Δεν προπόνησε τον Πανθρακικό ο Μάντζιος! Βουίζει η Κομοτηνή για Παράσχο…

Μετά από ενάμισι χρόνο παρουσίας στην Κομοτηνή, όλα δείχνουν ότι τα σύννεφα είναι μαύρα για τον Άκη Μάντζιο και το διαζύγιο με την ομάδα της Θράκης βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ. Η αντίστροφη μέτρηση φάνηκε να ξεκίνησε μετά την ήττα – σοκ από τη Νίκη Βόλου, κυρίως όμως την εμφάνιση της ομάδας της Κομοτηνής στο Πανθεσσαλικό. Ωστόσο ακόμα και αυτήν την ώρα, όλα παραμένουν ανοιχτά.

Οι φήμες υπήρχαν εδώ και περίπου ένα μήνα, αλλά η διοίκηση στις δημόσιες τοποθετήσεις της στήριζε την επιλογή της σε όλους τους τόνους. Άλλωστε ο Άκης Μάντζιος ήταν ο αρχιτέκτονας της περσινής σεζόν, που από όλους κρίθηκε ως επιτυχημένη. Μπορεί ο Πανθρακικός να τερμάτισε τυπικά πιο κάτω από ό,τι πρόπερσι και να αποκλείστηκε νωρίς από το κύπελλο σε αντίθεση με την προηγούμενη σεζόν που έφτασε στα ημιτελικά και βρέθηκε στην όγδοη θέση, ωστόσο τότε έπαιζε την παραμονή του μέχρι την προτελευταία αγωνιστική στο αλησμόνητο ματς με την ΑΕΚ, ενώ πέρυσι την είχε εξασφαλίσει από πολύ νωρίς, φάνηκε κάποια στιγμή να χτυπάει και Ευρώπη και έπεσε βαθμολογικά εξαιτίας της φυσιολογικής χαλάρωσης στο τέλος. 

Το ξεκίνημα του Πανθρακικού ωστόσο στο φετινό πρωτάθλημα δεν ήταν καλό. Όλοι συμφωνούν ότι η συγκομιδή μετά από επτά αγωνιστικές με μόλις μια νίκη είναι πολύ φτωχή για τα δεδομένα της ομάδας και τους αντιπάλους που κλήθηκε να αντιμετωπίσει – και ο προβληματισμός είναι μεγαλύτερος δεδομένου ότι ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια με τους ευρωπαίους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης. Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στα στελέχη της διοίκησης της ομάδας, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ενδεχόμενα και λέγεται ότι υπήρξε ποικιλία απόψεων. Μετά από αρκετή συζήτηση, αποφασίστηκε να μην γίνουν βεβιασμένες κινήσεις, κάτι που άλλωστε διακρίνει τον σύλλογο της Κομοτηνής.

Σύμφωνα με μία πηγή, μια άποψη που ακούστηκε είναι ότι αφού δεν έγινε η αντικατάσταση πριν την διακοπή, οπότε ο νέος προπονητής θα έχει περιθώριο τριών εβδομάδων να δουλέψει με τους παίκτες και να περάσει την φιλοσοφία του, όπως για παράδειγμα συνέβη με τον Λουτσέσκου στην Ξάνθη, είναι λάθος να κριθεί η τύχη του προπονητή από αυτό και μόνο το ανεπιτυχές αποτέλεσμα. Ωστόσο το πρόγραμμα δείχνει ότι ακολουθούν δυο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια, με Παναιτωλικό για το πρωτάθλημα και με Ατρόμητο στο κύπελλο, όπου ενδεχόμενες ήττες θα σημάνουν αφενός την απώλεια του στόχου του κυπέλλου και αφετέρου μεγάλη περιπέτεια για το πρωτάθλημα, που δύσκολα θα καλυφθεί στην συνέχεια, δεδομένου του δύσκολου προγράμματος.

Αυτήν την στιγμή πάντως, επισήμως ο Άκης Μάντζιος παραμένει προπονητής και δεν πρόκειται να υπάρξει ανακοίνωση, αν δεν έχει βρεθεί διάδοχη κατάσταση. Προς αυτήν την κατεύθυνση πάντως δείχνει να κινείται ήδη η διοίκηση του Πανθρακικού, αν κρίνουμε από τις συζητήσεις στα καφενεία της Κομοτηνής. Τα ονόματα των Ουζουνίδη, Αναστόπουλου και κυρίως του Γιώργου Παράσχου ήταν τα πρώτα που ακούστηκαν.Το τελευταίο φημολογήθηκε έντονα, όπως έγραψε ήδη το ThrakiSportS, και από το μεσημέρι της Δευτέρας προβάλλεται πλέον πολύ έντονα αυτό το σενάριο και από αθηναϊκά μέσα που ειδικεύονται στο ρεπορτάζ του Ατρομήτου, της πρώην ομάδας του Παράσχου.

Συνδετικός κρίκος για την συγκεκριμένη περίπτωση, που κρίνεται από τους περισσότερους ως η πιο ιδανική, φέρεται να είναι ο Πάνος Γκουτσίδης, στενός συνεργάτης του Παράσχου στις τελευταίες του ομάδες, ο γιος του οποίου αγωνίζεται στην Κ20 του Πανθρακικού. “Βουίζει η Κομοτηνή για Παράσχο”, γράφει χαρακτηριστικά ο εξωφυλαρούχας στο rebuke, μια ιστοσελίδα που φέρει τις υπογραφές αρκετών ρεπόρτερ της ομάδας του Ατρομήτου.  

Αγκάθι για την όποια συνεργασία λέγεται ότι είναι το οικονομικό, καθώς ο Παράσχος δεν είναι και ο πιο φτηνός προπονητής. Ωστόσο το οικονομικό είναι και το μεγαλύτερο αγκάθι για την έκδοση ενός συναινετικού διαζυγίου με τον Μάντζιο, καθώς ο τελευταίος έχει κλειστό συμβόλαιο και σε αυτούς τους καιρούς είναι φυσιολογικό να θελήσει να μην αποποιηθεί της νόμιμης αποζημίωσής του – όπως και κάθε εργαζόμενος που μένει στην ανεργία και δεν γνωρίζει πότε θα μπορέσει να ξαναβρεί δουλειά.

Πάντως το σίγουρο είναι ότι το τεχνικό τιμ θα αλλάξει και ήδη λέγεται ότι από την διοίκηση ζητήθηκε, σε περίπτωση που παραμείνει ο Μάντζιος, να απομακρυνθεί ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του στην ομάδα, ο οποίος αποτελούσε προσωπική του επιλογή και φέρεται να χρεώνεται την κακή φυσική κατάσταση ορισμένων παικτών. Αλλά και το αν θα παραμείνει ή όχι για την ώρα και ο ίδιος ο προπονητής παίζεται, με τις βραδινές πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Άκης Μάντζιος δεν ήταν ο άνθρωπος που προπόνησε την ομάδα το απόγευμα της Δευτέρας, στην πρώτη συγκέντρωση μετά την επιστροφή από τον Βόλο, όπου υπήρξε περισσότερο χαλάρωμα και αποθεραπεία, αν και βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο της ομάδας.

Το πιθανότερο είναι εκείνες τις ώρες να είχε συζήτηση με την διοίκηση της ομάδας, αλλά δύσκολο είναι να γνωρίζει ο οποιοσδήποτε το τι ακριβώς έχει ειπωθεί. Οι επόμενες ώρες φαντάζουν κρίσιμες…