιτσιρικάδες τους σαν αλλαγή στο παιχνίδι που είχε τελειώσει με το τέταρτο γκολ του πολύ καλού Βασίλη Αντωνιάδη! Διαιτητής ο Κακουλίδης με βοηθούς τους Χούσκογλου και Τζιώτζιο.

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΣ ΙΑΣΜΟΥ (Παγωνίδης) : Παπαδόπουλος, Κερασιώτης, Φωτιάδης, Φακίτσας, Μαδούρας, Σουκρή (46’ Μέρτ), Χισήμ Χασάν, Χατζητουλούσης, Ναζήμ, Χασιώτης (από το 65’ τραυματίας αποχώρησε στο 80’), Κιοσσές.

ΦΙΛΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Τσιμπουργκένης): Μπουτσακτσή, Κιουτσούκ, Ροδουσάκης (66’ Δουρχάν Αλή), Χασάν Φουρκάν, Ζιούλης, Χουσεϊν , Νεαζή Αλή (68’ Δουρχάν Ερκάν), Παρασκευόπουλος, Οσμάν Χασάν, Αντωνιάδης (71’ Αδέμ), Ντράτζη.