ΕΠΣ Ξάνθης: Όσα έγιναν στην νίκη του Άρη Αβάτου μέσα στην Ασπίδα

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

– Την δεύτερη του νίκη σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια σημείωσε ο περσινός πρωταθλητής της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης  Άρης Αβάτου που νίκησε έστω και δύσκολα την Ασπίδα Ξάνθης.

Με την παρουσία πλήθους κόσμου στο γήπεδο της Ασπίδας για να παρακολουθήσουν το ντέρμπι ανάμεσα στην Ασπίδα και το Άβατο, ο Άρης κατάφερε να επικρατήσει με 0-1 χάρις σε τέρμα του Λαζαρίδη πετυχαίνοντας την δεύτερη νίκη τους σε τρία παιχνίδια. Και αν υπολογίσει κανείς πως και οι δύο νίκες είναι εκτός αλλά και πως οι περσινοί πρωταθλητές κατάφεραν να βγάλουν ένα πρόγραμμα φωτιά με Θαλασσιά(νίκη), Ορφέα(ισοπαλία) και Ασπίδα(νίκη) καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντικό ήταν αυτό το αποτέλεσμα.

Η αναμέτρηση δεν ήταν καθόλου εύκολη απέναντι στην αξιόμαχη Ασπίδα που στάθηκε εξαιρετικά στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, όμως η αναμπουμπούλα στην περιοχή της Ασπίδας στην εκτέλεση φάουλ από τον Παρσαντανιάν έδωσαν την ευκαιρία στον Λαζαρίδη από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασίου και να δώσει μια σπουδαία νίκη στην ομάδα του. Όλα αυτά στο 70’, διότι μέχρι εκεί το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με τους φιλοξενούμενους να έχουν τις καλύτερες στιγμές αλλά όχι την ουσία, ενώ η Ασπίδα στεκόταν εξαιρετικά προσπαθώντας παράλληλα να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση.

Η ομάδα του Χρήστου Σαμαρά παρά την πίεση των γηπεδούχων δεν δυσκολεύτηκε  παρά την πίεση των γηπεδούχων να κρατήσει το σκορ και έφτασε σε ακόμη μια σπουδαία νίκη, και πλέον στρέφει την προσοχή της στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Θράκη Συδινής για την 4η αγωνιστική. Ενώ η ομάδα του Δημήτρη Καρύδη στρέφει την προσοχή της στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ορφέα στο γήπεδο του ΑΟΞ.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βαγγέλης Κιοτζένης με βοηθούς τους Εμπλιούκ και Φραγκουλίδη.

Ασπίδα Ξάνθης(Δημήτρης Καρύδης): Αθανασίου, Μωϋσίδης(65’ Μπατζακίδης), Καουσλίδης, Πουρναράκης, Μυλωνάς, Ψαρόπουλος, Κατσής, Φωτιάδης, Δογανίδης(75’ Μοσχόβης), Ανδρικού, Σαμπανίδης(56’ Δημόπουλος)

Άρης Αβάτου(Χρήστος Σαμαράς): Χατζηγεωργίου, Γιαννακούδης, Μπουνταγκίδης, Τζομυάδης, Μπαϊρακταρίδης, Κοντομιχάλης(67’ Ντζομυάδης), Κυριαζίδης(66’ Βελή Ογλού), Παρσαντανιάν, Βασιλειάδης(71’ Κοτόπουλος), Λαζαρίδης, Χριστοφορίδης