ΕΠΣ Έβρου: Όσα συνέβησαν στο παιχνίδι Θράκη Φερών – Ένωση Άνθειας Αρίστεινου

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Κοσμάς Πανταζής

– Δεύτερη νίκη σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα της πανηγύρισε η Ένωση Άνθειας-Αρίστεινου που επικράτησε εκτός έδρας της Θράκης Φερών, σε αγώνα που φιλοξενήθηκε στο γήπεδο του Αρδάνιου, το οποίο χρησιμοποιεί ως έδρα η ομάδα των Φερών.

Εκεί, οι παίκτες του Κώστα Βουρδόγλου ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έχασαν τις περισσότερες ευκαιρίες. Στο 6′ ο  Κεσσάτης θα σουτάρει για τους φιλοξενούμενους, αλλά ο Βαφειάδης θα αποκρούσει. Στο 29′ οι Φέρες θα απειλήσουν με τον καλύτερο τους παίκτη στο ματς, τον Σιδηρόπουλο Γ. αλλά ο γκολκίπερ της Άνθειας Καρβουνίδης θα αποκρούσει. Δύο λεπτά αργότερα, μετά από λάθος της άμυνας των γηπεδούχων, ο Λαζαρίδης θα σουτάρει και η μπάλα αφού βρει στο δοκάρι θα καταλήξει στην αγκαλιά του Βαφειάδη. Στο 39′ και πάλι ο Λαζαρίδης θα σουτάρει από πλάγια θέση, με την μπάλα να γλύφει το δοκάρι. Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου σημειώνεται στο 40′ και είναι πάλι για την Ένωση, με τον Κεσσάτη να σουτάρει λίγο άουτ.

Τρία λεπτά μετά το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους το αδύναμο σουτ του Κεσσάτη δεν θα ανησυχήσει τον πορτιέρο των Φερών, αλλά στο 56′ οι φιλοξενούμενοι θα ανοίξουν το σκορ. Μετά από ολιγωρία στην άμυνα των γηπεδούχων που δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν τη μπάλα, ο Δουρουγιδένης θα βρει δίχτυα για το 0-1. Δύο λεπτά ο Καπανίκας θα χάσει άλλη μία ευκαιρία για την Άνθεια καθώς θα σουτάρει άουτ από πλεονεκτική θέση. Στο 66′ μετά από ωραία προσπάθεια του Φραγκουλίδη από αριστερά λίγο έλειψε ο Παπαδόπουλος να πετύχει αυτογκόλ με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι. Στο 72′ ήταν η σειρά των Φερών να απειλήσουν με τον Γ. Σιδηρόπουλο αλλά η εκτέλεση φάουλ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο,  ενώ την ίδια κατάληξη θα είχε και η εκτέλεση φάουλ που δοκίμασε στο 86′. Στο 90+4′ και λίγο πριν ο διαιτητής της αναμέτρησης Τονίδης σφυρίξει τη λήξη, ο Μαλτέζος θα «γράψει» το τελικό 0-2.

Από τους κορυφαίους του αγώνα παίκτης της Ένωσης Άνθειας-Αρίστεινου Στέφανος Δουμπουλάκης, δήλωσε: «Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες ήταν ισοδύναμες. Δεν ξεκινήσαμε πολύ δυνατά και πιστεύω ότι μεγάλο ρόλο γι’ αυτό έπαιξε ο αέρας.  Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε πιο δυνατά, βάλαμε γκολ και εκεί κρίθηκε νομίζω και το ματς. Είχαμε αρκετές ευκαιρίες, αυτά που δουλεύουμε στην προπόνηση βγήκαν στο γήπεδο σήμερα και συνεχίζουμε». Από την πλευρά του ο προπονητής της Θράκης Φερών Τάσος Βαλκάνης είπε: «Το παιχνίδι μέχρι το 60′ περίπου ήταν αμφίρροπο με λίγο καλύτερη την Άνθεια. Στο δεύτερο ήταν σίγουρα καλύτερη η Άνθεια, έβαλε ένα γκολ από λάθος και πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι καλύτερο απ’ το ματς». Την αναμέτρηση διύθυνε ο κ. Τονίδης με βοηθούς τους Καραϊσκο και Κίτσιο. 

ΘΡΑΚΗ ΦΕΡΩΝ (Τάσος Βαλκάνης): Βαφειάδης, Παπατζελάκης, Φιτοζίδης, Παπαδόπουλος, Σαρκισιάν, Σιδηρόπουλος Α. (60′ Κώτουλας), Τσάμαδος (69′ Ουσταμπασίδης), Τσοτανίδης, Λαζαρίδης, Σιδηρόπουλος Γ., Αλχαζίδης
ΕΝΩΣΗ ΑΝΘΕΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΝΟΥ (Κώστας Βουρδόγλου): Καρβουνίδης, Δουρουγιδένης, Φραγγουλίδης, Δουμπουλάκης, Τερζής Β., Κωνσταντάκης, Κεσσάτης (90+3 Κουτζουκτσής), Καλέτσιος (70′ Μαλτέζος), Καπανίκας (90+1 Σίσκος), Παναγιωτόπουλος, Σιβούδης.